Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 10. 2023,
19.30

Osveženo pred

6 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Italija kvalifikacije za evropsko prvenstvo Dragan Adžić slovenska ženska rokometna reprezentanca

Nedelja, 15. 10. 2023, 19.30

6 mesecev, 2 tedna

Rokomet, kvalifikacije za EP 2024, 2. krog

Slovenke zanesljivo opravile še z Italijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Tjaša Stanko | Tjaša Stanko je bila s petimi goli prva strelka tekme v Chietiju. | Foto RZS

Tjaša Stanko je bila s petimi goli prva strelka tekme v Chietiju.

Foto: RZS

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v drugem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki ga bodo prihodnje leto gostile Avstrija, Švica in Madžarska, v Chietiju z 31:18 opravila z gostiteljico Italijo. Selekcija Dragana Adžića je tako pri dveh zmagah, kvalifikacije je v sredo odprla z rekordno zmago nad Latvijo (51:13), ta pa je v soboto s še večjo razliko izgubila spopad s Francozinjami (8:55). Slovenke in Francozinje se bodo borile za prvo mesto v skupini.

Slovenke so kvalifikacije odprle v sredo doma, ko so s kar 51:13 premagale Latvijo, danes pa so v Chietiju zanesljivo, z 31:18, odpravile še Italijo. Ta je v prvem krogu priznala premoč Franciji (50:16). Francozinje so z dvema zmagama in boljšo razliko v golih vodilne v skupini 4, Slovenke so druge.

Dragan Adžić
Sportal Slovenke oslabljene, a ne pričakujejo nobenih težav

Slovenske rokometašice na obračunu v bližini Pescare niso mogle računati na prvo ostrostrelko Ano Gros, poleg največje zvezdnice elitne izbrane vrste, ki bo po koncu sezone 2023/24 zapustila madžarski Györ in se vrnila v Krim Mercator, pa so manjkale še nekatere njene prekaljene soigralke, kot so Elizabeth Omoregie, Tamara Mavsar, Barbara Lazović in Alja Varagić.

Slovenska ženska rokometna reprezentanca | Foto: RZS Foto: RZS

Članski debi 17-letnice

V slovenski reprezentanci je bila danes najbolj učinkovita Tjaša Stanko s petimi goli, vratarka Amra Pandžić pa je zbrala 17 obramb. "V Italiji smo nastopili brez številnih nosilk, skupaj s soigralkami pa smo dokazale, da lahko igramo. V tem ciklu smo osvojile vse štiri točke, kar je bil tudi naš primaren cilj. Gremo naprej," je po dveh zmagah v tem tednu dejala Tjaša Stanko.

V članski reprezentanci je danes s tremi goli debitirala komaj 17-letna Elena Erceg. "Tekma je bila dobra, vzele smo jo, kot da igramo doma, naredile smo veliko napak v napadu, ki pa smo jih popravile v obrambi in naredile en tak lep zaključek. V veliko čast mi je, da sem del članske reprezentance, ekipa me je zelo lepo sprejela," je povedala za Rokometno zvezo Slovenije.

Slovenska ženska rokometna reprezentanca | Foto: RZS Foto: RZS

"Uresničili smo cilj in se praktično že uvrstili na evropsko prvenstvo"

Zadovoljen je seveda tudi selektor Dragan Adžić: "Uresničili smo cilj in se praktično že uvrstili na evropsko prvenstvo. Zadovoljen sem z odnosom ekipe in izjemno ponosen na dekleta. Širimo krog igralk, na katere lahko reprezentanca računa na svetovnem prvenstvu in v olimpijskem ciklu, nenazadnje smo imeli v ekipi tudi kadetinjo. Vse gre v pravo smer. Veliko dobrih stvari sem videl na tekmi, v Italiji vendarle ni tako zelo lahko igrati. Vse od začetka smo se tekme lotili osredotočeno, spoštovali smo dogovore in vsa dekleta so od aprila do danes naredila velik korak naprej."

Dragan Adžić | Foto: RZS Foto: RZS

V nadaljevanju dvakrat s Francozinjami

Slovenija bo naslednjo kvalifikacijsko tekmo igrala 28. februarja prihodnje leto, ko bo gostila Francijo, druga medsebojna tekma pa bo 2. marca v Franciji. Tretji kvalifikacijski cikel bo med 3. in 7. aprilom, tedaj se bo Slovenija najprej v gosteh pomerila z Latvijo, nato pa doma še z Italijo.

Kako na EP?

Na evropsko prvenstvo 2024 so se že uvrstile vse tri gostiteljice in branilka naslova Norveška, iz kvalifikacij pa se bodo vse prvo- in drugouvrščene izbrane vrste ter tri najboljše tretjeuvrščene reprezentance iz vseh osmih skupin.

Rokomet, kvalifikacije za EP 2024, 2. krog:

Sobota, 14. oktober:

Nedelja, 15. oktober:

Lestvice:

Preberite še:

slovenska ženska rokometna reprezentanca : Latvija, kvalifikacije za evropsko prvenstvo
Sportal Slovenke kvalifikacije začele z rekordno zmago
Ne spreglejte