Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 2. 2024,
18.27

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

Natisni članek

Dragan Adžić slovenska ženska rokometna reprezentanca kvalifikacije za evropsko prvenstvo

Četrtek, 29. 2. 2024, 18.27

1 mesec, 3 tedne

Rokomet, kvalifikacije za EP 2024, 3. krog

Slovenke odlične v prvem polčasu, v drugem pa popoln polom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40
Slovenija - Francija, rokomet, kvalifkacije za EuroHandball | Slovenke so izgubile spopad s favoriziranimi Francozinjami. | Foto www.alesfevzer.com

Slovenke so izgubile spopad s favoriziranimi Francozinjami.

Foto: www.alesfevzer.com

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je danes proti Franciji izgubila tekmo kvalifikacij za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu. Aktualne svetovne in olimpijske prvakinje so četo Dragana Adžića premagale s 35:20, razliko pa so naredile v drugem polčasu, po prvem so namreč Slovenke za favoriziranimi tekmicami zaostajale le za dva gola (11:13).

Francozinje, s katerimi so se Slovenke nazadnje pomerile 4. decembra lani, ko sta se reprezentanci pomerili na zadnji tekmi prvega dela svetovnega prvenstva – rokometašice iz dežele galskih petelinov in kasnejše zmagovalke mundiala so bile boljše z 31:27 –, so danes Slovenkam zadale najhujši poraz na medsebojnih tekmah in jih premagale s 35:20.

Po prvem polčasu tekme v velenjski Rdeči dvorani ni kazalo na takšen razplet. Slovenke – tokrat sta zaigrali tudi povratnici po poškodbah in izjemno pomembni članici izbrane vrste Ana Gros in Elizabeth Omoregie, poškodba gležnja, ki jo je dobila na nedavni tekmi lige prvakinj v dresu Krima, pa je na slovensko veselje tudi za krožno napadalko Valentino Klemenčič že preteklost – so se v prvih 30 minutah odlično kosale s favoriziranimi tekmicami, velik del polčasa tudi vodile, na odmor pa odšle z le dvema goloma zaostanka.

V drugem polčasu pa so Francozinje, tudi aktualne olimpijske prvakinje, stopile na plin, zavladale v Rdeči dvorani in prednost povečevale iz minute v minuto do končnih + 15.  

Slovenija - Francija, rokomet, kvalifkacije za EuroHandball | Foto: www.alesfevzer.com Foto: www.alesfevzer.com

Kapetanka Ana Gros je bila s šestimi goli najboljša strelka domače vrste, po štiri sta jih dodali še Alja Varagić in Nataša Ljepoja. V francoski vrsti sta bili petkrat natančni Laura Flippes in Lucie Granier, slednja je bila 100-odstotno natančna, za pet golov je potrebovala prav toliko poskusov.

Slovenija : Francija 20:35 (11:13)

Rdeča dvorana, gledalcev 1750, sodnici: Praštalo in Balvan (obe BiH).

Slovenija: Vojnović, Pandžić, Klemenčič 1, Gros 6 (2), Omoregie 1, Marković, Spreitzer, Stanko, A. Abina 1, Mavsar 2, Ljepoja 4, Varagić 4, Lazović, Svetik 1, Hrvatin, E. Abina.

Francija: Glauser, Sako, Nocandy 3, Toublanc, Valentini 2, C. Lassource 4, Zaadi 2, Flippes 5, Kanor 2, Horacek 3 (1), D. Lassource, Foppa 3, Nze Minko 4, Granier 5, Bouktit 2, Grandveau.

Sedemmetrovke: Slovenija 3 (2), Francija 1 (1).
Izključitve: Slovenija /, Francija 4 minute.
Rdeči karton: /.

 

Nerazumen padec. "Ne vem, kaj se je zgodilo."

"V drugem polčasu ni steklo niti malo. Ne vem, kaj se je zgodilo. Kot da bi nam padlo dol, a ne vem, zakaj. Imeli smo dva gola razlike ... Definitivno so boljše, to ni vprašanje, ne moremo pa si privoščiti poraza za 15 golov ne glede na to, da so na drugi strani svetovne prvakinje. Menim, da smo sposobne veliko več, kot smo pokazale v drugem polčasu. Ne vem, kaj je razlog. Žal mi je tudi zaradi občinstva, ki je prišlo danes. Imamo še veliko dela pred sabo. S tako igro bo težko tudi naprej na olimpijskih kvalifikacijah. Morale se bomo veliko bolj zbrati in odigrati precej bolje," je po tekmi za Rokometno zvezo Slovenije povedala kapetnka Ana Gros.

"Naš prvi polčas je bil na primerni ravni, nato pa se je povsem ustavilo, mentalno smo padli in tudi fizično nismo zdržali vseh 60 minut." | Foto: www.alesfevzer.com "Naš prvi polčas je bil na primerni ravni, nato pa se je povsem ustavilo, mentalno smo padli in tudi fizično nismo zdržali vseh 60 minut." Foto: www.alesfevzer.com

Vratarka Amra Pandžić je takole ocenila slabo predstavo Slovenk: "Iz gola je zelo težko spremljati tako tekmo. Vratarki je najtežje braniti vse te protinapade. Škoda, v prvem polčasu smo bili solidni, se dobro kosali z njimi. Na koncu me je presenetilo, da je bila taka razlika. To ni čisto realno. V drugem polčasu smo padli v njihov mlin, padli smo tudi pri morali in tako se je težko vrniti."

Črto je pod neprijetno izkušnjo potegnil še selektor Dragan Adžić: "Proti olimpijskim in svetovnim prvakinjam ni dovolj dobrih 30 minut, tekmice so vseh 60 minut igrale na polno, saj imajo širino, igralke so kakovostne. Naš prvi polčas je bil na primerni ravni, nato pa se je povsem ustavilo, mentalno smo padli in tudi fizično nismo zdržali vseh 60 minut. Vse težave, s katerimi smo se spopadali v pripravah, so se nam vrnile. Za tako visok poraz in pripravo na tekmo prevzemam odgovornost."

Za Slovenke je bil to prvi poraz v kvalifikacijah za EP, potem ko so v prvih dveh krogih zanesljivo doma ugnale Latvijo (51:13) in v gosteh Italijo (31:18).

Francozinje bodo slovenske tekmice tudi v nedeljo, ko bo tekmo 4. kroga gostil Orleans. Slovenke bodo kvalifikacije sklenile aprila, ko se bodo v gosteh pomerile z Latvijkami, v domovini pa jih čaka obračun z Italijankami. Oboje so v prvem delu kvalifikacij v lanski jeseni zanesljivo ugnale.

Kako na EP?

Na evropsko prvenstvo 2024 so se že uvrstile vse tri gostiteljice in branilka naslova Norveška, iz kvalifikacij pa se bodo vse prvo- in drugouvrščene izbrane vrste ter tri najboljše tretjeuvrščene reprezentance iz vseh osmih skupin.

Rokomet, kvalifikacije za EP 2024, 3. krog:

Četrtek, 29. februar:

Sreda, 28. februar:

Lestvice:

Preberite še:

 

Ne spreglejte