Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 2. 2013,
13.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Krim Mercator Krim Mercator

Četrtek, 14. 2. 2013, 13.39

8 let

Trener Zagorjank: Krim je z zmago že odločil prvenstvo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Prava senzacija bi bila, čeprav jim je oktobra že uspelo, če bi rokometašice Zagorja še enkrat premagale Krimovke. Domačinke so kljub visokem porazu (19:33) s sezono zelo zadovoljne.

Tekmo so odprle kar nekoliko nervozno, do slovenskih prvakinj pokazale preveč spoštovanja. A ne glede na slab začetek, so v prvem polčasu, tudi po zaslugi izjemne vratarke Tjaše Pikl (11 obramb v prvem delu), bile vseskozi blizu. Tudi na odmor so odšle le z minus štiri. "Trenutno so Krimovke v boljši formi. Nas pa pestijo bolezni in poškodbe," je dejala Piklova, poleg Neli Irman edina razpoložena pri domačinkah. "Dve igralki v ekipi pa sta premalo, da bi lahko presenetili Krim ali se mu vsaj verodostojno upirali," priznava trener Bojan Voglar, ki je s sezono ne glede na vse zelo zadovoljen. "Ko smo oktobra premagali Krim v Stožicah, smo naredili veliko. O slovenskem rokometu se je začelo več govoriti in pisati. Ja, naš cilj je bil drugo mesto v državnem prvenstvu in dobri nastopi v Evropi. Zadovoljni smo," ocenjuje prvi strokovnjak pri Zagorju in dodaja, da so Ljubljančanke z zmago že dobile prvenstvo. "Mislim, da Krim ne more več nikjer izgubiti. Mi bomo sicer dali vse od sebe, ampak mislim, da je prvenstvo že rešeno in da je z zmago Krim že postal prvak."

Ekipa za finale lige prvakinj …

Ne le, da je so "tigrice" (po besedah Voglarja) že dobile prvenstvo, Irmanova jih vidi celo v finalu lige prvakinj. "V vrhunski formi so in imajo veliko možnosti da pridejo v finale. Me smo še daleč, moramo še veliko trenirati, da se jim bomo približale. Na prvi tekmi smo izkoristile njihove slabosti, zdaj teh slabosti pač ni bilo," je povedala Irmanova, ki je kljub temu, da je mrežo gostij stresla desetkrat, za prvo ime ekipe označila vratarko Piklovo.

Na tribunah dvorane v Zagorju smo lahko opazili tudi selektorko ženske reprezentance Marto Bon. Pa je imela kaj videti? "Na Krimovki strani bolj malo, saj nimajo dosti Slovenk. Me pa smo dokazale, da si nas kar nekaj zasluži reprezentanco in upam, da nas bo notri čim več," razmišlja Irmanova, Voglar pa dodaja: "V slovenskem rokometu je gotovo dovolj žensk, ki lahko zastopajo barve Slovenije na evropski ravni."

Ne spreglejte