Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 1. 2018,
13.35

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

EP Hrvaška 2018 Mirko Alilović

Petek, 26. 1. 2018, 13.35

6 let, 2 meseca

Nezadovoljstvo rokometnih navijačev na otoku Rab

Incident na Hrvaškem, huligani so se znesli nad hišo vratarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Francija Hrvaška Rokomet | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Poraz hrvaške rokometne reprezentance proti Franciji (27:30), ki je gostitelje letošnjega evropskega prvenstva oddaljil od boja za medalje, je navijače spravil v slabo voljo. Nekateri so bili tako razočarani, da so prestopili mejo okusnega in se na otoku Rab znesli nad počitniško hišo hrvaškega rokometnega vratarja Mirka Alilovića.

Hrvaška še vedno žaluje za zapravljeno priložnostjo rokometne reprezentance, ki je v sredo zvečer za las zgrešila preboj v polfinale. Razočaranje je bilo veliko, a hrvaški reprezentanti niti v nočnih morah niso pričakovali, da se bodo nekateri nezadovoljni navijači spravili nad njihovo lastnino.

Žrtve prevelikega pritiska

Hrvati se bodo danes potegovali za peto mesto. | Foto: Vid Ponikvar Hrvati se bodo danes potegovali za peto mesto. Foto: Vid Ponikvar Hrvaški otok Rab ponuja številne možnosti za poletne užitke. Očaral je tudi družino Alilović, ki se v najtoplejših mesecih rada sprošča v bližini morja. Mirko Alilović, dolgoletni vratar hrvaške reprezentance, na tem evropskem prvenstvu ni izstopal. Selektor Lino Červar ni bil preveč zadovoljen z njegovimi predstavami, tako da na nekaterih tekmah sploh ni kandidiral za tekmo. Na dvoboju proti Franciji je stal v vratih, a je s soigralci ostal praznih rok proti galskim petelinom.

"Postali smo žrtve prevelikega pritiska, ambicij, hotenja. Žal mi je fantov, ker nam vsa odrekanja, mesec dni napornih priprav, vstajanja ob šestih zjutraj, nekajkrat tudi trije treningi na dan, niso prinesli želenega rezultata," je po bolečem porazu proti Franciji dejal izkušeni vratar, ki je del kariere preživel tudi v Celju.

Počitniško hišo Alilovićevih na Rabu so po sredini tekmi med Hrvaško in Francijo obiskali vandali. | Foto: Printscreen Zimbio Počitniško hišo Alilovićevih na Rabu so po sredini tekmi med Hrvaško in Francijo obiskali vandali. Foto: Printscreen Zimbio

Nezadovoljstvo Alilovića je bilo še večje, ko mu je žena sporočila, da so se neznani huligani znesli nad počitniško hišo na Rabu. Žena Iva se je prek družbenega omrežja Facebook obrnila na vse prebivalce, ki bi na otoku Rab kaj vedeli o dogodku, ki je vrgel temno senco na hrvaški šport. Neznanci so se hiše v mestecu Palit lotili s kamenjem. Razbili so okna in poškodovali streho.

Lastnica poškodovane hiše je Marija Vranješ, mati Alilovićeve žene. V pogovoru za portal Rab Danas ni skrivala ogorčenja. Dejala je, da takšna dejanja vzbujajo strahove pri ljudeh, ki na Rabu mirno dopustujejo že 45 let in niso še nikoli izkusili podobnih težav. Na srečo je bila hiša v času napada prazna, tako da je škoda le materialna.

Hrvaška bo danes evropsko prvenstvo sklenila s tekmo za peto mesto. Ob 15.30 se bo pomerila s Češko.

Ne spreglejte