Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
31. 1. 2019,
15.20

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Krim liga prvakinj

Četrtek, 31. 1. 2019, 15.20

5 let, 2 meseca

Rokomet, liga prvakinj

Krimovke na zahtevno gostovanje v romunsko prestolnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Krim Mercator Györ | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Rokometašice Krima Mercatorja so drugi del tekmovanja v ligi prvakinj odprle z domačim porazom proti norveškemu Kristiansandu, v soboto, 2. februarja, pa jih čaka že nova zahtevna preizkušnja. V romunski prestolnici se bodo pomerile z močnimi tekmicami iz Bukarešte, kjer igrajo številne nekdanje krimovke, tekma pa se bo začela ob 16. uri.

Izbranke Uroša Bregarja v začetku drugega dela tekmovanja pestijo zdravstvene težave, kljub temu pa so se na uvodni tekmi skupine 2 predstavile v lepi luči in po bojeviti predstavi tesno izgubile proti prvakinjam iz Norveške. A časa za lizanje ran po porazu na Kodeljevem nimajo na voljo, že konec tega tedna jih čaka naporno gostovanje pri ambiciozni ekipi iz Bukarešte. Krimovke so se na dolgo avtobusno pot odpravile danes ob 14. uri, po načrtu pa naj bi v Bukarešto - če na poti ne bodo imele vremenskih in drugih nevšečnosti - prispele v petek v zgodnjih dopoldanskih urah.

Pri domači ekipi bosta manjkali njihovi najboljši igralki

"V romunski ekipi bosta resda manjkali njihovi najboljši igralki v napadu Cristina Neagu in Amanda Kurtović, ki sta poškodovani. Kljub temu je to še vedno vrhunska zasedba, v kateri so svoj prostor našle številne nekdanje igralke naše ekipe, tako da je pred nami izjemno zahtevno delo," je pred odhodom v Bukarešto dejal Bregar.

miša marinček marincek | Foto: Sportida Foto: Sportida "Treba se bo boriti do zadnjih atomov moči"

V ljubljanski ekipi imajo največ zdravstvenih težav Polona Barič (komolec), Dora Krsnik (mečna mišica), Nina Zulić in Tamara Mavsar (obe koleno), zaradi študijskih obveznosti pa bo manjkala krožna napadalka Ukrajinka Olga Perederij. Nastalo vrzel na tem položaju bosta v Bukarešti skušali zapolniti Lea Krajnc in Nina Žabjek.

"V drugem delu lige prvakinj ni več lahkih ekip. Treba se bo boriti do zadnjih atomov moči, Bukarešta pa je kljub nekaterim poškodovanim igralkam še vedno vrhunska ekipa. Mi se bomo potrudili po naših najboljših močeh, v romunsko prestolnico ne gremo z vnaprej izobešeno belo zastavo," je dejala izkušena vratarka Miša Marinček Ribežl.

Barbara Lazović zdaj igra za romunsko ekipo. | Foto: Vid Ponikvar Barbara Lazović zdaj igra za romunsko ekipo. Foto: Vid Ponikvar

Pri romunski ekipi ker nekaj nekdanjih igralk Krima

Barve romunske ekipe branijo številne nekdanje igralke Krima, kot sta Slovenki Barbara Lazović in Elizabeth Omoregie, Srbkinji Andrea Lekić in Dragana Cvijić ter Hrvatica Jelena Grubišić. Na uvodni tekmi drugega dela je morala priznati premoč rokometni zvezdniški ekipi iz madžarskega Györa, ki je slavila s 36:27, še vedno pa je v igri za preboj na zaključni turnir, ki bo v prvi polovici maja v dvorani Laszlo Papp v Budimpešti.

V skupini 2 vodi Györ z desetimi točkami, Kristiansand in Bukarešta sta zbrali po šest, madžarski Ferencvaros tri, Krim Mercator dve, nemški Thüringer pa eno točko.

Pravico na sobotnem romunsko-slovenskem klubskem dvoboju bosta delila Šveda Rickard Canbro in Jasmin Kliko.

Krim Mercator
Sportal Norveške prvakinje za las boljše od Krimovk #foto
Krim Mercator Györ
Sportal Krimovke začenjajo elitni del lige prvakinj
Ne spreglejte