Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
10. 9. 2016,
18.58

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

liga prvakinj rokomet kvalifikacije Krim Mercator Krim Mercator Uroš Bregar

Sobota, 10. 9. 2016, 18.58

6 let, 6 mesecev

Po prvi zmagi Krima v kvalifikacijah za ligo prvakinj

Obramba, ki odpira obzorja lige prvakinj

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
krim iuventa kvalifikacijski turnir | Foto RK Krim Mercator/Uroš Pihner

Foto: RK Krim Mercator/Uroš Pihner

Rokometašice Krima so prepričljivo opravile s prvo izmed dveh ovir na poti do lige prvakinj. Na Kodeljevem so slovaške prvakinje, ekipo Iuventa Michalovce, premagale z 28:22 (14:10). Za preboj v ligo prvakinj bo treba dobiti še finalno tekmo. Nasprotnice bodo Italijanke.

Že število prejetih zadetkov pove, da so Ljubljančanke odigrale čvrsto v obrambi, še posebej v uvodih obeh polčasov, ko so imele Slovakinje veliko težav. Z dobrim branjenjem ekipe in vratarke Miše Marinček (11 obramb) je prišla tudi sproščenost v napadu. Polona Barič in Mirjeta Bajramoska sta dosegli po šest golov, Aneta Benko pa pet. Za gostje je pet golov dala Jevgenija Levčenko.

Krim napada 22. zaporedno uvrstitev v ligo prvakinj. Če mu bo uspelo, bo igral v skupini s švedskim Sävehofom, norveškim Larvikom in danskim Esbjergom.

Dobra obramba, ampak trener bi še boljšo

"Dobili smo štiri ali pet golov preveč. Naredili smo nekaj napak, ki si jih ne bi smeli privoščiti. Svoje priložnosti moramo izkoristiti. V finalu nas verjetno čaka poljski Lublin, močnejši nasprotnik z izkušnjami iz lige prvakinj. Težili bomo k čvrsti obrambi in protinapadom, a za to mora v ekipi marsikaj delovati," je bil Krimov trener Uroš Bregar videti resen, v sebi pa gotovo zadovoljen, čeprav je delo opravljeno šele do polovice.

Krilna igralka Aneta Benko (v sredini) je dosegla pet golov. | Foto: RK Krim Mercator/Uroš Pihner Krilna igralka Aneta Benko (v sredini) je dosegla pet golov. Foto: RK Krim Mercator/Uroš Pihner

Obrambno so krimovke odigrale res izvrstno tekmo. Gostje so prisilile v številne napake in do 20. minute dobile le pet golov. Slovakinje so zaostajale že za šest zadetkov, a jim je ta minus na semaforju uspelo razpoloviti. Nov mejnik v prednosti so krimovke pred kakšnimi 600 gledalci postavile na začetku drugega polčasa.

Po treh zaporednih golih je Liza Omoregie zadela za 17:10. Prednost se je pozneje povečala še za dodaten zadetek in večino drugega polčasa vprašanje, kdo bo zaigral v finalu, ni bilo več relevantno, ne glede na Krimov niz izgubljenih žog ter zaporedni izključitvi Omoregiejeve in Polone Barič, kar je vztrajnim gostjam omogočilo zmanjšanje zaostanka. Končni rezultat je bil 28:22.

S podobnim prispevkom v obrambi in učinkom vratark lahko Krim pričakuje zmago tudi v finalu.

Krim Mercator : Iuventa Michalovce 28:22 (14:10)

Krim Mercator: Georgijev 1, Benko 5, Blažević, Milanović Litre, Jeriček 3, Hrnčič, Stefanišin (3 obrambe - 1 x 7-m), Bajramoska 6 (1), Marinček (11 obramb), Omoregie 4, Koren, Pandžić, Barič 6 (4), Kamdop 2, Amon 1, Zrimšek.

Mihalovce: Alvares Lafuente (10 obramb - 1 x 7-m), Černova, Holešova 2, Stefanikova, Kisikova, Rebičova 1, Nagyova 2, Habankova 2 (1), Levčenko 5 (1), Schuster 3, Wollingerova 4, Dziurova, Dubaucova, Bajciova, Medvedova (3 obrambe), Perederi 3.

Sedemmetrovke: Krim Mercator 6 (5), Mihalovce 4 (2).
Izključitve: Krim Mercator 10, Mihalovce 6 minut.
Ne spreglejte