Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 10. 2023,
21.50

Osveženo pred

6 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

RK Trimo Trebnje RK Krka Celje Pivovarna Laško RK Gorenje Velenje Liga NLB

Sobota, 7. 10. 2023, 21.50

6 mesecev, 3 tedne

LIGA NLB, 5. KROG

Velenjčani ostajajo stoodstotni, visoka zmaga Celja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Gorenje Velenje | Velenjčani po petih krogih ne poznajo poraza. Tokrat so premagali Ribničane. | Foto RK Gorenje

Velenjčani po petih krogih ne poznajo poraza. Tokrat so premagali Ribničane.

Foto: RK Gorenje

Peti krog rokometne lige NLB se je v četrtek začel s tekmo med rokometaši Gorenja in Ribnice, ki so v zadnjem krogu namučili Celjane, a izgubili za gol. Končni rezultat 38:33 (16:16). Rokometaši Celja Pivovarne Laško pa so v petek visoko premagali Koper s 40:27 (18:15). Zanesljivi so bili tudi rokometaši trebanjskega Trima, ki so premagali Krko s 30:25 (15:10). V soboto so se zmag veselili Jeruzalem Ormož, Škofljica in Ivančna Gorica.

Velenjska zasedba je dosegla peto zmago v nizu. Po Škofljici, trebanjskemu Trimu, Ivančni Gorici in Ljubljani je v Rdeči dvorani premagala še Riko Ribnico, s 100-odstotnim izkupičkom je tudi na prvem mestu na razpredelnici.

Večji del tekme je minil v enakovredni predstavi, Velenjčani pa so si zmago priigrali v prelomnih trenutkih dvoboja. V 55. minuti je bila tekma povsem odprta, rokometaši iz Šaleške doline pa so po vodstvu z 32:30 po golih Urbana Pippa in Petra Šiška povedli s 34:30, nato pa tekmo brez posebej stresnih trenutkov pripeljali do končne zmage.

V velenjski ekipi je bil na uvodni tekmi kroga najbolj učinkovit Tilen Sokolič z osmimi goli, enega manj sta dosegla Pipp in Enej Slatinek Jovičič. V ribniški ekipi je Uroš Knavs dosegel devet zadetkov.

Trimu zmaga po razburljivem drugem polčasu
Osrednja tekma petega kroga med dolenjskima ekipama se je v Marofu razpletla po okusu gostujoče iz Trebnjega, ki je po četrti zmagi napredovala na drugo mesto. Izbranci gostujočega trenerja Uroša Zormana so najbolj udarno predstavo prikazali sredi prvega polčasa, ko so povsem zasenčili domače rokometaše in povedli za pet golov (12:7). V prvem polčasu bledi Novomeščani pa so se v začetku drugega razleteli na igrišču. V uvodnih osmih minutah so naredili delni izid 6:0 in povedli s 16:15. Trebanjci so v nadaljevanju le strnili svoje vrste. V trebanjski ekipi je bil najbolj učinkovit Staš Slatinek Jovičič s šestimi, v novomeški pa Marko Majstorović s sedmimi goli.

Celje Pivovarna Laško | Foto: Jan Gregorc/www.alesfevzer.com Foto: Jan Gregorc/www.alesfevzer.com Celjska ekipa pa je dosegla tretjo zmago v nizu. V Zlatorogu je padel Koper, že prihodnji teden pa sta pred njo dva zahtevna obračuna. V sredo jih čaka francoski Montpellier v ligi prvakov, v soboto pa še največji domači tekmec iz Velenja, ki je trenutno na prvem mestu v ligi NLB.

Večji del prvega polčasa je minil v dokaj enakovredni predstavi, rokometaši iz mesta grofov so nekoliko lažje zadihali tik pred odhodom na veliki odmor, ko so povedli za tri gole (15:12, 16:13, 17:14 in 18:15). Izbranci domačega trenerja Alema Toskića so sijajno odprli drugi polčas. Po delnem izidu 4:0 so si priigrali lepo prednost sedmih golov (22:15), vse do zadnjega zvoka sirene pa imeli absoluten nadzor nad tekmeci z Obale.

V celjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Mitja Janc z 10 in Tim Cokan s šestimi, v koprski pa Andraž Kete z osmimi in Bor Breznikar s petimi zadetki.

Liga NLB, 5. krog: 

Četrtek, 5. oktober:

Petek, 6. oktober:

Sobota, 7. oktober:

Lestvica:

 

Ne spreglejte