Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 6. 2024,
14.23

Osveženo pred

1 mesec, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,06
Uroš Zorman rokomet RD Slovan

Natisni članek

Torek, 11. 6. 2024, 14.23

1 mesec, 1 teden

Slovan se krepi

Na Kodeljevem tudi Nikolaos Tzortzinis

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,06
EHF Euro 2024: Slovenija - Portugalska slovenska rokometna reprezentanca Uroš Zorman | Uroš Zorman bo lahko računal tudi na mladega Grka. | Foto Reuters

Uroš Zorman bo lahko računal tudi na mladega Grka.

Foto: Reuters

Na desnem krilu zasedbe s Kodeljevega bo v prihodnji sezoni poleg Kenana Pajta zaigral mladi grški igralec Nikolaos Tzortzinis. Igralec, rojen leta 2002, bo prvič zaigral v tujini.

Z RD LL Grosist Slovan je Grk podpisal dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja. 196 centimetrov visoki krilni rokometaš je pred tem igral za kluba Filippos Verias (2018–2020) in Paok Thessaloniki (2020–2024). "Ko je Slovan pristopil k meni z zanimanjem, da bi zaigral za slovenski klub in ko so mi predstavili projekt, je bilo nemogoče reči ne. Zame bo prihod v Ljubljano velika življenjska prelomnica, saj bom prvič zaigral izven svoje države. A razlog in ambicije so dovolj veliki, tako da se tega zelo veselim," je povedal ob podpisu pogodbe.

Mladi grški up ima jasen cilj in želje: "Moje sanje so, da v prihodnosti igram na najvišji evropski ravni. Menim, da bom jaz osebno in ekipa skupaj, naredili vse, da Slovan vrnemo na stara pota veličine. V naslednji sezoni je moj glavni cilj osvojitev naslova prvaka Slovenije. Zavedam se, da bo težko, a prepričan sem, da nam lahko uspe."

Ekipa ljubljanskega Slovana bo pred novo sezono doživela kar nekaj sprememb, glavna pa bo nov trener Uroš Zorman: "Rad bi se zahvalil vsem v klubu, posebej Urošu Zormanu in Boštjanu Ficku, ki sta mi izkazala zaupanje in verjameta vame."

 

Ne spreglejte