Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
13. 5. 2013,
20.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Borut Mačkovšek Boris Denič Katar Al Sadd

Ponedeljek, 13. 5. 2013, 20.18

8 let

Mačkovšek v Katar, reprezentančna prihodnost v megli

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski rokometni reprezentant Borut Mačkovšek se za mesec dni odpravlja v Katar, z zaslužkom bi rad pomagal bolni teti. Vrnil se naj bi ravno na dan pomembne tekme Slovenije z Romunijo.

Borut Mačkovšek, odlični levi zunanji Celja Pivovarne Laško, je dobil ponudbo iz Katarja. Tekma s Trimom, ki so jo Celjani dobili s 30:28, je bila njegova zadnja v celjskem dresu. Po sezoni se Mačka namreč seli v Hannover, še pred tem pa jo bo mahnil v Katar. A v življenju (žal) vedno pride kakšen ampak. Ta je tokrat povezan z reprezentanco. Ravno na dan njegove predvidene vrnitve iz Katarja, 12. junija, bo Slovenija igrala prvo od odločilnih tekem za nastop na evropskem prvenstvu na Danskem z Romunijo v gosteh, štiri dni kasneje pa še z Belorusijo doma. Selektor Boris Denič pravi, da mora visoki Primorec prevzeti odgovornost za svoje odločitve.

''Ponudbo sem dobil pred eno od tekem z Islandijo. Tedaj o njej nisem razmišljal, saj reprezentanco čakata pomembni tekmi z Romunijo in Belorusijo. Kak teden kasneje je dobila moja teta diagnozo, da je bolna. Denar pride prav zaradi kupovanja zdravil. Vse bolj sem razmišljal, da bi šel. V Celju nimam ne vem kako visoke pogodbe ... Govoril sem s selektorjem in mu razložil, da če bi v Katarju ostal do finala, bi manjkal na prvi tekmi. Odvrnil mi je, da gre za mojo odločitev in da bo spoštoval, kakor se bom odločil. Dejal je, da me v tem primeru ne bo poklical v reprezentanco. Kolikor sem ga razumel, to velja tudi za vnaprej,'' je odhod v za mnoge sanjsko rokometno destinacijo dejal Mačkovšek in poudaril: ''Edini razlog je teta, prej o tem nisem razmišljal. Mislim, da soigralci iz reprezentance razumejo. Če ne bodo razumeli, ne morem pomagati. Moja družina in njeno zdravje, če lahko pomagam, sta na prvem mestu.'' Mačka bo zaigral za devetkratnega prvaka Al Sadd, odhaja pa tudi z dovoljenjem Celja Pivovarne Laško. Za pivovarski klub je že odigral zadnjo tekmo, pravi, točnega datuma odhoda pa še ne ve.

Denič Mačkovška ni prepričeval, naj ostane in pomaga reprezentanci na odločilnih tekmah za preboj na Dansko, ampak mu je pustil svobodno presojo: ''Borutova odločitev je, da gre. Jaz jo spoštujem. Želim mu veliko sreče in dobre igre. Pričakujem, da bo tudi on spoštoval mojo odločitev. Kar se tiče njegovega prihodnjega statusa, se bo o njem odločila ekipa (reprezentančna, op. a.). Ni v moji domeni, da mu kratim ali dodajam pravice. Kot se bo izjasnila ekipa, tako bo,''

Ne spreglejte