Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 9. 2024,
20.09

Osveženo pred

9 ur, 22 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,44

Natisni članek

Natisni članek

Tjaša Stanko Ana Gros slovenska rokometna reprezentanca

Četrtek, 26. 9. 2024, 20.09

9 ur, 22 minut

Nasledila je Ano Gros

Tjaša Stanko je nova kapetanka slovenske reprezentance

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,44
Tjaša Stanko | Tjaša Stanko je nova kapetanka ženske rokometne reprezentance. | Foto Guliverimage

Tjaša Stanko je nova kapetanka ženske rokometne reprezentance.

Foto: Guliverimage

Slovenska ženska rokometna reprezentanca ima novo kapetanko, to je postala zunanja rokometašica Tjaša Stanko, so sporočili z Rokometne zveze Slovenije.

Ana Gros, Pariz 2024
Sportal Udarec za slovenski rokomet: rokometašice v nov ciklus brez najboljših igralk

Ena najboljših desnih zunanjih rokometašic na svetu Ana Gros se je po koncu olimpijskih iger odločila, da zaključi reprezentančno pot, tako da je ženska reprezentanca potrebovala novo kapetanko. To vlogo prevzema Tjaša Stanko.

"Vloga kapetanke je zame velika čast. Glede na to, da sem v reprezentanci ena izmed najizkušenejših igralk, to prinaša tudi odgovornost, ki pa se je zelo veselim. Vsem mlajšim igralkam bom skušala pomagati po najboljših močeh, tako kot so meni nekoč pomagale starejše članice slovenske reprezentance," je o kapetanskih zadolžitvah za RZS povedala 26-letnica.

Ana Gros je po olimpijskih igrah, kot več nosilk, končala reprezentančno pot. | Foto: www.alesfevzer.com Ana Gros je po olimpijskih igrah, kot več nosilk, končala reprezentančno pot. Foto: www.alesfevzer.com

Ana Gros
Sportal Ana Gros zaključila reprezentančno pot

Mariborčanka se je z rokometom začela spoznavati v prvem razredu osnovne šole pri ženskem mariborskem klubu. V sezoni 2015/16 je iz matičnega Maribora prestopila v Zagorje in vodila do naslova slovenskih prvakinj. Poleti leta 2017 je prestopila v vrste ljubljanskega Krima, katerega članica je tudi danes. Medtem je v tujini zaigrala še pri serijskih hrvaških prvakinjah iz Koprivnice in francoskem Metzu.

Pri 17 letih si je prislužila prvi vpoklic v slovensko člansko reprezentanco, v kateri se s 113 nastopi trenutno uvršča na deveto mesto večne lestvice, medtem ko je s 448 doseženimi goli še štiri mesta višje.

Pariz 2024, Tjaša Stanko | Foto: Filip Barbalić/www.alesfevzer.com Foto: Filip Barbalić/www.alesfevzer.com

Novembra na evropsko prvenstvo

Minuli ponedeljek je s člansko izbrano vrsto začela prvi ciklus priprav za deveti nastop Slovenije na evropskih prvenstvih. Slovenske rokometašice bodo tekmovanje začele novembra v Innsbrucku in nastope med četverico v svoji skupini z uvrstitvijo na eno izmed prvih dveh mest skušale podaljšati čim dlje v december, ko se bo dogajanje preselilo na Dunaj.

Delo ne bo lahko, saj se bodo zoperstavile svetovnim podprvakinjam in olimpijskim prvakinjam Norvežankam, sogostiteljicam prvenstva Avstrijkam in Slovakinjam.  

slovenska rokometna reprezentanca, OI, Pariz, Miha Zarabec
Sportal Miha Zarabec o bolečini, ki ne bo nikoli izginila
Ana Gros, Pariz 2024
Sportal Ana Gros v komisiji športnikov pri mednarodni zvezi IHF
Ne spreglejte