Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 9. 2020,
21.21

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

svetovno prvenstvo Ljubomir Vranješ slovenska rokometna reprezentanca

Sobota, 5. 9. 2020, 21.21

3 leta, 7 mesecev

žreb skupinskega dela

Selektor po žrebu za SP: Moramo biti zadovoljni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25
Ljubomir Vranješ | Četa Ljubomirja Vranješa se bo v skupinskem delu januarskega svetovnega prvenstva pomerila z Belorusijo, Južno Korejo in Rusijo. | Foto Grega Valančič/Sportida

Četa Ljubomirja Vranješa se bo v skupinskem delu januarskega svetovnega prvenstva pomerila z Belorusijo, Južno Korejo in Rusijo.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenska moška rokometna reprezentanca je na današnjem žrebu v Gizi dobila tekmece v skupinskem delu svetovnega prvenstva med 13. in 31. januarjem prihodnje leto v Egiptu. Slovenija bo v prvem delu tekmovanja igrala v skupini H, v njej pa so Belorusija, Južna Koreja in Rusija.

Prvič v zgodovini svetovnih prvenstev bo nastopilo 32 reprezentanc, tekmovanje pa bodo gostili Kairo, Aleksandrija in Giza.

"Mislim, da moramo biti z žrebom zadovoljni. Ta nam je namenil tri dobre reprezentance. Rusi in Belorusi gojijo podobno igro, medtem ko Južna Koreja nekoliko drugačno. V Evropi morda takšne nismo najbolj navajeni. Z nestrpnostjo pričakujem naš nastop na svetovnem prvenstvu in verjamem, da ni nič drugače pri igralcih. Imamo velike možnosti, da se prebijemo iz skupine," je po plesu kroglic dejal slovenski selektor Ljubomir Vranješ.

"Zanimiv žreb"

"Zelo zanimiv žreb. Belorusi so zelo dobra ekipa. Težko bo prebiti njeno obrambo, a mislim, da imamo sami tako kakovostne igralce, ob upoštevanje taktike to ne bi smel biti problem. Korejci so zelo atraktivna ekipa, ki je željna dokazovanja. Zagotovo bo proti njim zelo težko igrati, saj nismo navajeni načina igre, ki jo gojijo oni. Zagotovo bodo trd oreh. Tu je še Rusija, ki si znova želi priti v svetovni rokometni vrh," je dejal kapetan Vid Kavtičnik.

"Zagotovo ne bo lahko, a mislim, da smo dovolj dobra in kakovostna reprezentanca, da lahko v skupini H premagamo tako Belorusijo, Južno Korejo in Rusijo." | Foto: Reuters "Zagotovo ne bo lahko, a mislim, da smo dovolj dobra in kakovostna reprezentanca, da lahko v skupini H premagamo tako Belorusijo, Južno Korejo in Rusijo." Foto: Reuters

Izognili so se Francozom, a ...

"Pred žrebom nisem imel posebnih pričakovanj. Glede na boben, v katerega smo bili posajeni, smo vedeli, da bo žreb precej ugoden. Med potencialnimi tekmeci si iz tretjega bobna nisem želel Francozov, ki bi bili zagotovo najzahtevnejši nasprotniki. Ta želja se mi je uresničila, smo pa zato iz drugega in četrtega bobna dobili najzahtevnejše tekmece," je uvodoma dejal Jure Dolenec.

"Zagotovo ne bo lahko, a mislim, da smo dovolj dobra in kakovostna reprezentanca, da lahko v skupini H premagamo tako Belorusijo, Južno Korejo in Rusijo. V Egiptu bo najpomembnejše, da dobro začnemo z nastopi na tekmovanju, nadaljnje odvijanje stvari pa je težko predvideti. Temu smo bili nazadnje priča na januarskem evropskem prvenstvu, kjer je bilo kar nekaj presenetljivih razpletov. To se lahko hitro pripeti tudi na mundialu, saj so reprezentance vsakič bolj izenačene," je še dodal slovenski reprezentant v dresu Barcelone.

Največji uspeh pred tremi leti

Slovenija je doslej osemkrat nastopila na svetovnih prvenstvih. Največji uspeh je dosegla v Franciji 2017, ko je osvojila bronasto kolajno. V Španiji 2013 je bila četrta, v Katarju 2015 je zasedla osmo, v Nemčiji 2007 deseto, na Portugalskem 2003 11., v Tuniziji 2005 12., v Franciji 2001 17., na premiernem nastopu na Islandiji 1995 pa 18. mesto.

SP, Egipt, januar 2021

Skupina A:
Nemčija
Madžarska
Urugvaj
Kapverdski otoki

Skupina B:
Španija
Tunizija
Brazilija
Poljska

Skupina C:
Hrvaška
Katar
Japonska
Angola

Skupina D:
Danska
Argentina
Bahrajn
Kongo

Skupina E:
Norveška
Avstrija
Francija
zmagovalka kvalifikacijskega turnirja za področje Južne in Srednje Amerike

Skupina F:
Portugalska
Alžirija
Islandija
Maroko

Skupina G:
Švedska
Egipt
Češka
zmagovalec prvenstva Severne Amerike in Karibov

Skupina H:
Slovenija
Belorusija
Južna Koreja
Rusija

RK Trimo Trebnje
Sportal Trebanjci po novi zmagi do napredovanja
Tilen Kodrin
Sportal Čaka jih privajanje na novo realnost
Klemen Cehte
Sportal Slovenski rokometaš se seli v Avstrijo
Ljubomir Vranješ, slovenska rokometna reprezentanca
Sportal Vranješevi varovanci v prvem jakostnem bobnu
 
Ne spreglejte