Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 9. 2019,
18.28

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

1

Natisni članek

Zlatorog Celje Pivovarna Laško Rokometna liga prvakov

Nedelja, 29. 9. 2019, 18.28

4 leta, 6 mesecev

Liga prvakov, 3. krog

Celjani zakockali prednost in ostali praznih rok

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

1

Celje Aalborg | Celjani so v zaključku tekme izgubili z Aalborgom. | Foto Anže Petkovšek/Sportida

Celjani so v zaključku tekme izgubili z Aalborgom.

Foto: Anže Petkovšek/Sportida

Slovenski državni prvaki, rokometaši Celja Pivovarne Laško, so v 3. krogu lige prvakov z 28:29 izgubili z danskim Aalborgom, ki po tako po treh tekmah še ne pozna poraza, Celjani, ki so po prvem polčasu vodili za pet zadetkov, pa ne zmage. Pivovarji se bodo v prihodnjem krogu v nedeljo, 13. oktobra, v gosteh pomerili s francoskim PSG.

 

Poročilo s tekme RK Celje Pivovarna Laško : Aalborg:

Celje Aalborg
Sportal Nova ničla Celjanov

Foto: Anže Petkovšek/Sportida

Fotogalerija
1 / 15

Kaj so povedali po tekmi?

"Čestitke Aalborgu za zasluženo zmago;" Tomaž Ocvirk po porazu proti danskemu prvaku. | Foto: Anže Petkovšek/Sportida "Čestitke Aalborgu za zasluženo zmago;" Tomaž Ocvirk po porazu proti danskemu prvaku. Foto: Anže Petkovšek/Sportida

Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško: "Čestitke Aalborgu za zasluženo zmago. Ves čas smo v pripravi na tekmo poudarjali, da moramo biti agresivni, prekinjati njihove napade, kar smo v prvem polčasu počeli odlično. V drugem pa povsem obrnjena slika, s 17 prekrški v prvem delu smo padli le na šest v drugem, izgubljali smo vse spopade v igri ena na ena in vse to je pripomoglo k preobratu ter zmagi Dancev."

Josip Šarac, rokometaš Celja Pivovarne Laško: "Aalborg nas je v drugem polčasu povsem nadigral. V prvem smo bili agresivni, odličen je bil Ferlin, potem pa smo padli. Ne vem, zakaj nismo več igrali po dogovoru. Brez agresivnosti so nam povzročali težave, mi pa se nismo uspeli sestaviti in gostje so to izkoristili."

Stefan Madsen, trener Aalborga: "Veseli smo te pomembne zmage. Pot do nje je bila zelo težka. Celje je igralo zelo dobro in nam povzročalo številne težave v prvem polčasu. V drugem smo se dobro vrnili, telesno prevladali in tudi z malce sreče prišli do zmage."

STA

Barcelona razbila Zagreb

Katalonci, za katere igra Jure Dolenec, so pri Zagrebu, ki ga spet vodi Veselin Vujović, slavili s 36:19. Aleksander Špende in Darko Stoinić sta za hrvaško moštvo zadela trikrat,Gašper Hrastnik dvakrat, Aleks Vlah pa se ni vpisal med strelce. Barcelona je tretja, na vrhu je PSG.

Kvartet Slovencev (Dean Bombač, Matej Gaber, Nik Henigman in Mario Šoštarič) pri Picku iz Szegeda je remiziral s Flensburgom, ki je na drugem mestu.

Blaž Janc (štirje zadetki) je bil s soigralci Kielc s 30:33 prekratek pri Portu, skopski Vardar je slavil v Zaporožju, Staš Skube je dvakrat zadel za makedonsko ekipo, Domen Sikošek Pelko ni obogatil strelske statistike. Montpellier pa je premagal Veszprem, pri katerem je Blaž Blagotinšek dosegel en gol, Dragan Gajić, Gašper Marguč in Borut Mačkovšek pa nobenega. Žiga Mlakar je prispeval štiri za zmago Wisle nad Kristianstadom, Igor Žabić se ni vpisal med strelce, Nik Tominec pa je k zmagi Kadettna nad Čehovskimi medvedi prispeval dva gola.

Tretji krog lige prvakov se je sicer začel že v sredo, ko je Kiel Mihe Zarabca (dosegel je en gol) premagal Meškov Jake Malusa in Simona Razgora (prvi je prispeval dva, drugi en zadetek) in skočil na vrh skupine B, v skušini C pa je Tatran Prešov izgubil na gostovanju pri finskih petelinih, slovenska rokometaša v slovaškem klubu, Januš Lapajne in Nino Grzentić sta se vpisala med strelce, prvi s tremi, drugi z enim golom. Aljoša Čudič je branil za Sporting, ki pa je izgubil proti Sävehofu, Matevža Skoka pa ni bilo v postavi kluba iz Lizbone.

Liga prvakov, 3. krog:

Skupina A:

Lestvica:

Skupina B:

Lestvica:

Skupina C:

Lestvica:

Skupina D:

Lestvica:

Preberite še:

Celje Pivovarna Laško, Pick Szeged, rokomet
Sportal Barcelona prerešetala slovenske prvake
Jan Pucelj
Sportal Ribničani nadaljevali zmagoviti niz, Velenjčani ostajajo pri eni zmagi
Tomaž Ocvirk
Sportal Polom Celjanov v Blaugrani
Veselin Vujović
Sportal Tamše dobil odpoved v PPD Zagreb, vrača se Vujović
Ne spreglejte