Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 10. 2019,
14.07

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

Krim Mercator Krim Mercator Györ Uroš Bregar

Četrtek, 17. 10. 2019, 14.07

4 leta, 6 mesecev

Trener Krima Uroš Bregar o tekmi z Györijem

Evropske prvakinje v Ljubljani, cilj Krimovk je jasen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
Uroš Bregar Ines Amon Krim Mercator | Uroš Bregar želi popeljati slovenske prvakinje med najboljših 12 ekip v Evropi. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Uroš Bregar želi popeljati slovenske prvakinje med najboljših 12 ekip v Evropi.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Rokometašice Krima Mercatorja v soboto ob 19.30 čaka tretja tekma lige prvakinj. Na Kodeljevem se bodo merile z aktualnim prvakom Evrope in tudi letos prvim favoritom, madžarskim Györijem, proti kateremu bodo možnosti za presenečenje zelo majhne. Zato mnogi menijo, da bo to najtežja, a v psihološkem smislu tudi najlažja tekma sezone.

Alja Varagić, Krim Mercator
Sportal Krimovke na Švedskem do pomembne zmage

"O ekipi Györa bi lahko govoril samo v superlativih. To so igralke najvišjega možnega ranga, ki so suvereno, z dvema gladkima zmagama, odprle tekmovanje. Mi ne moremo razmišljati o ničemer drugem, kot kako čim dražje prodati svojo kožo," napoveduje trener Ljubljančank Uroš Bregar, ki večjih težav s poškodbami igralk nima, čaka le še, da se v ekipo naslednji teden vrne Nataša Ljepoja, Harma Van Kreij pa naj bi bila do sobote nared.

Madžarke nepričakovano izgubile proti Baniku

Slovenske prvakinje | Foto: RK Krim Mercator/Uroš Pihner Slovenske prvakinje Foto: RK Krim Mercator/Uroš Pihner Več težav s poškodbami imajo Madžarke, ki pa imajo tako širok kader, da se odsotnost katere izmed igralk praktično ne pozna.

"Trenutno ne igrata obe Norvežanki, Amanda Kurtović in Veronica Kristiansen. Toda njihova zunanja linija je vseeno tako močna, da se ne opazi, da manjkata," Madžarke neznansko ceni slovenski strateg, ki je zadovoljen z vzdušjem v ekipi, kljub temu, da so po dveh krogih pričakovali štiri točke. Dve so osvojili na gostovanju pri švedskem Sävehofu, za mnoge nepričakovano pa ju izgubili na uvodni domači tekmi proti Baniku iz Mosta.

"V preteklosti so pri nas doma padale boljše ekipe, kot je Banik, zato so mnogi pričakovali zmago na prvi tekmi, a sam tega ne bi ocenil kot presenečenje. Tisti, ki nas premaga v Ljubljani, ima zagotovo kakovost in Banik jo res ima. Upali smo na zmago, nismo je dosegli, poraz pa nas je spravil na realna tla. Vsekakor pa nam ni zaprl možnosti, da se uvrstimo med najboljših 12 ekip, kar je naš cilj," je dejal strateg slovenskih prvakinj.

Krimovke računajo na glasno podporo domačih navijačev. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Krimovke računajo na glasno podporo domačih navijačev. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

V Ljubljano spet prihajajo madžarski navijači, po napovedih okoli 300, vodstvo Krima pa računa, da se jim bodo domači navijači na tribunah dobro zoperstavili. Krim računa na dober obisk, z njim je bil pozitivno presenečen na prvi tekmi, ko se je kljub dejstvu, da je klub šele drugič v zgodovini poskrbel za vstopnino, zbralo lepo število rokometnih navdušencev.

rokometna žoga
Sportal Stoodstotne le še Krimovke in Ajdovke
Ne spreglejte