Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
30. 10. 2015,
20.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Krim Larvik rokomet

Petek, 30. 10. 2015, 20.34

8 let

Super Krimovi vratarki nista mogli ustaviti Larvikovega viharja

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V tretjem krogu lige prvakinj so rokometašice Krima v Stožicah klonile pred norveškim Larvikom z 21:37 (10:21). V naslednjem krogu proti isti ekipi igrajo na gostovanju.

S 37:21 je v Stožicah slavil Larvik, ki se je na tekmo odlično pripravil in to tudi potrdil na igrišču. Za Larvik, pri katerem nista zadeli le vratarki, je odlična levičarka s prav nič skandinavskim priimkom Amanda Kurtović dosegla osem golov, pri Krimu pa jih je Polona Barič dala pet. Larvikova vratarka Alma Hasanić je ustavila 15 žog, Miša Marinček pa eno manj. Ekipi se bosta 7. novembra pomerili znova.

Pred poltretjim letom je bilo drugače

Bilo je nekoč. Pred poltretjim letom sta Krim in Larvik igrala v polfinalu lige prvakinj. Ljubljančanke so na Norveškem celo slavile, dobro začele povratno srečanje, nato pa popustile, na tekmi in v polfinalu izgubile ter se za več let poslovile od evropskega vrha.

Zdaj je Larvik, evropski podprvak, še vedno ekipa z visokimi ambicijami, Krim pa je diametralno spremenil strategijo, se zakopal v poravnavo dolgov in se vrnil h koreninam. Ti procesi pa zahtevajo potrpežljivost in za sabo vlečejo nižanje ciljev. Želja morda ne, cilje in pričakovanja pa gotovo. Še posebej ker so jo Krimu v letošnji sezoni pošteno zagodle tudi poškodbe. Tudi tokrat so manjkale štiri igralke, na čelu s prvo krožno napadalko in hrvaško reprezentantko Vesno Milanović Litre.

Končano po 15 minutah

Rezultatsko komponento je srečanje izgubilo po četrt ure. Pri Krimu gre pohvaliti učinek vratark Sergeje Stefanišin in Miše Marinček (skupaj 20 obramb), 17-letne Aneje Beganović in 18-letne Ane Abina, vse bolj zanesljive Polone Barič, serijo protinapadov in stopnjo nevarnosti za gol, ki je pripeljala do sedmih sedemmetrovk. Te še zdaleč niso bile vse realizirane.

Tudi preostale so bile večinoma bojevite in zavzete, a (pod)povprečno za odlični Larvik preprosto ni dovolj dobro. Opaziti je bilo preveč strahospoštovanja. Zakaj že, če ni bilo kaj izgubiti? Norvežanke so bile hitrejše, močnejše, predvsem pa so delale bistveno manj napak v napadu. Pri Krimu smo jih našteli kar dvajset. Jasno je, da jih je bilo veliko od tega kaznovanih s protinapadom.

Prvi goli za Ano

Razlika se je v drugem polčasu, ko sta oba trenerja aktivirala tudi klop, povzpela tudi na 17 golov. Krim se lahko zahvali fenomenalni Marinčkovi (14 obramb, od tega kopica "zicerjev"), da potop ni bil hujši. Prve zadetke v ligi prvakinj je dosegla Ana Abina, ki je vstopila v končnici, na klopi pa je ostala le Neža Avbelj. Končni rezultat je bil 37:21.

Za tako visoko razliko je bistveno bolj kot obramba kriv napad. Za večjo konkurenčnost pa bodo krimovke morale pokazati še več čvrstosti in odločnosti, predvsem pa izboljšati vračanje. Na takšnih tekmah ni nikakršnega bremena, le izvrstna priložnost za dokazovanje.

Ne spreglejte