Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 3. 2019,
18.58

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

1

Natisni članek

Celje Pivovarna Laško liga prvakov Tomaž Ocvirk Skjern rokomet

Nedelja, 3. 3. 2019, 18.58

5 let, 1 mesec

Rokometna liga prvakov, 14. krog

Celjani za slovo od Evrope poraženi na Danskem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

1

CPL : PSG liga prvakov | Celjani so se od lige prvakov poslovili s porazom na Danskem. | Foto Peter Podobnik/Sportida

Celjani so se od lige prvakov poslovili s porazom na Danskem.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Celjani, ki so še pred zadnjim krogom rednega dela zapravili vse možnosti za preboj med 16 najboljših evropskih klubov, so v 14. krogu skupinskega dela lige prvakov doživeli poraz pri Skjernu na Danskem. S tem so padli povsem na dno skupine B.

Rokometaši Celja in Skjerna so z današnjo tekmo končali sezono v ligi prvakov, saj sta moštvi najslabši v skupini B. Tekma je odločala samo še o tem, katera ekipa bo redni del končala čisto na dnu in Skjern je še z drugo zmago nad Celjem (v prvem krogu so Danci zmagali v Zlatorogu) poskrbel, da so to slovenski prvaki. Ti so že ob polčasu zaostajali s 14:20, na koncu pa so se gostiteljem približali na tri gole (32:35).

V celjski ekipi je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Gal Marguč z devetimi goli, Tilen Kodrin in Josip Šarac sta prispevala po pet zadetkov. Pri Skjernu je bil z osmimi goli najboljši Bjarte Hakon Myrhol, po šest so jih prispevali še Rasmussen, Tangen in Eggert Magnussen.

"Če tega ne bomo popravili, bomo imeli tudi v slovenskem prvenstvu velike težave"

Tomaž Ocvirk: V  obrambi smo premehki, v igri ena na ena smo bili premalo odločni. | Foto: Grega Valančič/Sportida Tomaž Ocvirk: V obrambi smo premehki, v igri ena na ena smo bili premalo odločni. Foto: Grega Valančič/Sportida "Vstop v današnjo tekmo je bil zelo slab. V obrambi ni bilo prisotne dovolj želje, volje in agresivnosti. Vsekakor smo bili premalo agresivni in če tega v obrambi ne bomo popravili, bomo imeli tudi v slovenskem prvenstvu velike težave. To je naša prva naloga pred nadaljevanjem sezone. V tem segmentu igre smo premehki, v igri ena na ena smo bili premalo odločni. Čeprav smo igrali z desničarjem na desnem zunanjem, smo dosegli lepo število zadetkov, tako da je bila igra v napadu danes pozitivna stran. Prav tako pa lahko rečem, da me igra v obrambi v drugem polčasu navdihuje s pozitivizmom, na katerem moramo graditi," je po tekmi povedal celjski trener Tomaž Ocvirk.

"Mislim, da smo bili danes v prvem polčasu preslabi v obrambi. Bili smo premehki, naredili premalo prekrškov, oni so nas prebijali s črte, kril, protinapadov, skratka z vseh pozicij. Med polčasom smo se dogovorili, da ne bomo pustili, da nas nadigrajo, ampak da se bomo borili, dali vse od sebe in poizkušali tekmo obrniti. Pokazali smo drugačen obraz, imeli smo svoje priložnosti, da bi nam to morda v celoti uspelo, nismo jih izkoristili, Skjern pa je to kaznoval in na koncu zasluženo zmagal," je povedal Gal Marguč.

Bombač sedemkrat premagal Kastelica

Parižani so za konec udobno premagali Zaporožje, Pick Szeged in Zagreb pa sta se razšla z neodločenih 26:26. V vratih Zagreba je bil Urh Kastelic, en gol je za hrvaške prvake prispeval Gregor Potočnik, Aleks Vlah pa ni zadeval. V madžarski ekipi se je s sedmimi zadetki izkazal Dean Bombač, Nik Henigman, Mario Šoštarič in Matej Gaber pa so ostali pri strelski ničli. 

