Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 10. 2021,
11.56

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

rokomet RK Gorenje Velenje

Ponedeljek, 25. 10. 2021, 11.56

2 leti, 5 mesecev

Velenjčani tokrat na gostovanje v Španijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
RK Gorenje Velenje : Magdeburg | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Rokometaši Gorenja iz Velenja bodo v torek igrali drugo tekmo skupinskega dela evropske lige. Po porazu proti močnemu Magdeburgu jim bo tokrat nasproti stala španska La Rioja. Dvoboj se bo v Logronu v tamkajšnji palači športov začel ob 20.45.

Slovenski državni prvaki v tej sezoni nastopajo v drugem kakovostnem razredu evropskih klubskih tekmovanj pod okriljem Evropske rokometne zveze, potem ko Slovenija nima več mesta med elito v ligi prvakov. Gorenje je edini slovenski predstavnik v evropski ligi, potem ko sta v kvalifikacijah izpadla tako Celje Pivovarna Laško kot Trimo Trebnje.

Ose iz Velenja so pretekli teden začele nastope v skupini C in v domači Rdeči dvorani izgubile proti močnemu Magdeburgu s 27:31, potem ko so predvsem v drugem polčasu Nemci stopili na plin in si zagotovili prvi par točk.

Magdeburg je sicer svetovni klubski prvak, do konca prvega polčasa pa so slovenski prvaki celo vodili z minimalno razliko. V prvem delu drugega polčasa so se gostje s hitrimi zadetki odlepili in naredili razliko, ki je Velenjčani niso mogli izničiti.

Zoran Jovičić | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Zoran Jovičić Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Španci doživeli visok poraz, a so še vedno v vlogi favorita

Varovanci Zorana Jovičića bodo tako prvo točko ali dve lovili proti španski La Rioji iz Logrona. Ta je v prvem krogu doživela visok poraz proti Sävehofu z 31:43, a proti Velenjčanom vseeno ostaja v vlogi favorita.

V zadnjih treh sezonah španske rokometne lige je La Rioja vselej osvojila tretje mesto. Lani sta bili v ligi uspešnejši neporažena Barcelona (dobila je vseh 34 tekem) in Bidasoa iz Iruna. Sezono 2021/22 so varovanci Miguela Angela Velasca odprli s petimi zmagami in tremi porazi. Trenutno zasedajo četrto mesto, na tekmo s slovenskimi prvaki pa se podajajo po zmagi nad Cuenco (31:26).

Največja nevarnost bo za Velenjčane pretila z zunanjih položajev, kjer sta motorja ekipe levi zunanji, Brazilec Leonardo Dutra Ferreira, in organizator igre Agustin Casado Marcelo. Skupaj sta v domačem prvenstvu dosegla 79 golov.

Nekaj slabosti so do zdaj pokazali vratarji. V prvenstvu so do zdaj trije čuvaji mreže ubranili 24 odstotkov strelov, na prvi tekmi v evropski ligi pa sta Španec Jorge Perez Molina in Belorus Aljaksandr Markelau skupaj ubranila vsega šest od 49 poskusov švedskega Sävehofa, kar nakazuje na ne ravno čvrsto obrambo na šestmetrski črti.

La Rioja bo vseeno čvrst nasprotnik, po letu in pol pa bo znova gostila tekmo skupinskega dela v evropskih tekmovanjih v svoji dvorani, ki lahko sprejme nekaj več kot 3.000 privržencev rokometa.

Tilen Sokolič | Foto: Sportida Tilen Sokolič Foto: Sportida "V Španijo se na gostovanje odpravljamo samozavestni"

Tudi Velenjčani so uspešno opravili generalko za drugi krog tekmovanja, potem ko so v domači Rdeči dvorani premagali Koper z 29:23. Čeprav domači rokometaši niso najbolje začeli tekme, so predvsem sredi prvega polčasa strnili vrste, hitro napravili odločilno razliko in dvoboj nato v drugem delu mirno pripeljali do konca.

"V Španijo se na gostovanje odpravljamo samozavestni. Na tekmah proti Magdeburgu in Kopru smo videli, da moramo popraviti določene segmente svoje igre. Kljub temu se na nasprotnika dobro pripravljamo in verjamem, da nam lahko uspe osvojiti prve točke v evropski ligi," je pred odhodom v Španijo za spletno stran Velenjčanov dejal Tilen Sokolič.

Neposredni prenos tekme si bodo lahko ljubitelji rokometa ogledali na kanalih Arene sport.

David Špiler
Sportal "Pozabljeni" slovenski reprezentant, ki je našel srečo na Hrvaškem
Vid Poteko
Sportal Celjani ostajajo stoodstotni, Velanjčani ugnali Koper
Ne spreglejte