Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 11. 2023,
19.46

Osveženo pred

5 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,83

Natisni članek

Srbija Uroš Zorman slovenska rokometna reprezentanca

Sobota, 4. 11. 2023, 19.46

5 mesecev, 3 tedne

Pripravljalna tekma

Slovenci po zaključnem jurišu do zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,83
slovenska rokometna reprezentanca : Srbija, pripravljalna tekma Miha Zarabec | Slovenci so na pripravljalni tekmi s 30:26 premagali Srbe. | Foto www.alesfevzer.com

Slovenci so na pripravljalni tekmi s 30:26 premagali Srbe.

Foto: www.alesfevzer.com

Slovenska moška rokometna reprezentanca je na pripravljalni tekmi za januarsko evropsko prvenstvo v Črnomlju s 30:26 premagala Srbijo. V nedeljo se bosta reprezentanci pomerili še v Kočevju.

slovenska rokometna reprezentanca Uroš Zorman
Sportal "Če sem povsem iskren, sem mislil, da bo lažje"
Jure Dolenec
Sportal Izkušeni reprezentant zatrdil, da še ni rekel zadnje

Slovenski rokometaši so v začetku tedna začeli prvi cikel priprav pred 14. nastopom na prvenstvu stare celine v Nemčiji. To bo potekalo med 10. in 28. januarjem, Slovenija se bo v skupinskem delu v Berlinu pomerila s Ferskimi otoki, Poljsko in Norveško. Tokratna reprezentančna akcija je prva po skoraj polletnem premoru in uspešnih kvalifikacijskih nastopih za EP.

Selektor slovenske izbrane vrste Uroš Zorman je moral zaradi poškodb dvakrat poseči v kader. Blaž Janc in Aleks Vlah sta odpadla po objavi prvotnega seznama 21 rokometašev, namesto njiju sta naknadno na seznamu pristala Peter Šiško in Aleks Kavčič. Namesto Stefana Žabića je Zorman kasneje vpoklical še Matica Suholežnika.

V Črnomlju, ki letos praznuje 70 let organiziranega rokometa, je v igo vstopila večina Zormanovih varovancev. | Foto: www.alesfevzer.com V Črnomlju, ki letos praznuje 70 let organiziranega rokometa, je v igo vstopila večina Zormanovih varovancev. Foto: www.alesfevzer.com

Reprezentanti so se ves čas pripravljali v Ljubljani, tokratni zbor pa bodo končali z dvema preizkusoma proti Srbom v Črnomlju ter v nedeljo v Kočevju (14.00). Uvodnega so opravili zmagovito. Zorman je na prvi pripravljalni tekmi v Beli Krajini priložnost za dokazovanje ponudil 18 od 21 varovancev. V Črnomlju, ki letos praznuje 70 let organiziranega rokometa, v igro niso vstopili le Tadej Mazej, Peter Šiško in Miljan Vujović.

Zormanovi varovanci so kljub "prijateljski naravi" dvoboja od prve do zadnje minute igrali zagnano in zavzeto. V začetku drugega polčasa so zaostali za tri gole (14:17), odpor Srbov pa so nato zlomili v zadnjih petih minutah dvoboja.

V 54. minuti je bila tekma povsem odprta (23:23), nato pa je Zorman - ob igralcu manj na igrišču - v igro poslal svoje najnižje varovance. Rok Ovniček, Miha Zarabec, Gašper Marguč, Domen Novak in Staš Slatinek Jovičić so svoje soigralce popeljali v vodstvo s 25:23.

Staš Slatinek Jovičić je bil s štirimi goli najbolj učinkovit v slovenski reprezentanci. | Foto: www.alesfevzer.com Staš Slatinek Jovičić je bil s štirimi goli najbolj učinkovit v slovenski reprezentanci. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenci so v izdihljajih tekme prikazali najbolj zrelo predstavo. V obrambi so zaigrali granitno, v napadu pa realizirali vse svoje priložnosti in si tik pred zadnjim zvokom sirene priigrali tudi najvišjo prednost petih golov (35:25) ter se današnjim tekmecem deloma oddolžili za lanska kvalifikacijska poraza za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu na Poljskem in Švedskem, kjer so zasedli deseto mesto.

V slovenski reprezentanci sta bila najbolj učinkovita Gašper Marguč in Slatinek Jovičić, oba sta dosegla po štiri gole.

 

 Zadovoljen z bojevito in srčno predstavo

"Najbolj pomembno je, da so moji fantje pokazali bojevito in srčno predstavo. V prvem polčasu smo bili malce 'zasanjani', zgrešili smo veliko strelov iz ugodnih položajev, Srbi pa so številne gole dosegli iz nasprotnih napadov. V drugem polčasu smo jim preprečili lahke zadetke, tudi naša obramba je bila na visoki ravni. Fantom čestitam za zmago, a jutri nas čaka nova tekma," je po zmagi v Beli Krajini dejal selektor Zorman.

"Pred letom dni so nas Srbi izločili v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, od tedaj naprej pa smo mi naredili korak ali dva naprej. Obe ekipi sta nastopili oslabljeni, a naša zmaga je zaslužena. Pokazali smo pravi značaj in se 'metali na glavo'. Zahvalil bi se gledalcem za izjemno podporo med celotno tekmo, zmago posvečamo njim," je dodal Dean Bombač.

  Slovenci se bodo s Srbi pomerili še v nedeljo. Takrat v Kočevju. | Foto: www.alesfevzer.com Slovenci se bodo s Srbi pomerili še v nedeljo. Takrat v Kočevju. Foto: www.alesfevzer.com

Pripravljalna tekma:

Sobota, 4. november, Črnomelj:
Slovenija : Srbija 30:26 (12:13) 
Športna dvorana, gledalcev 500, sodnika: Pukšič in Satler (oba Slovenija).
Slovenija: Vujović, Ferlin, Lesjak, Blagotinšek 3, Henigman 2, Marguč 4, Dolenec, Cehte 2, Kljun, Slatinek Jovičič 4, Kodrin 3, Novak 3, Zarabec 2, Horžen, Mazej, Ovniček 1, Bombač 2, Kavčič 2, Mačkovšek 1, Šiško, Suholežnik 1.
Srbija: Bomastar, Čupara, Vorkapić 2, Borzaš 1, Kojadinović 1, Kos, Radivojević 2, Pusica 1, N. Ilić 6, Pechmalbec, V. Ilić 2, Vejin 2, Kukić 1, Dekić 1, Jevtić, Marsenić 4, Orbović 1, Milosavljević 2.
Sedemmetrovke: Slovenija 5 (4), Srbija 4 (4).
Izključitve: Slovenija 6, Srbija 8 minut.
Rdeči karton: /.

Naslednji zbor po božiču

Po koncu tega pripravljalnega tedna se bo reprezentanca pod vodstvom selektorja Zormana znova zbrala po božiču. Pred odhodom v Berlin, kjer bo 11. januarja začela nastope na EP, se bo konec decembra v Slovenj Gradcu pomerila z Avstrijo, v začetku novega leta pa jo v Poreču čakata še dvoboja s Črno goro in Hrvaško.

Preberite še:

Uroš Zorman
Sportal Dobrodošla stopnica v pripravah za Nemčijo
Ne spreglejte