Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 10. 2019,
16.30

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

1

Natisni članek

rokomet liga prvakinj Krim Mercator Krim Mercator

Nedelja, 13. 10. 2019, 16.30

4 leta, 6 mesecev

LIGA PRVAKINJ, 2. KROG

Krimovke na Švedskem do pomembne zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

1

Alja Varagić, Krim Mercator | Krimovke so dosegle izjemno pomembno zmago za preboj v glavni del lige prvakinj. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Krimovke so dosegle izjemno pomembno zmago za preboj v glavni del lige prvakinj.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Rokometašice Krim Mercatorja so na gostovanju na Švedskem dosegle prvo zmago v tej sezoni lige prvakinj. Po domačem porazu proti češkemu Baniku so danes vknjižile pomembno zmago s 25:21 (13:10) proti švedskemu Sävehofu.

Slovenske rokometne prvakinje so v Skandinaviji "nevtralizirale" uvodni domači poraz proti češkemu Baniku in osvojile prvi par točk v skupinskem delu najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini. Ljubljanske rokometašice so sijajno odprle obračun v predmestju drugega največjega švedskega mesta. Lepo zalogo v zadetkih so držale vse do 28. minute, ko so se jim švedske prvakinje približale na gol zaostanka (9:10), a krimovke so v končnici prvega polčasa naredile delni izid 3:1 ter se po golih Polone Barič, Ane Kojić in Alje Varagić na veliki odmor podale s prednostjo treh golov (13:10).

V ljubljanski ekipi je bila najbolj učinkovita Nina Zulić s petimi goli.  | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida V ljubljanski ekipi je bila najbolj učinkovita Nina Zulić s petimi goli. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Izbranke ljubljanskega trenerja Uroša Bregarja so tudi v začetku drugega polčasa imele škarje in platno v svojih rokah ter bile vselej za korak pred gostiteljicami, ki so se nekajkrat približale, a je slovenske prvakinje reševala vratarka Maja Vojnović, ki je zbrala kar 15 obramb.

V ljubljanski ekipi je bila najučinkovitejša Nina Zulić s petimi goli. Polona Barič, Alja Varagić, Mariana Rebičova in Valentina Klemenčič so prispevale po štiri gole. "Zares smo lahko vesele današnje zmage. Po porazu proti Baniku smo vedele, da potrebujemo točke, garale smo in verjele v zmago. Igrale smo hitro in zbrano, kar je bilo danes dovolj. Čestitala bi rada naši mladi vratarki Maji Vojnović in Valentini Klemenčič, ki sta prikazali odlični predstavi in močno pomagali ekipi," je soigralki po koncu srečanja pohvalila kapetanka Krima Baričeva.

Krimovke so dosegle prvo zmago v tej sezoni lige prvakinj. | Foto: RK Krim Mercator/Uroš Pihner Krimovke so dosegle prvo zmago v tej sezoni lige prvakinj. Foto: RK Krim Mercator/Uroš Pihner

Po tekmi je bil zadovoljen tudi trener krimovk Uroš Bregar. "Lahko smo zelo veseli za današnjo zmago, saj smo vedeli, da nam bo na gostovanju zelo težko. Veseli me, da se je ekipa po slabi predstavi proti Baniku znala pobrati in vzeti pomembno zmago. Vemo, da bo tudi v nadaljevanju zelo težko, saj so v naši skupini tri ekipe zelo izenačene, lov na glavni del bo zato odprt do konca. Danes je verjetno odločila odlična forma mlade Maje Vojnović, ki še nima veliko izkušenj, a vedno znova dokazuje, da bomo v prihodnosti lahko računali nanjo," je vratarko slovenskih prvakinj pohvalil Bregar.

Grosova z Brestom do nove zmage

V petek sta se Bukarešta in Rostov-Don razšla z remijem (23:23), slovenska reprezentantka Elizabeth Omoregie je za Bukarešto dosegla štiri zadetke. Dan kasneje je enak dosežek uspel Ani Gros ob visoki zmagi Bresta nad Ramnicu Valceo.

Tjaša Stanko je ob zmagi Podravke nad Kristiansandom dosegla tri zadetke, Barbara Lazović je za Budućnost dosegla štiri gole.

Skupina D, 2. krog:

Lestvica:

Skupina A, 2. krog:

Lestvica:

Skupina B, 2. krog:

Lestvica:

Skupina C, 2. krog:

Lestvica:

Preberite še:

Mlinotest Ajdovščina
Sportal Ajdovke in Žalčanke še naprej neporažene
Ne spreglejte