Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
12. 2. 2017,
8.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

1

Natisni članek

Miha Zarabec Luka Žvižej Celje Pivovarna Laško rokomet

Nedelja, 12. 2. 2017, 8.45

6 let, 6 mesecev

Odzivi po porazu Celja proti Kristianstadu

Miha Zarabec: Tudi če bi dobili točko, si je ne bi zaslužili #foto

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

1

celje kristianstad | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

S porazom proti švedskemu prvaku Kristianstadu (27:28) si Celje ni zaprlo vrat osmine finala, a bo treba za vstop skoznje zelo močno pritisniti na kljuko. Kaj sta po tekmi dejala Miha Zarabec in Luka Žvižej? Pobrskajte tudi po fotografijah s tekme.

"Pobrali se bomo, svoje priložnosti bomo še imeli. Veliko stvari moramo popraviti v igri in se dvigniti. Imeli smo tako slab dan, da se je to preprosto moralo zgoditi," s samokritiko po pomembnem porazu celjskih rokometašev proti švedskemu Kristianstadu ni skoparil Miha Zarabec. Njegova ekipa se je do izenačenja vrnila po zaostanku treh golov, a zmago v zadnji sekundi vseeno prepustila Švedom.

"Noge so bile težke. Proti ekipi, ki kaznuje vsako napako, v takšni podobi nismo imeli kaj iskati. Tudi če bi dobili točko, si je ne bi zaslužili. Vsem se iskreno opravičujemo za to, kar smo prikazali. Verjamem, da se bomo oddolžili že v torek in nato v nedeljo," je dodal reprezentančni organizator igre.

V mislih je imel torkovo tekmo regionalne lige z Zagrebom in nedeljsko lige prvakov s Kielcami. Prav proti favoritom pa bo moralo Celje loviti dodatne točke in poskusiti nadoknaditi izgubljeno proti Švedom, ki zdaj zasedajo za osmino finala rešilno šesto mesto v skupini B.

Fotogalerija Grege Valančiča:
Fotogalerija
1 / 43

Sodnika sta tako ocenila

"Prvi polčas ni potekal po naših željah. V napadu smo naredili preveč napak, ki so jih gostje s pridom izkoristili. Nato smo se menjavali v vodstvu. Ob koncu smo izenačili, a stvar se je obrnila v zadnji sekundi," je tekmo pospremil celjski kapetan Luka Žvižej, ki je nekaj sekund pred koncem dosegel izenačujoči gol.

A to ni bilo dovolj za točko, saj so ti v zadnji sekundi izsilili sedemmetrovko: "Dogovor je bil, da Švede poskusimo zaustaviti tako, da ne streljajo. Sodnika sta dosodila prekršek za sedemmetrovko in to so gostje izkoristili. Nimamo kaj, sodnika sta ocenila, da je bil prekršek pregrob."

Luka Žvižej je bil za Jancem, na katerem (preveč) sloni celjski napad, drugi strelec Celjanov s štirimi goli. Vsi drugi so bili v ozadju. | Foto: Grega Valančič/Sportida Luka Žvižej je bil za Jancem, na katerem (preveč) sloni celjski napad, drugi strelec Celjanov s štirimi goli. Vsi drugi so bili v ozadju. Foto: Grega Valančič/Sportida

Vrata osmine finala niso zapahnjena, vendar …

Obupati seveda ne gre. Vrata osmine finala niso zapahnjena, so pa zdaj seveda bistveno bolj priprta kot pred tekmo. Da bi Celjani prvič po letu 2014 lahko vstopili v druščino najboljših 16 ekip, bo treba kar močno pritisniti na kljuko.

Kako? "Iti naprej po začrtani poti in izkoristiti vse priložnosti, ki se nam bodo ponudile. Zavedamo pa se, da bo izredno težko.  Tudi če bi to tekmo dobili, osmina finala še ne bi bila zagotovljena. Stvar smo si otežili, a moramo jo izpeljati do konca. Še vedno verjamem, da nam bo to uspelo," pravi Žvižej.

Povsem mogoče je, da bo o celjskem napredovanju v osmino finala podobno kot v lanski sezoni odločala tekma v Zagrebu. | Foto: Grega Valančič/Sportida Povsem mogoče je, da bo o celjskem napredovanju v osmino finala podobno kot v lanski sezoni odločala tekma v Zagrebu. Foto: Grega Valančič/Sportida Pogled v prihodnost

Kristianstad, Celje in Zagreb bodo uprizorili troboj za eno mesto v osmini finala. Švedi imajo trenutno šest točk, Slovenci pet in Hrvati štiri.

V naslednjih štirih krogih Celje najprej gosti Kielce, nato se odpravlja v Skopje, sledi domača tekma z Rhein-Neckarjem in naposled gostovanje v Zagrebu.

Kristianstad ima natanko takšen razpored, le da seveda v drugačnih terminih. Za začetek v svoji dvorani gosti Rhein-Neckar. Zagreb gostuje pri Brestu in Picku ter gosti Kristianstad in Celje.
Ne spreglejte