Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
9. 1. 2018,
15.00

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30

Natisni članek

#zanaše #zanase slovenska rokometna reprezentanca Rokometna reprezentanca EP Hrvaška 2018 Jure Dolenec

Torek, 9. 1. 2018, 15.00

6 let, 3 mesece

Nov hud udarec za slovenski rokomet

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30
Slovenija - Katar dolenec | Foto Vincent Michel/francehandball2017.com

Foto: Vincent Michel/francehandball2017.com

Iz slovenskega rokometnega tabora prihaja še ena slaba vest. Po poškodbi Mateja Gabra in težavah Vida Kavtičnika je zdaj postalo jasno, da selektor Veselin Vujović na prihajajočem evropskem prvenstvu na Hrvaškem ne bo mogel računati niti na Jureta Dolenca.

Včerajšnji pregled v Barceloni je namreč pokazal, da koleno, ki so mu ga operirali v začetku novembra (antroskopija meniskusa) še ni pripravljeno na velike napore, igranje Dolenca na evropskem prvenstvu pa bi pomenilo preveliko tveganje in možnost dodatne, še hujše poškodbe.

Z navijanjem za rokometaše lahko osvojite tudi Samsung Galaxy S8 - na www.telekom.si/zanase

Izvide klubskih zdravnikov je pregledala tudi reprezentančna zdravstvena služba pod vodstvom dr. Saša Djurića, so sporočili z Rokometne zveze Slovenije, in podala enako oceno kot španski kolegi. To pomeni, da je Dolenčeva reprezentančna zgodba za to prvenstvo žal končana.

Dolenec je zelo razočaran. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Dolenec je zelo razočaran. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Kaj sta po zdravniškem mnenju povedala Dolenec in selektor?

Jure Dolenec: Prve ocene po operaciji so bile, da bom za okrevanje potreboval približno tri mesece, zaradi česar smo takoj iskali dodatne rešitve, s katerimi bi bil čas rehabilitacije krajši. Na pregledu v Barceloni so zdravniki ugotovili, reprezentančna zdravstvena služba pa to tudi potrdila, da je stanje kolena boljše od pričakovanega, ni pa še v tako dobrem stanju, da bi lahko igral na visoki ravni, zaradi česar bom moral, na žalost, to evropsko prvenstvo izpustiti.

Zelo sem razočaran, saj ne vem, ali bom imel še kdaj priložnost igrati na takem turnirju tako blizu Slovenije in pred tako velikim številom naših navijačev. Verjamem, da bodo fantje igrali zelo dobro, in si želim, da jih Slovenci podprejo v čim večjem številu.

Veselin Vujović, selektor Slovenije: Bali smo se, da Jure Dolenec ne bo pripravljen na evropsko prvenstvo in to se je zdaj tudi zgodilo. Gre za veliko izgubo za našo reprezentanco, imajo pa zdaj mlajši igralci priložnost, da se dokažejo ter pokažejo, da imajo moč ter voljo na čim boljši način nadomestiti Dolenčevo odsotnost.

Ob tem tudi pričakujemo, da bo stanje Vida Kavtičnika boljše in da bo lahko zaigral na prvenstvu. Časa za slabo voljo nimamo, vedno smo pripravljeni za borbo in videli bomo, kam nas bo to poneslo.

Selektor Vujović opozarja: Časa za slabo voljo nimamo. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Selektor Vujović opozarja: Časa za slabo voljo nimamo. Foto: Morgan Kristan / Sportida



Pozitivne novice o preostalih

Nik Henigman po poškodbi kolena že trenira z vso močjo. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Nik Henigman po poškodbi kolena že trenira z vso močjo. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Poglejmo še, kaj se dogaja s preostalimi načetimi slovenskimi reprezentanti. Rana na roki kapetana Vida Kavtičnika se lepo celi in bo zagotovo potoval na Hrvaško, morda bo izpustil kakšno tekmo, a v nadaljevanju tekmovanja bo lahko pomagal Sloveniji.

Zelo dobro kaže tudi Niku Henigmanu, ki tako kot Dolenec okreva po poškodbi kolena. Trenira brez težav in če ne bo posebnosti, ga bo Vujović zagotovo vzel na Hrvaško. Ob odsotnosti Mateja Gabra bi lahko bil ravno Nik eden od najpomembnejših igralcev v obrambi.

Tudi Darko Cingesar ne čuti več bolečin v hrbtu, enako kot Niko Medved, po angini pa je v pogonu spet tudi Jan Grebenec.

Lahko zdesetkani slovenski rokometaši na Hrvaškem osvojijo novo odličje?

  • Da.
    68,36 %
    605 glasov
  • Ne.
    31,64 %
    280 glasov
Oddanih 885 glasov

Danes proti Srbiji

Slovensko rokometno reprezentanco zvečer v Murski Soboti čaka prijateljski obračun s Srbijo. Tekma se bo začela ob 19. uri, ogledali pa si jo boste tudi prek Facebooka Rokometne zveze Slovenije.


Ne spreglejte