Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
10. 1. 2018,
10.05

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,93

4

Natisni članek

EP Hrvaška 2018 Milan Bandić Zagreb Arena

Sreda, 10. 1. 2018, 10.05

6 let, 3 mesece

Zaplet pred evropskim prvenstvom

Sramota v Zagrebu, bo Bandić poljubil vrata zaprte dvorane?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,93

4

Hrvaška navijači Arena | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

V torek je kot strela z jasnega udarila novica, da bo zagrebška dvorana Arena, osrednje prizorišče letošnjega evropskega prvenstva v rokometu, zaradi neizplačanih dolgov zaprla svoja vrata. Pogledi so bili usmerjeni v zagrebškega župana Milana Bandića, ki je skušal pomiriti rokometno javnost. Sporočil je, da so odpravljeni vsi nesporazumi. Predsednik uprave podjetja Ingra trdi drugače …

Hrvaška se je znašla pred ogromno sramoto, saj je podjetje Ingra, ki je pred leti zgradilo zagrebško Areno, šokiralo javnost z napovedjo, da bo zaradi neizpolnjevanja finančnih obveznosti glede najemnine Arene zaprlo vrata dvorane.



Neplačniki so po mnenju podjetja mesto Zagreb, zagrebški holding in hrvaška vlada. Prirediteljem evropskega prvenstva grozi neljub zaplet, saj je ogrožen potek največje letošnje rokometne prireditve na svetu. Vstopnice za skupinski del, v katerem se bo Slovenija pomerila z Makedonijo, Nemčijo in Črno goro, se odlično prodajajo. Brez lastnika je ostalo le še okrog 500 vstopnic za polfinalna dvoboja in finale. Poteka drama, ki ne more biti v prid prirediteljem.

Zagrebški župan je optimist, a ...

Milan Bandić je hrvaškim navijačem sporočil, da ni težav. | Foto: Tina Deu Milan Bandić je hrvaškim navijačem sporočil, da ni težav. Foto: Tina Deu V torek zvečer je pred novinarje stopil zagrebški župan Milan Bandić in skušal pomiriti javnost. Na Hrvaškem je rokometna evforija dosegla vrhunec. Navijači pričakujejo odlične nastope hrvaške reprezentance, podobno razmišlja tudi Bandić.

"Navijačem sporočam, da lahko brez skrbi kupijo vstopnice za tekme v Splitu (tam igra Hrvaška skupinski del, v petek bo odigrala uvodno tekmo s Srbijo, op. p.) in Zagrebu, saj bo Hrvaška zaigrala v finalu," je optimističen mož, ki bdi nad usodo hrvaške prestolnice. V mikrofon hrvaške nacionalne televizije HRT je povedal, da so bili vsi dolgovi poravnani že konec leta 2017.

"Ni več dolgov," je pojasnil Bandić, ki je prepričan, da se bodo tekme v Areni na evropskem prvenstvu igrale po predvidenem scenariju.

Zagrebška Arena bi morala biti v soboto polna slovenskih navijačev, saj naj bi po predvidenem scenariju uvodno tekmo odigrali Slovenija in Makedonija. | Foto: Vid Ponikvar Zagrebška Arena bi morala biti v soboto polna slovenskih navijačev, saj naj bi po predvidenem scenariju uvodno tekmo odigrali Slovenija in Makedonija. Foto: Vid Ponikvar

Da pa zaplet še zdaleč ni končan, nakazuje hitri odgovor predsednika uprave Ingre Igorja Oppenheima. "Bandić laže. To bom dokazal z dokumentacijo, ki jo bomo objavili. Ostajajo pri svojem. Če dolgovi ne bodo poravnani, lahko Bandić v soboto le poljubi vrata zaprte Arene," se po poročanju hrvaškega časnika 24sata ne šali Oppenheim.

Mesto Zagreb in hrvaška vlada prek zagrebškega holdinga za celoletno najemnino dvorane plačujejo 7,2 milijona evrov, Ingra pa zahteva še izplačilo dveh milijonov evrov zaradi dodatnih stroškov, ki so nastali v sedmih letih.

Podjetje Ingra je namreč napovedalo, da bo, če dolgovi ne bodo poravnani, danes rokometni zvezi poslalo dopis, v katerem jo bo obvestilo, da se letošnje prvenstvo ne bo igralo v Areni.

Slovenski selektor Veselin Vujović ima že tako veliko skrbi zaradi poškodb številnih pomembnih igralcev (Poteko, Gaber, Dolenec), ki ne bodo nastopili na evropskem prvenstvu. Zdaj se poraja še vprašanje, ali bodo sploh igrali tekme v Areni. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Slovenski selektor Veselin Vujović ima že tako veliko skrbi zaradi poškodb številnih pomembnih igralcev (Poteko, Gaber, Dolenec), ki ne bodo nastopili na evropskem prvenstvu. Zdaj se poraja še vprašanje, ali bodo sploh igrali tekme v Areni. Foto: Morgan Kristan / Sportida

Predsednik Hrvaške rokometne zveze Tomislav Grahovac ne skriva presenečenja. "Težko je razumeti, da je mogoče kaj takega le nekaj dni pred začetkom prvenstva. Moramo počakati, šele nato bomo komentirati," je dejal. Bo danes prejel dopis podjetja Ingra, ki je pred leti zgradilo velikansko dvorano za 16 tisoč gledalcev?

Ne spreglejte