Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
27. 1. 2018,
19.46

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,85

1

Natisni članek

Joan Canellas Blaž Blagotinšek Veselin Vujović EP Hrvaška 2018 Španija

Sobota, 27. 1. 2018, 19.46

6 let, 2 meseca

Joan Canellas

Španec ni zameril Vujoviću, da ga je razglasil za ''mrtvega''

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,85

1

Veselin Vujović | Foto Mario Horvat/Sportida

Foto: Mario Horvat/Sportida

Ko je Slovenija na evropskem prvenstvu v rokometu na Hrvaškem nadigrala poznejšo finalistko Španijo, je postal splet bogatejši za uspešnico, v kateri so imeli glavno vlogo slovenski selektor Veselin Vujović, njegov varovanec Blaž Blagotinšek … in španski reprezentant Joan Canellas! V minuti odmora je Vujović posegel po motivacijskem napotku, v katerem ni skoparil z ostrino izrečenih besed, ki so se nanašale na Španca, a slednjega to ni prizadelo.

Črnogorski rokometni strateg Veselin Vujović je slovenskemu reprezentantu Blažu Blagotinšku med zdaj že legendarno minuto odmora zabičal, da ga bo ubil, potem pa še sebe, če bo Joan Canellas prodrl mimo njega.

Dodal je, da je Canellas, ki igra na položaju srednjega zunanjega igralca, že mrtev, samo da mu tega ni še nihče povedal. V mislih je imel njegovo fizično izčrpanost med dvobojem.

V Vujovićevih vročih besedah ni manjkalo črnega balkanskega humorja, s katerim je nasmejal sončno stran Alp, čeprav pri tem najmlajših rodovom ni namenil kaj preveč primernega vzgojnega sporočila. Minuta odmora je hitro postala spletna uspešnica.

Prepričan je, da njegove besede niso bile zlonamerne

Španska reprezentanca je v Varaždinu doživela poraz proti Sloveniji, a je to ni oviralo pri napredovanju v finale. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Španska reprezentanca je v Varaždinu doživela poraz proti Sloveniji, a je to ni oviralo pri napredovanju v finale. Foto: Žiga Zupan/Sportida Kaj pa o tem meni 31-letni španski reprezentant, ki je po porazu s Slovenijo v Varaždinu najprej nadigral aktualne evropske prvake Nemce, nato pa v zagrebški Areni presenetil še svetovne prvake Francoze?    

''Nisem slišal Vujovićevih besed, a so mi jih posredovali prijatelji. Njegove besede štejem kot nekaj normalnega. Nisem jezen. Ljudje v našem športu pogosto med tekmo povejo marsikaj, kar jim pade na pamet. Vse izrečejo v žaru borbe, prisotnega je ogromno adrenalina. Zato njegovih besed ne jemljem osebno. Tudi jaz pogosto med tekmami govorim neumnosti, to je nekaj običajnega, a nikakor zlonamerno. Prepričan sem, da je bilo tako tudi v primeru Vujovića. Tudi sam med tekmami izrečem kaj, česar v resnici ne mislim. Zato me njegove besede niso prizadele. Na takšnih tekmovanjih živimo pod velikim pritiskom in ne moremo vselej izraziti čustev na uglajen način,'' je v pogovoru za balkan-handball.com dejal izkušeni španski reprezentant, ki se bo v nedeljo proti Švedski pomeril v finalu evropskega prvenstva.

Joan Canellas | Foto: Mario Horvat/Sportida Foto: Mario Horvat/Sportida

S Španijo se še ni povzpel na evropski prestol, ima pa pozitivne izkušnje z osvajanjem klubskega evropskega naslova. Lani je bil visoki Španec, ki v višino meri 198 cm, najboljši s skopskim Vardarjem, kjer si služi rokometni kruh tudi njegov dolgoletni soigralec Arpad Šterbik, eden izmed junakov polfinalne zmage nad Francozi. Bosta v nedeljo skupaj v hrvaški prestolnici proslavljala zgodovinski evropski naslov za španski rokomet? 

Ne spreglejte