Iz skupine B si je nastop v četrtfinalu zagotovil PSG, v osmino finala pa so se uvrstili Pick Szeged, Flensburg-Handewitt, Nantes, Motor Zaporožje in Zagreb.

Vse jasno tudi v skupini A

V skupini A je Barcelona z zmago nad Rhein Neckar Löwen v zadnjem krogu le še potrdila prvo mesto, Jure Dolenec pa za Katalonce tokrat ni prispeval gola. Veszprem je s pomočjo  Dragana Gajića (4 goli ) in Boruta Mačkovška (3) za en gol premagal Kielce, pri katerih je Blaž Janc dosegel sedem golov. Blaž Blagotinšek in Gapšer Marguč nista zabijala za Veszprem.

Montpellier je izgubil v Skopju in končal evropsko sezono. Vid Kavtičnik je zadel štirikrat, na drugi strani je tri gole za zmago makedonske ekipe prispeval Staš Skube, medtem ko Gregor Ocvirk ni igral. Zadnje mesto za nadaljevanje sezone je ujel Meškov Brest, ki je doma porazil Kristianstad. Po dva gola za zmagovalce sta prispevala Simon Razgor in Vid Poteko

Slovenska vratarja v osmini finala, Mlakar junak Wisle

Matevž Skok se je skupaj z Aljošo Čudičem uvrstil v osmino finala. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Matevž Skok se je skupaj z Aljošo Čudičem uvrstil v osmino finala. Foto: Žiga Zupan/Sportida V osmino finala se je v skupinah C in D uspelo prebiti portugalskemu Sportingu, za katerega branita Aljoša Čudič in Matevž Skok. Portugalski klub je bil tako kot na prvi tekmi (32:31) tudi na drugem srečanju za gol boljši od Dinama z Bukarešte (27:26) in se je s skupnim izidom 59:57 prebil med najboljših 16 klubov v Evropi. 

Zanimivo je bilo tudi na drugi povratni tekmi za preboj v osmino finala z veliko slovensko udeležbo. Bjerringbro-Silkeborg vratarja Aljoše Rezarja in Sebastiana Skubeta je pred drugim obračunom z Wislo Igorja Žabiča in Žige Mlakarja branil štiri gole prednosti s prve tekme. Na tekmi na Danskem je poljski klub po koncu prvega polčasa zaostajal za dva zadetka, nato pa pokazal odlično predstavo v drugem delu in s končnih 27:19 zmlel danske nasprotnike ter se tako uvrstil v izločilne boje. Mlakar je bil s šestimi goli prvi strelec zmagovalne ekipe, Skube se pri Dancih ni vpisal med strelce.

Sistem tekmovanja

Prvouvrščeni ekipi iz skupin A in B se neposredno uvrstita v četrtfinale. Ekipe, ki bodo v skupinah A in B zasedale mesta od 2. do 6., se bodo v izločilnih bojih (med najboljšimi 16 ekipami) pomerile za preostale četrtfinalne vstopnice.

Tekmovanje v skupinah C in D je že skoraj končano. V izločilne boje (med najboljših 16) potujeta le zmagovalca skupin. Po koncu prvega dela bosta prvo- in drugouvrščena ekipa v obeh skupinah odigrali dvoboj za zadnji dve vstopnici za uvrstitev v izločilne boje. 

Skupina A:

Skupina B:

Kvalifikacije za osmino finala:

Preberite še:

CPL : PSG liga prvakov
Sportal Celjani z dvignjeno glavo Evropi pomahali v slovo
CPL : PSG liga prvakov
Sportal Francoski zvezdnik polaskal Celjanom
sebastian skube
Sportal Pred leti končal reprezentančno kariero, zdaj še vedno blesti v ligi prvakov #video

 

Ne spreglejte