Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 6. 2023,
20.08

Osveženo pred

7 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47

Natisni članek

Kielce PSG Magdeburg Barcelona Marko Bezjak Domen Makuc Blaž Janc Rokometna liga prvakov

Sobota, 17. 6. 2023, 20.08

7 mesecev, 2 tedna

Rokometna liga prvakov, zaključni turnir, polfinale

Bezjak zadeval in premagal Barcelono, v finalu s Kielcami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47
Magdeburg Marko Bezjak | Marko Bezjak in soigralci so premagali favorizirano Barcelono. | Foto Guliverimage

Marko Bezjak in soigralci so premagali favorizirano Barcelono.

Foto: Guliverimage

Ta konec tedna bo postal znan zmagovalec rokometne lige prvakov. Nemški Magdeburg in poljske Kielce sta finalista zaključnega rokometnega turnirja v Kölnu. Magdeburg z odličnim Markom Bezjakom je v prvem polfinalnem obračunu po izvajanju sedemmetrovk premagal Barcelono s 40:39 (38:38, 31:31, 16:18), Kielce pa so bile v drugem boljše od francoskega PSG s 25:24 (16:14).

Blaž Janc
Sportal Slovenca lahko z Barcelono spišeta zgodovino

 Blaž Janc | Foto: Guliverimage/dpa Blaž Janc Foto: Guliverimage/dpa Katalonci so v Köln prišli kot prvi favoriti, v polfinalu pa so jih po hudem in izenačenem boju ugnali tekmeci iz Magdeburga. Nemška zasedba je bila skozi celotno tekmo konkurenčna španski, v "rokometni loteriji" pa tudi bolj zbrana. Za Magdeburg sta ključna gola dosegla Tim Hornke in Kay Smits, pri Barceloni pa so kar štirje igralci zastreljali sedemmetrovko.

V prelomnih trenutkih podaljška je izjemno pomembno vlogo imel tudi nekdanji kapetan slovenske reprezentance Marko Bezjak, ki je za Magdeburg dosegel štiri gole. Barve Barcelone sta zastopala Domen Makuc in Blaž Janc, prvi je dosegel tri, drugi pa dva zadetka. Pri Barceloni je blestel Smits, ki je dosegel ducat golov, Michel Damgard Nielsen pa je za zmago prispeval osem zadetkov. Pri Barceloni sta bila najbolj učinkovita Timothey N'Guessan z devetimi in Aleix Gomez z osmimi zadetki.

Obračun med francoskimi in poljskimi prvaki je bil vseskozi izenačen, na koncu pa so smetano pobrali rokometaši iz najbolj rokometnega poljskega mesta, ki bodo tretjič nastopili v finalu lige prvakov. Leta 2016, ko je za njih igral tudi zdajšnji slovenski selektor Uroš Zorman, so osvojili prestižno lovoriko, na lanskem finalnem obračunu pa so po izvajanju sedemmetrovk klonili proti tekmecem iz katalonske prestolnice.

V poljski ekipi sta bila najbolj učinkovita Španec Alex Dušebajev s šestimi in Belorus Arcem Karalek s petimi goli, nemški vratar Andreas Wolff pa je zbral 12 obramb. V francoski zasedbi je Nizozemec Luc Steins dosegel šest, Latvijec Dainis Krištopans in Elohim Prandi pa po štiri zadetke.

Liga prvakov, zaključni turnir, polfinale

Sobota, 17. junij:

Ne spreglejte