Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 10. 2023,
19.20

Osveženo pred

5 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Rokometna zveza Slovenije Uroš Zorman slovenska rokometna reprezentanca

Ponedeljek, 30. 10. 2023, 19.20

5 mesecev, 2 tedna

Zbor slovenske rokometne reprezentance

Dobrodošla stopnica v pripravah za Nemčijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Uroš Zorman | Selektor Uroš Zorman: V bistvu sem vesel, da tokrat ni tekmovalnega pritiska. Lahko v miru naredimo stvari, ki so sicer otežene. | Foto www.alesfevzer.com

Selektor Uroš Zorman: V bistvu sem vesel, da tokrat ni tekmovalnega pritiska. Lahko v miru naredimo stvari, ki so sicer otežene.

Foto: www.alesfevzer.com

Slovenski rokometaši so se v nedeljo zbrali na prvem delu priprav za nastop na evropskem prvenstvu v začetku prihodnjega leta v Nemčiji. Selektor Uroš Zorman in povabljeni igralci bodo do 5. novembra v okviru priprav odigrali tudi dve testni preizkušnji, konec tedna jih čakata prijateljski tekmi s Srbijo v Črnomlju in Kočevju.

slovenska rokometna reprezentanca Slovenija : Francija Blaž Janc
Sportal Janc in Vlah bosta izpustila prvi ciklus, Zorman vpoklical Gorenjevo moč

Uroš Zorman je danes na druženju z mediji v dvorani Stožice izpostavil cilje prvega dela priprav za nastop na zaključnem turnirju stare celine. To bo potekalo med 10. in 28. januarjem, Slovenija se bo v skupinskem delu v Berlinu pomerila s Ferskimi otoki, Poljsko in Norveško.

Poskušali bodo z obrambo 5-1

"V bistvu sem vesel, da tokrat ni tekmovalnega pritiska. Lahko v miru naredimo stvari, ki so sicer otežene, pa kakšne obveznosti do pokroviteljev in tudi 'teambuilding'. Konec tedna imamo še dve tekmi, tudi tu ni imperativa rezultata. Tisto, kar smo trenirali, bomo lahko pokazali na tekmi," je dejal Zorman.

"S selektorjem Srbije se o tekmi še nisva pogovarjala. Rad bi se dogovoril predvsem o številu 'time outov' in številu igralcev v zapisniku. Vem, da vsi ne bodo mogli igrati, a ne bi bil rad omejen na število 16. Na vsaki tekmi se bomo trudili zmagati, bomo pa vseeno poskušali preizkusiti obrambo 5-1 in vztrajati pri njej na primer en polčas, tudi če ne bo šlo vse po načrtih. To bo zelo pozitivna stvar tega tedna," je o pomenu bližnjih tekem dejal Zorman.

Prva akcija po skoraj polletnem premoru

Tokratna reprezentančna akcija je prva po skoraj polletnem premoru in uspešnih kvalifikacijskih nastopih za EP v Nemčiji. Slovenija si je s petimi zmagami in enim porazom zagotovila prvo mesto v svoji skupini pred BiH, Črno goro in Kosovom.

Zorman je na oktobrsko-novembrsko akcijo sprva povabil 21 igralcev, tudi jedro ekipe za januarsko evropsko prvenstvo v Nemčiji in kvalifikacije za SP 2025. A je seznam moral pozneje nekoliko spremeniti, saj sta Blaž Janc in Aleks Vlah poškodovana. Namesto njiju je na seznam uvrstil še zunanja igralca Gorenja Petra Šiška in Zagreba Aleksa Kavčiča.

"Selektor ima vedno kaj pripravljenega"

"Po dolgem času smo se spet zbrali, lepo se je vrniti v Slovenijo in videti fante. Ponovno se bomo malenkost uigrali in osvežili svojo taktiko. Osebno ne pričakujem nič novega, a ima selektor vedno kaj pripravljenega. Časa imamo dovolj in prepričan sem, da ga bomo dobro izkoristili. Srbija je močna reprezentanca, tako fizično kot poimensko. To bo dober izziv in dober pokazatelj, kje smo trenutno," je pred tem sklopom priprav razmišljal Tilen Kodrin.

Po koncu jesenskih priprav se bo slovenska izbrana vrsta znova zbrala konec decembra. Tedaj se bo v Slovenj Gradcu pomerila z Avstrijo, tik pred odhodom na januarski zaključni turnir v Nemčiji pa v RZS načrtujejo tudi dve tekmi s Hrvaško in Črno goro.

Seznam slovenskih reprezentantov:

Vratarji: Klemen Ferlin (Erlangen), Urban Lesjak (Eurofarm Pelister) in Miljan Vujović (Stuttgart);

Krilni igralci: Tilen Kodrin (Gummersbach), Staš Jovičić Slatinek (Trimo Trebnje), Tadej Mazej (Celje Pivovarna Laško), Gašper Marguč (Veszprem) in Domen Novak (Wrtzlar);

Zunanji igralci: Nik Henigman (Saint Raphael), Dean Bombač, Borut Mačkovšek (oba Pick Szeged), Rok Ovniček (Nantes), Miha Zarabec (Wisla Plock), Nejc Cehte (Eurofarm Pelister), Jure Dolenec (Limoges), Tadej Kljun (Balatonfüred), Aleks Kavčič (Zagreb) in Peter Šiško (Gorenje Velenje);

Krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Flensburg-Handewitt), Kristjan Horžen (Gummersbach) in Stefan Žabić (Celje Pivovarna Laško).

Preberite še:

Žiga Mlakar
Sportal Celjani po poškodbi kapetana jezni na RZS, ta jim odgovarja
Ne spreglejte