Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 5. 2022,
21.48

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

Natisni članek

rokomet pokal Slovenije Urbanscape Loka Dobova Celje Pivovarna Laško RK Gorenje Velenje

Sobota, 14. 5. 2022, 21.48

1 leto, 11 mesecev

Rokometni pokal Slovenije, zaključni turnir, polfinale (M)

Rokometašem Gorenja veliki derbi in vstopnica za finale, kjer jih čaka Loka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41
RK Gorenje Velenje : Nexe Našice, evropska liga | Gorenje je bilo v polfinalu boljše od Celja. | Foto Grega Valančič/Sportida

Gorenje je bilo v polfinalu boljše od Celja.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Rokometaši Urbanscape Loke in velenjskega Gorenja so letošnji finalisti zaključnega turnirja za pokal Slovenije. Zasedba iz Škofje Loke je na današnji prvi polfinalni tekmi v Slovenj Gradcu premagala Dobovo s 25:20 (13:10), ekipa iz Velenja pa je bila na drugi boljša od Celja Pivovarne Laško z 32:30 (14:14). Velenjčani bodo na Koroškem naskakovali tretjo pokalno zmago po letih 2003 in 2019, Škofjeločani pa so se prvič uvrstili v veliki finale.

Velenjčani so v rokometnem posladku na kolena spravili največje domače tekmece iz Celja in bodo v nedeljo na Koroškem naskakovali svojo tretjo pokalno zmago po letih 2003 in 2019, medtem ko so se Škofjeločani prvič uvrstili v veliki finale. Tekma za tretje mesto med osmoljenci današnjih polfinalnih obračunov iz Dobove in Celja se bo v nedeljo pričela ob 15. uri, finalna tekma med Velenjčani in Škofjeločani pa ob 17.30.

Celjani so si sredi prvega polčasa priigrali prednost dveh golov (8:6), a so zadnji pokalni prvaki iz Velenja iz leta 2019 – Rokometna zveza Slovenije v minulih dveh sezonah nato ni priredila pokalnega tekmovanja zaradi pandemije novega koronavirusa – zelo hitro nevtralizirali primanjkljaj in povedli z 10:9, v 22. minuti pa prvič na dvoboju za dva gola (12:10).

Do konca prve polovice tekme se je odvijal ogorčen boj za vsako žogo. Velenjčani so imeli nekajkrat priložnost povišati na +3, a so bili v tem neuspešni, na veliki odmor pa so se tradicionalni tekmeci odpravili z neodločenim izidom (14:14).

Rokometaši iz Šaleške doline so si odločilno prednost priigrali v začetku drugega polčasa, ko so na najboljši možen način izkoristili serijo verižnih napak pri Celjanih in v 40. minuti povedli za štiri gole (21:17).

Celjanov ni prebudila niti minuta odmora trenerja Alema Toskića, še naprej so igrali zmedeno in nepovezano ter v 45. minuti zaostali za pet golov (21:26).

Izbranci primorskega strokovnjaka na velenjski klopi Zorana Jovičića so v zadnjih petnajstih minutah močno popustili. Tekmeci iz mesta grofov so v 58. minuti več kot prepolovili zaostanek (29:31), minuto kasneje pa po golu Radojice Čepića še bolj zadihali za njihov ovratnik (30:31). Velenjčani v zadnji minuti le niso izgubili nadzora, njihovo zmago je potrdil Tilen Sokolič in zapečatil usodo 21-kratnih pokalnih prvakov.

V velenjski ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Matic Verdinek z osmimi in Domen Tajnik s šestimi goli, v celjski pa Stefan Terzić in Ante Ivanković. Oba sta dosegla po šest zadetkov.

Loka boljša od Dobove

Izenačena je bila tudi prva polfinalna tekma, na koncu pa so smetano pobrali rokometaši iz Škofje Loke, ki so se prvič uvrstili v veliki finale slovenskega pokala. Tekmo so bolje pričeli igralci iz Dobove, po njihovem vodstvu s 5:3 pa so vajeti igre prevzeli njihovi tekmeci. Gorenjci so najbolj preudarno predstavo prikazali v končnici dvoboja, po vodstvu z 19:18 so povišali na 22:18, lepe zaloge v golih pa izbranci Gregorja Cvijića niso zapravili vse do zadnjega zvoka sirene.

V gorenjski ekipi je bil najbolj učinkovit Grega Jamnik z desetimi goli, Matic Pipp in Matevž Jesenko sta dodala po štiri zadetke. V posavski zasedbi je Nik Rantah dosegel osem golov, vratar Alen Husejnović pa je zbral 13 obramb.

Slovensko moško pokalno tekmovanje bo nove prvake dobilo prvič po letu 2019, saj je v zadnjih dveh sezonah vmes posegla svetovna zdravstvena kriza. V dosedanjih 28 sezonah so največ naslovov osvojili Celjani, ki so bili uspešni 21-krat. S tremi naslovi jim sledi nekdanji koprski Cimos, dva ima v svojih vitrinah velenjsko Gorenje – tudi zadnjega iz leta 2019 –, po enkrat sta bila uspešna še nekdanja Gold Club in Mobitel Prule 67.

Pokal Slovenije, zaključni turnir, polfinale

Sobota, 14. maj:
Dobova : Urbanscape Loka 20:25 (10:13)

Gorenje Velenje : Celje Pivovarna Laško 32:30 (14:14)

RK Celje Pivovarna Laško : Barcelona, liga prvakov
Sportal Celjani so se približali 25. zvezdici, Trebanjci so se utrdili na drugem mestu
Ne spreglejte