Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
6. 9. 2015,
19.59

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

rokomet Koper 2013 Ormož Maribor Trimo

Nedelja, 6. 9. 2015, 19.59

4 leta, 5 mesecev

"Podrejeni" pičili favorite že takoj na začetku

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Naslednji meseci rokometnega državnega prvenstva bodo sicer dali jasnejšo sliko. A če sklepamo po prvem krogu, se bo stopnja nepredvidljivosti ligaškega tekmovanja povečala.

O zapisanem v uvodu pričata najmanj gladka zmaga lani sedmega Ormoža nad tretjim Mariborom in sicer okrepljenega koprskega novinca nad četrtim Trimom, ne glede na to, da je ta doživel največ odhodov nosilcev igre izmed štirih omenjenih ekip. Koprčani so pred kar 700 gledalci v svoji Bonifiki potrdili, da se brez dvoma splača obiskovati njihove tekme. Težave Trebanjcev pa se za zdaj nadaljujejo.

"Zaslužena zmaga domačih rokometašev. Mi smo bili preprosto preslabi v obrambi, v celotni tekmi smo imeli le eno izključitev. Skupno smo zbrali le 17 prekrškov, toliko jih ponavadi zbere en sam igralec. Tudi v napadu smo zgrešili preveč čistih strelov. Težav, ki so se nam nabirale skozi pripravljalno obdobje, še nismo odpravili. Pošteno bomo zavihali rokave, čaka nas še 25 tekem, sezona bo še dolga. Že na naslednji domači tekmi pričakujem drugačno sliko," je za klubsko spletno stran dejal trebanjski trener Roman Šavrič.

Mariborčani so jo dobro skupili v Veliki Nedelji, kjer trenutno gostuje Ormož. "Težko je kaj povedati po takšni tekmi. Štart v novo sezono se nikakor ni izšel po naših načrtih. V nobenem pogledu nismo bili ta pravi in niti ne vem, kaj naj rečem glede te predstave. Očitno še nismo pripravljeni narediti, kar trener upravičeno pričakuje od nas. Ormožani so nam pokazali, kako se mora igrati za barve svojega kluba in tokrat so bili preprosto boljši ter jim lahko samo čestitamo za zasluženo zmago. Mi se moremo zdaj čim prej pobrati in začeti razmišljati, kako bomo v naslednjem srečanju prišli do zmage," je povedal izkušeni Gregor Čudič.

Spodrsljaj seveda ni usoden za visoke ambicije. A očitno mariborski rokometaši še niso napravili preskoka v glavi, o katerem je govoril njihov trener Boris Denič. Do maja je še daleč, a Gorenje in Celje bosta verjetno izgubljala redkokje. Zelo zanimivo je bilo tudi v Slovenj Gradcu, kjer so domači prišli do remija nad Loko z izjemnim nizom 7:0 v zadnjih petih minutah. Celje, Gorenje in Ribnica so proti Slovanu, Sevnici in Dobovi jasno potrdili vloge favoritov.

Ne spreglejte