Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 10. 2021,
20.59

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Norveška Ana Gros Nina Zulić Ženska rokometna reprezentanca Dragan Adžić

Ponedeljek, 4. 10. 2021, 20.59

2 leti, 6 mesecev

slovenske rokometašice se pripravljajo na tekmi z evropskimi prvakinjami

Slovenke se pripravljajo na dvoboja z "najboljšim, kar lahko rokomet ponudi"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
slovenska ženska rokometna reprezentanca Islandija, kvalifikacije za SP | Slovenska ženska rokometna članska reprezentanca bo v prihodnjih dneh odigrala dve tekmi z evropskimi prvakinjami Norvežankami. | Foto Vid Ponikvar

Slovenska ženska rokometna članska reprezentanca bo v prihodnjih dneh odigrala dve tekmi z evropskimi prvakinjami Norvežankami.

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska ženska rokometna članska reprezentanca je danes začela priprave na prva obračuna pokala EHF EURO. V okviru zadnjega se bodo slovenske rokometašice v tem tednu dvakrat pomerile z evropskimi prvakinjami Norvežankami. Prva tekma bo na sporedu v četrtek v Skandinaviji, povratna pa v nedeljo v ljubljanski dvorani Stožice.

V pokalu EHF EURO sodelujejo reprezentance, ki bodo novembra prihodnje leto gostile evropsko prvenstvo, ter branilke naslova Norvežanke. Poleg Slovenije bo tekmovanje stare celine še v Severni Makedoniji in Črni gori.

Grosova ima težave s stegensko mišico

Zbora se je udeležilo 22 rokometašic, manjkala je le obolela mlada rokometašica novomeške Krke Erin Novak. Na priprave je pripotovala tudi najboljša desna zunanja igralka elitne evropske Lige prvakov Ana Gros, ki ima nekaj težav s stegensko mišico. V domovini je v ponedeljek opravila dodatne preiskave, ki bodo dale odgovor, ali bo lahko pomagala soigralkam na preizkusih proti Norveški, so sporočili z Rokometne zveze Slovenije.

Ana Gros ima težave s stegensko mišico. | Foto: Grega Valančič / Sportida Ana Gros ima težave s stegensko mišico. Foto: Grega Valančič / Sportida

Skandinavke so ena od najboljših reprezentanc na svetu. Lanskemu naslovu evropskega prvaka so preteklo poletje dodale bronasto kolajno na olimpijskih igrah v Tokiu. Prva tekma bo v mestu Bekkestua, v neposredni bližini norveške prestolnice Osla, na sporedu v četrtek, povratna pa tri dni pozneje ob 17.30 v ljubljanskih Stožicah.

Na tokratni reprezentančni akciji bosta za prvi nastop v članski vrsti kandidirali dve rokometašici, ki sta si mesto na pripravah zaslužili z nastopi na evropskih prvenstvih mlajših starostnih selekcij v preteklem poletju. Nena Černigoj, ki igra na mestu levega krila in srednje zunanje, je bila kapetanka kadetske reprezentance, Karin Kuralt pa prva vratarka mladinske izbrane vrste.

Dragan Adžić
Sportal "Dekleta so dobila informacije, na kakšni ravni je trenutno njihovo rokometno znanje"

"Privilegij, ki ga moramo izkoristiti"

"Veselim se dvobojev z najboljšo reprezentanco na svetu v zadnjih 15 letih. Igralke, proti katerim bomo igrali na prvi tekmi, so v tem obdobju osvojile 48 zlatih medalj na največjih tekmovanjih in 10 v Ligi prvakinj. Nasproti nam bo torej stalo najboljše, kar lahko rokomet ponudi. To je privilegij, ki ga moramo izkoristiti, da dobimo kar največ informacij o tem, na kakšni ravni je naša trenutna igra in kaj moramo še izboljšati. Svojo igro lahko gradiš le proti boljšim, zato bosta ti dve tekmi kot naročeni," pravi selektor Dragan Adžić. "To je privilegij, ki ga moramo izkoristiti, da dobimo kar največ informacij o tem, na kakšni ravni je naša trenutna igra in kaj moramo še izboljšati," pravi selektor Dragan Adžić. | Foto: Vid Ponikvar "To je privilegij, ki ga moramo izkoristiti, da dobimo kar največ informacij o tem, na kakšni ravni je naša trenutna igra in kaj moramo še izboljšati," pravi selektor Dragan Adžić. Foto: Vid Ponikvar

"V tem tednu bomo dvakrat igrale proti eni od najboljših reprezentanc na svetu. Za vsako igralko je to velika spodbuda! Tekmi bosta pokazali, kje smo trenutno v svoji igri. Obenem bo to prva priprava na cilje, ki smo si jih zastavili. Z vsako skupno akcijo bomo morale biti boljše. Napredek moramo pokazati že na decembrskem svetovnem prvenstvu, še večjega pa prihodnje leto na evropskem prvenstvu na domačih tleh. To bo izjemno pomembno tekmovanje za našo športno panogo," je dejala Nina Zulič, slovenska reprezentantka.

Slovenkam je uspelo, da so si proti Islandiji izbojevale sedmi nastop med svetovno elito. | Foto: Vid Ponikvar Slovenkam je uspelo, da so si proti Islandiji izbojevale sedmi nastop med svetovno elito. Foto: Vid Ponikvar

Priprave na decembrsko SP

S tem reprezentančnim tednom se je ženska članska reprezentanca začela ozirati v december, ko jo čaka nov nastop na velikem tekmovanju. V drugi polovici aprila ji je uspelo, da si je proti Islandiji izbojevala sedmi nastop med svetovno elito, ki jo bo gostila Španija. 

Dvoboja s Skandinavkami bosta nakazala pot, po kateri bodo slovenska dekleta morala stopati decembra na Iberskem polotoku, kjer jih v skupini prvega dela čakajo tri reprezentance, ki so prav tako nastopale na zadnjih igrah v Tokiu (Francija, Črna gora in Angola).

Seznam igralk na pripravah: 

Aba Abina, Aneja Beganović, Nena Černigoj, Nuša Fegic, Tija Gomilar Zickero, Ana Gros, Ema Hrvatin, Manca Jurič, Valentina Tina Klemenčič, Karin Kuralt, Barbara Lazović, Nataša Lepoja, Dominika Mrmolja, Elizabeth Omoregie, Amra Pandžić, Tjaša Stanko, Maja Svetik, Alaja Varagić, Maja Vojnovič, Nina Zulič, Nina Žabjek.

 

EHF EURO CUP

4. krog, četrtek, 7. oktobra, ob 18.55:
NORVEŠKA : SLOVENIJA

3. krog, nedelja, 10. oktobra, ob 17.30:
SLOVENIJA : NORVEŠKA

1. krog:*
SLOVENIJA : SEVERNA MAKEDONIJA

2. krog:*
ČRNA GORA : SLOVENIJA

5. krog:*
SEVERNA MAKEDONIJA : SLOVENIJA

6. krog:*
SLOVENIJA : ČRNA GORA

*termin še ni znan.

slovenska ženska rokometna reprezentanca Islandija, kvalifikacije za SP
Sportal Ples kroglic ni bil naklonjen Slovenkam. Tekmice tudi olimpijske prvakinje.
Ne spreglejte