Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
19. 7. 2015,
9.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Blaž Blagotinšek rokomet

Nedelja, 19. 7. 2015, 9.22

8 let

Sezona, pred katero bo odvrgel oznako "talent"

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
"V ekipi sem dobil tudi že določeno vlogo, ki pa jo je treba vedno znova potrjevati, na vsaki tekmi," na pragu priprav na novo sezono pravi rokometni reprezentant iz Celja Blaž Blagotinšek.

Če bi napravili natečaj, kdo od celjskih rokometašev je v prejšnji sezoni najbolj napredoval, bi se Blaž Blagotinšek gotovo uvrstil v finalni izbor. Več kot dva metra visoki krožni napadalec, ki je bil nekoč zunanji igralec, je postal pomemben celjski lik še posebej v obrambi, a tudi v napadu, in reden udeleženec trenerjeve rotacije igralcev. Prejšnji selektor Boris Denič ga je odpeljal na svetovno prvenstvo, zdajšnji Veselin Vujović ga ceni in uvršča blizu vrha virtualnega seznama igralcev, ki bi jih želel imeti ob sebi v dvorani vsak dan.

Veselje se prepleta z odgovornostjo

Zdi se, da je pred njim drugačna sezona, kot so bile zadnje. Sezona, pred vrati katere bo pustil oznako "talent", ki jo je bržkone prerasel. "Motiv je velik. V Celje prihajajo veliki klubi. V ekipi sem dobil tudi že določeno vlogo, ki pa jo je treba vedno znova potrjevati, na vsaki tekmi. Po eni strani se tega veselim, po drugi pa zavedam odgovornosti," pravi Blagotinšek, čigar klubu je žreb v ligi prvakov namenil večino super uglednih tekmecev: Kiel, Veszprem, Flensburg, Pariz, Wislo, Zagreb in Bešiktaš.

"Proti močnejšim ekipam je vedno tako, da je želja na papirju podrejenega večja. Tudi favorit te lahko nekoliko podcenjuje. Znamo presenetiti v domači dvorani," se dobrih predstav proti velikim favoritom, ki jih že v lanski sezoni ni bilo malo, nadeja 21-letnik.

A še prej ga čaka Tamšetova "tortura" priprav, ta pa je nujna za pridobitev adutov, ki lahko vodijo k razmišljanju o morebitnem presenečanju s finančnimi in igralskimi obiski v Zlatorogu: "Priprave bodo zelo zahtevne, vsaj sodeč po lanskih. A vse to je dobro za nas. Tudi lani se je zgodilo nekaj poškodb, a če si dobro pripravljen, je vse lažje."

Ne spreglejte