Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 1. 2019,
22.05

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

svetovno prvenstvo svetovno prvenstvo v rokometu 2019

Ponedeljek, 21. 1. 2019, 22.05

5 let, 3 mesece

SVETOVNO PRVENSTVO V ROKOMETU, DRUGI DEL, 3. DAN

Nemci po hudem boju razžalostili Hrvate, Danci suvereni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
Hrvaška Nemčija svetovno prvenstvo rokomet | Nemci so si po zmagi nad Hrvaško priborili polfinalno vstopnico, Hrvatom pa zaprli vrata napredovanja. | Foto Reuters

Nemci so si po zmagi nad Hrvaško priborili polfinalno vstopnico, Hrvatom pa zaprli vrata napredovanja.

Foto: Reuters

Tretji dan drugega dela svetovnega prvenstva v rokometu so se v skupini I za pomembni točki v boju za polfinalno vstopnico pomerili Hrvati in Nemci. Nemčija je po infarktni končnici slavila z golom razlike in se uvrstila v polfinale, za Hrvate pa je tako konec upov o napredovanju, saj so po nemški zmagi napredovali tudi Francozi. Vodilni Danci so v skupini II brez večjih težav odpravili presenečenje prvenstva Egipt in ostali neporaženi. V torek na prvenstvu sledi dan premora.

Reprezentanca Hrvaške je po porazu z Brazilijo ostala brez enega glavnih igralcev. Luka Cindrić je na tekmi z Brazilijo staknil poškodbo noge, prvenstvo je zanj že izgubljeno. Namesto njega je zaigral krožni napadalec Celja Pivovarne Laško, Kristian Bećiri, ki ima tako slovensko kot hrvaško državljanstvo. 

Obračun med Nemci - že ob uvodu so ostali brez Martina Strobla, ki so ga na nosilih odnesli z igrišča - in Hrvati v polni Lanxess Areni v Kölnu je bil v prvem polčasu precej izenačen, na odmor sta izbrani vrsti odšli z rezultatom 11:11. Drugi del so bolje odprli gostitelji, povedli z 18:15 in imeli napad za +4, a nato je sledil hrvaški preobrat. Varovanci Lina Červarja so izkoristili nemški mrk in povedli z 19:18. Sledila je izjemno napeta končnica, po kateri so Nemci slavili z 22:21 in si tako priborili nastop v polfinalu, kamor se je prav tako uvrstila tudi Francija.

Danci imajo na prvem mestu skupine II maksimalnih osem točk, a napredovanja v polfinale si še niso zagotovili. | Foto: Reuters Danci imajo na prvem mestu skupine II maksimalnih osem točk, a napredovanja v polfinale si še niso zagotovili. Foto: Reuters

Španci so se poigrali z Brazilijo, prvi poraz Švedov

Na popoldanski tekmi v skupini I je Španija visoko, s 36:24 odpravila Brazilijo. V skupini II so Norvežani Švedom prizadejali prvi poraz na prvenstvu ter s tem dosegli pomembno zmago v boju za polfinale.

V tem so tri reprezentance, in sicer neporažena Danska, Norveška in Švedska. 

Sistem tekmovanja

Najboljših 12 reprezentanc iz skupinskega dela turnirja je zdaj v drugem razdeljenih v dve skupini po šest. Tekme skupine I gosti slovita Lanxess Arena v Kölnu, ki vsako leto gosti zaključni turnir evropske lige prvakov, tekme skupine II pa so v Herningu.

V polfinale se bosta uvrstili po dve najboljši reprezentanci iz obeh skupin, tretjeuvrščeni reprezentanci bosta igrali za peto, četrti ekipi obeh skupini pa za končno sedmo mesto. Polfinalni tekmi bosta v Hamburgu, tekme za končne odločitve pa v Herningu.

Skupina I:

Lestvica:

 Skupina II:

Lestvica:

Preberite še:

SP Francija : Španija
Sportal Francozi v poslastici kroga boljši od Španije
Ne spreglejte