Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 6. 2024,
12.35

Osveženo pred

6 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Tim Cokan Mitja Janc slovenska rokometna reprezentanca

Sreda, 12. 6. 2024, 12.35

6 dni

Mitja Janc in Tim Cokan v vrste poljskega prvaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Celje Pivovarna Laško Mitja Janc | Mitja Janc se seli na Poljsko. | Foto Jan Gregorc/www.alesfevzer.com

Mitja Janc se seli na Poljsko.

Foto: Jan Gregorc/www.alesfevzer.com

Rokometni klub Celje Pivovarna Laško je sporočil, da po koncu sezone 2023/24 iz Celja odhajata Tim Cokan in Mitja Janc. Preselila se bosta na Poljsko k aktualnim prvakom Wisli. V celjskem klubu so napovedali tudi, da bo ime novega trenerja znano v nekaj dneh.

Mlada slovenska reprezentanta sta v minuli sezoni igrala za Celje Pivovarno Laško, ob plačilu odškodnine zaradi predčasne prekinitve sodelovanja pa se novim izzivom naproti podajata na Poljsko, so sporočili iz RZS. Tam bosta združila moči z Miho Zarabcem, ki je dres Wisle nosil že v minuli sezoni, že nekaj časa pa je znano, da se bo poleti iz vrst slovenskega prvaka Gorenja Velenja tja preselil tudi Peter Šiško.

Cokan je otrok celjskega kluba. Za člansko ekipo je debitiral v sezoni 2018/19, skupno odigral 140 tekem in na njih dosegel 607 golov. Zadnjo tekmo je odigral proti Škofljici in proti njej dosegel 14 golov, kar je bil njegov rekordni strelski izkupiček v dresu matičnega kluba. S skupno 171 goli na državnem prvenstvu je tekmovanje zaključil kot tretji najboljši strelec. Za slovensko reprezentanco je 23-letni desnokrilni rokometaš nastopil na šestih tekmah in dosegel 13 zadetkov.

Tim Cokan | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Tim Cokan Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Janc je šel po poti starejšega brata Blaža, saj je v Celje prestopil iz matičnega kluba iz Sevnice. V sezoni 2018/19 se je pridružil kadetski in mladinski ekipi. Prvo priložnost v članski ekipi je dobil v sezoni 2020/21, naslednjo je preživel v Mariboru, v zadnjih dveh pa je bil redni član celjskega kluba. Še posebej se je izkazal v zadnji sezoni Lige prvakov, kjer je bil drugi najboljši strelec rednega dela tekmovanja. Na štirinajstih odigranih tekmah je dosegel 87 golov in za vrhom zaostal za le tri zadetke. Skupno je za Celje odigral 94 tekem in dosegel 323 golov. Leta 2021 je bil najboljši strelec evropskega prvenstva do 19 let in bil izbran za najboljšega igralca. Za člansko reprezentanco je debitiral na letošnjem olimpijskem kvalifikacijskem turnirju v Granollersu, selektor Uroš Zorman pa ga je povabil tudi na priprave za športni veledogodek v Parizu.

"S prestopom Cokana in Janca smo klub finančno stabilizirali in s tem zaključujemo drugo fazo. Sedaj je čas za tretjo fazo, rast in napredek. Imamo sklenjenih osem dolgoročnih pogodb z reprezentanti in obilico talentov. Gradili bomo na odličnih temeljih svoje akademije. Še naprej bomo delovali v skladu z začrtano klubsko strategijo. Naši cilji ostajajo visoki po športni plati, vse napore sedaj usmerjamo v nadgradnjo proračuna. V tem trenutku zaključujemo pogovore o prihodih novih igralcev ter glavnega trenerja. Kmalu bomo tako lahko najavili že prve spremembe tudi v tem pogledu," je na spletni strani kluba dejal predsednik Gregor Planteu.

Preberite še:

Nikolaos Tzortzinis
Sportal Na Kodeljevem tudi Nikolaos Tzortzinis
Uroš Zorman
Sportal Uradno: Uroš Zorman se vrača na Slovan
Ne spreglejte