Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 10. 2019,
21.23

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

Györ liga prvakinj Krim Mercator Krim Mercator

Sobota, 19. 10. 2019, 21.23

4 leta, 6 mesecev

poročilo s tekme krim mercator : Györ

Madžarke pričakovano pretrd oreh za Krimovke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Krim Mercator Györ | Krimovke so priznale premoč branilkam naslova. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Krimovke so priznale premoč branilkam naslova.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Rokometašice Krima Mercatorja so v 3. krogu lige prvakinj na Kodeljevem izgubile proti Györu z 21:33 (9:13). Izbranke Uroša Bregarja bodo v 4. krogu 2. novembra gostovale pri branilcu naslova na Madžarskem.

Krim Mercator Györ
Sportal Visok poraz krimovk z evropskimi prvakinjami

Slovenski predstavnik v ligi prvakinj je imel tokrat pred seboj misijo nemogoče, saj je v Ljubljani gostoval v zadnjih letih najboljši klub v Evropi. Ta ima tudi letos najvišje cilje, medtem ko pri Krimu računajo "le" na preboj v drugi del tekmovanja.

Za izpolnitev tega cilja so povsem v igri, saj so domači poraz proti Baniku Mostu nevtralizirale z zmago na Švedskem proti Sävehofu. Tokrat so večji del tekme sicer pustile dober vtis, a kakovostna razlika je bila lepo vidna, posledično pa je bila na koncu temu primerna visoka zmaga vodilne ekipe skupine D.

V lepo polni dvorani na Kodeljevem so Madžarke prevzele pričakovano pobudo takoj od začetka dvoboja. Hitro so povedle s 3:0, Krimu pa prvi zadetek dovolile šele v osmi minuti, ko je Valentina Klemenčič znižala na 1:3.

Eduarda Amorim je bila najbolj razpoložena pri zmagovalkah. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Eduarda Amorim je bila najbolj razpoložena pri zmagovalkah. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Zatem so se Ljubljančanke Györu približale tudi na zgolj zadetek (3:4), a so ugledne tekmice imele vse bolj ali manj pod nadzorom, na krilih odlične Eduarde Amorim, ki je v prvem delu dosegla pet golov, tudi prvič povedle za pet zadetkov, in sicer v 19. minuti. Podobno prednost so zadržale do konca polčasa.

Tudi v nadaljevanju je dogajanje potekalo po podobnem scenariju, Madžarke so držale prednosti štirih, petih zadetkov, prvič pa so za šest oziroma sedem pobegnile v 41. in 42. minuti po novih zadetkih Amorimove.

Fotogalerija (foto: Matic Klanšek Velej/Sportida):

Fotogalerija
1 / 23

Zmagovalec je bil tako odločen precej pred zadnjo sireno, posebej še po povišanju vodstva tudi na devet zadetkov (25:16) v 45. minuti. Najvišja razlika je sicer znašala končnih 12 golov (33:21).

Pri domačih sta bili s po petimi zadetki najboljši Alja Varagić in Nina Zulić, mlada 17-letna Klemenčičeva pa je dosegla štiri gole. Pri gostjah je Amorimova zbrala sedem, Estelle Nze Minko pa šest zadetkov.

Krim Mercator : Györ 21:33 (9:13)

Dvorana Kodeljevo, sodnici: Christidi in Papamattheou (obe Grčija).

Krim Mercator: van Kreij 1, Barič 3, Cerovak 2, Klemenčič 4, Vojnović, Polajnar Vešligaj, Zulić 5, Kojić 1, Varagić 5, Mamić, Vučko, Snopova, Jurič, Bon Brzin, Abina, Žabjek.
Györ: Amorim 7, Leynaud, Oftedal 4, Edwige 1, Fodor 1, Kurtović 1, Nze Minko 6, Knedlikova 1, Bulatović 2, Bodi 1, Faluvegi 1, Puhalak 1, Brattset 2, Kiss, Hansen 5.
Sedemmetrovke: Krim Mercator 4 (2), Györ 3 (2).
Izključitve: Krim Mercator 6, Györ 4 minute.
Rdeči karton: /.

Preberite še:

rokometna žoga
Sportal Stoodstotne le še Krimovke in Ajdovke
Ne spreglejte