Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 1. 2023,
22.12

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,42

Natisni članek

Slovenska rokometna reprezentanca SP v rokometu 2023

Ponedeljek, 23. 1. 2023, 22.12

1 leto, 3 mesece

SP V ROKOMETU 2023, 13. DAN

Tesna zmaga Srbije, Slovenija prvenstvo končala kot deseta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,42
Mikkel Hansen Danska | Danska je v Malmöju nadigrala Egipčane  | Foto Reuters

Danska je v Malmöju nadigrala Egipčane

Foto: Reuters

Znani so četrtfinalni pari svetovnega prvenstva v rokometu: Danska - Madžarska, Švedska - Egipt, Norveška - Španija, Francija - Nemčija. Danska si je prvo mesto v skupini 4 priigrala z zmago nad Egiptom 30:25, Norveška pa prvo v skupini 3 z zmago nad Nemčijo z 28:26. Hrvaška je kljub zmagi nad Bahrajnom 43:32 ostala tretja v skupini 4, prav tako Srbija v skupini 3. Ker ni premagala Nizozemske za več kot 14 golov, je Slovenija osvojila končno 10. mesto. 

Tone Tiselj
Sportal Nekdanji selektor znova brez milosti nad slovensko reprezentanco

SP v rokometu 2023, drugi del, 3. krog:

Slovenci so SP končali s štirimi zmagami in dvema porazoma. | Foto: Reuters Slovenci so SP končali s štirimi zmagami in dvema porazoma. Foto: Reuters Za slovensko rokometno reprezentanco je bil pomemben dvoboj med Srbijo in Nizozemsko v skupini 3. Srbi so ga dobili z 32:30. To pomeni, da je Slovenija zasedla končno deseto mesto na prvenstvu, saj bi morala Srbija zmagati za 14 golov, da bi deseto mesto pripadlo njej. Tako sta Slovenija in Srbija tekmovanje končali s po šestimi točkami, a so imeli izbranci Uroša Zormana gol razliko +25, Srbi pa +14.

Deseto mesto je pomembno, saj prinaša nastop na enem od treh kvalifikacijskih turnirjev za poletne olimpijske igre v Parizu 2024. Ti bodo na sporedu po evropskem prvenstvu med 10. in 18. januarjem 2024 v Nemčiji. Predvideni termin zadnjega kvalifikacijskega sita za igre v Parizu je med 11. in 17. marcem 2024.

Boj na daljavo so imeli tudi Hrvati. Ti so še imeli nekaj teoretičnih možnosti za četrtfinale, a le, če bi sami visoko premagali Bahrajn, Egipt pa bi moral v večerni tekmi presenetiti dvakratne svetovne prvake Dance in jih premagati za 11 golov. Svoj del naloge so Hrvati opravili dobro, Ivan Martinović in Filip Glavaš s po 11 goli sta bila glavna pri polnjenju mreže Bahrjana, končni izid je bil 43:32.

Danski navijači so se zapeljali čez Oresundski most in v Malmöju pomagali reprezentanci do zmage in prvega mesta v skupini. | Foto: Reuters Danski navijači so se zapeljali čez Oresundski most in v Malmöju pomagali reprezentanci do zmage in prvega mesta v skupini. Foto: Reuters V večerni tekmi je nato Danska pred skorajda povsem danskim občinstvom v Malmöju nadigrala Egipčane in ne le potrdila četrtfinale, ampak tudi skočila na prvo mesto lestvice te skupine. Danci so hitro povedli in vodili tudi že za osem golov, na koncu so zmagali za pet.

V prestižnem obračunu skupine 3 za zmago med ekipama z doslej polnim izkupičkom pa sta se pomerili še Norveška in Nemčija. Neporažena je ostala skandinavska ekipa, ki je Nemce premagala z 28:26.

Četrtfinale:

Sreda, 25. januar:
Danska - Madžarska
Švedska - Egipt
Norveška - Španija
Francija - Nemčija

Lestvica:

Preberite še:

Rokometno SP 2023: Slovenija - Črna gora
Sportal Selektor z zadnjo tekmo le delno zadovoljen, po prvenstvu pa ponosen
SP v rokometu 2023: Nemčija - Nizozemska
Sportal Četrtfinale potrdili še Nemci, Norvežani in Egipčani
RK Gorenje Velenje : Nexe Našice, evropska liga, Branko Tamše
Sportal Slovenski strateg: Tega iskreno več ne razumem
Ne spreglejte