Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 3. 2019,
15.44

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

rokomet dobrodelna tekma Kodeljevo Krim Mercator Krim Mercator Celje Pivovarna Laško

Nedelja, 3. 3. 2019, 15.44

5 let, 1 mesec

KRIMOVKE IN CELJANI ZA HUMANITARNI NAMEN

Ena tekma, dva spola, glavni namen zbirati slovenske tolarje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

V torek bomo na Kodeljevem priča zgodovinskemu rokometnemu dogodku, ki bo imel tudi humanitarni pridih. Ženska članska ekipa Krima Mercatorja in članska zasedba Celja Pivovarne Laško bosta prvič v zgodovini odigrala tekmo, kjer bosta enakopravno zastopana oba spola. Kluba se namreč podajata v podporo Slovenskemu združenju za boj proti raku dojk Europa Donna.

Zgodovinski dogodek za slovenski rokomet bo na sporedu v torek, 5. marca, ob 18.00 v športni dvorani Kodeljevo v prestolnici. Oba najboljša slovenska rokometna kluba se v dober namen podajata zaradi pomoči Združenju Europa Donna Slovenije, ki zbira tolarske bankovce za psihosocialno pomoč bolnicam z rakom in njihovim svojcem.

Projekt Europa Donna z rožnatimi dresi podpirajo tako v Krimu Mercatorju ... | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Projekt Europa Donna z rožnatimi dresi podpirajo tako v Krimu Mercatorju ... Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Srečanje med 23-kratnimi državnimi prvakinjami iz Ljubljane in 22-kratnimi prvaki iz Celja ne šteje za noben naslov, temveč bo glavni namen zbrati čim več slovenskih tolarjev. Kot so zapisali na Krimovi spletni strani, bo dovolj tudi dobra volja ali kakšen evrski kovanec. Vsi gledalci bodo nagrajeni z brezplačnim sveže ocvrtim pustnim krofom, sam dogodek pa bo potekal pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Tekma bo za dober namen

"Veseli smo podpore športnikov in športnih klubov pri osveščanju o raku, saj lahko tako dosežemo ljudi, ki jih sicer mogoče ne bi. To so športnice in športniki, strokovni sodelavci v klubih, ljubitelji športa, navijači, gledalci in vsi ti imajo mame, žene, sestre, babice in prijateljice, ki jih lahko doleti ta bolezen. Poleg tega je vrhunski šport tudi promocija gibanja, rekreacije in prav zdrav način življenja, redna telesna aktivnost in ustrezna telesna teža so pomembni dejavniki preventive pred vsemi kroničnimi boleznimi, ne samo rakom. Hvala dekletom in fantom iz rokometnih klubov Krima Mercator in Celje Pivovarna Laško za to lepo potezo. Vabljeni na to edinstveno rokometno tekmo za dober namen, s katero zaključujemo akcijo Napolni nas z upanjem – Stari tolarji za nove začetke," je v izjavi za javnost povedala predsednica omenjenega združenja, Tanja Španić.

... kot Celju Pivovarni Laško. | Foto: Celje PL ... kot Celju Pivovarni Laško. Foto: Celje PL

Akcijo, ki jo organizira Europa Donna, bodo že drugič letos podprli pivovarji ki imajo tretji dres že drugo sezono v rožnati barvi. Podobno so storili pri aktualnih državnih prvakinjah.

Dobrodelna tekma:

Torek, 5. marca, ob 18.00 (Dvorana Kodeljevo, Ljubljana):

RK Krim Mercator – RK Celje Pivovarna Laško

Preberite še:

RK Trimo Trebnje - Liga NLB
Sportal Velenjčani dihajo Ribničanom za vrat
CPL : PSG liga prvakov
Sportal Celjani za slovo od Evrope poraženi na Danskem
Krim Mercator
Sportal Krimovke razveselile domače navijače
Ne spreglejte