Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 2. 2019,
17.54

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

Luc Abalo Nikola Karabatić Luka Karabatić Raul Gonzalez Gutiérrez PSG rokomet Tilen Kodrin Celje Pivovarna Laško

Ponedeljek, 25. 2. 2019, 17.54

5 let, 1 mesec

Zvezdniški PSG na gostovanju v Zlatorogu

Francoski zvezdnik polaskal Celjanom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
CPL : PSG liga prvakov | Nikola Karabatić je o Celju spregovoril z izbranimi besedami. | Foto Peter Podobnik/Sportida

Nikola Karabatić je o Celju spregovoril z izbranimi besedami.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Dvorana Zlatorog je včeraj postregla z rokometnim praznikom, na katerem so domači rokometaši z borbeno predstavo kar nekoliko zasenčili zvezdniški PSG. Kljub porazu Celjanov (32:36) in izpadu iz lige prvakov so bili nad najmlajšo ekipo v elitnem delu najmočnejšega evropskega tekmovanja navdušeni vsi. Velik aplavz je varovancem Tomaža Ocvirka namenilo skoraj šest tisoč gledalcev v rumenem, s pohvalami na račun slovenskih prvakov pa niso skoparila niti največja rokometna imena, ki branijo barve najbogatejšega kluba na svetu.

Celjani so bili pred predzadnjo tekmo skupinskega dela lige prvakov pred težko nalogo. Pred tekmo proti zvezdniškemu PSG so bili po nesrečnih porazih s Szegedom in Flensburgom postavljeni pred dejstvo: osvojiti vsaj točko ali se posloviti od najelitnejšega evropskega tekmovanja. Misija nemogoče za marsikoga, a po uvodnih minutah v trdnjavi Zlatorog, ko so domači rokometaši povedli z 10:5, so bili Nikola Karabatić, Mikkel Hansen, Luc Abalo, Luka Stepančić in drugi na kolenih.

Na koncu je sicer prevladala fizična moč francoske zvezdniške zasedbe. "Pozna se razlika, da so to vrhunski igralci. Vsak napad in borba ena na ena ti proti takšnim igralcem vzame veliko energije. Rokometaši PSG so res visoki, igrajo izredno hitro, vsako napako kaznujejo s tremi hitrimi podajami in protinapadom. Težko je držati njihov ritem. Mislim, da smo danes kar dostojno obranili Zlatorog," je po koncu tekme o francoskih nasprotnikih dejal strelec treh zadetkov za Celje Tilen Kodrin.

CPL : PSG liga prvakov
Sportal Celjani z dvignjeno glavo Evropi pomahali v slovo

Abalo: V Celju je težko igrati

A mladi celjski rokometaši so naredili dober vtis in kljub slovesu od lige prvakov so bili od francoske skoraj "All-Star" rokometne zasedbe deležni številnih superlativov. "Bila je težka tekma. Celjani so obračun odprli odlično, potrebovali so zmago oziroma osvojene točke in to se je odražalo tudi na igri. Po 20 minutah smo se le zbrali in zaigrali z več energije in odločnosti. Poskusili smo tudi novo obrambno formacijo 5:1, zato smo se tudi nekaj časa lovili. V Celju je težko igrati, saj je atmosfera izjemna," je po koncu tekme dejal prvi strelec PSG Luc Abalo, ki je osemkrat premagal celjskega vratarja.

PSG je preizkusil tudi novo obrambno formacijo. | Foto: Peter Podobnik/Sportida PSG je preizkusil tudi novo obrambno formacijo. Foto: Peter Podobnik/Sportida

Brata Karabatić navdušena nad vzdušjem 

Podobnega mnenja je bil tudi eden od najboljših rokometašev na svetu Nikola Karabatić. "Ne glede na to, da smo se že pred tekmo uvrstili v četrtfinale, smo hoteli zmagati v Zlatorogu, kjer je pred to čudovito publiko vedno težko igrati. Celje je veliko ime v evropskem rokometu. V preteklosti so že osvojili ligo prvakov, skozi leta so imeli odlično ekipo. To je mesto rokometa, zato res upam, da bo liga prvakov tudi v prihodnje ostala v Celju, saj je tu rokometna kultura na res visoki ravni," s pohvalami na račun celjske ekipe ni skoparil Francoz.

"Celje ima kakovostno ekipo, v moštvu je veliko potenciala, igrajo dober rokomet. Z dobrim delom bi lahko prišli daleč, kot je to uspelo slovenski reprezentanci. Mislim, da bo rokomet v Sloveniji še napredoval," je prepričan 34-letni nosilec dveh zlatih olimpijskih kolajn.

Nikola Karabatić | Foto: Urban Urbanc/Sportida Foto: Urban Urbanc/Sportida

Podobno je po tekmi razmišljal tudi mlajši od bratov Karabatić, Luka. "Zelo smo zadovoljni z današnjo predstavo, saj je v Celju vedno težko igrati in zmagati. Tekma je bila za nas nekoliko posebna, saj smo že v soboto izvedeli, da bomo skupinski del končali na prvem mestu. Kljub temu smo dali vse od sebe in na koncu mislim, da smo si zaslužili zmago. Celjani so bili odlični predvsem v prvem polčasu, v drugem polčasu pa je prevladala naša fizična moč," je dogajanje na parketu povzel strelec enega zadetka.

Edini cilj evropska krona

PSG je letos usmerjen k le enemu cilju, ki jim ga v zgodovini kluba še ni uspelo osvojiti. V vitrini jim manjka lovorika lige prvakov, najbližje temu so bili v predlanski sezoni, ko so v razburljivem finalu morali priznati premoč Vardarju, ki je takrat z zadetkom v zadnji sekundi osvojil evropsko krono.

Vodenje francoskega kluba je prevzel Raul Gonzalez. | Foto: Reuters Vodenje francoskega kluba je prevzel Raul Gonzalez. Foto: Reuters Od leta 2012 francoski klub vsako leto krepijo večja in večja rokometna imena. PSG je petkrat postal francoski prvak, trikrat je bilo francosko moštvo udeleženec zaključnega turnirja četverice v ligi prvakov. Letos bo PSG zadovoljil le naslov prvakov najelitnejšega rokometnega klubskega tekmovanja na svetu, zato so v klub pripeljali tudi trenerja Raula Gonzaleza, ki je kot trener Vardarja v predlanski sezoni francoski ekipi zadal enega od najtežjih porazov v zgodovini kluba.

Z izbranimi besedami je o Celju spregovoril 49-letni španski rokometni strokovnjak. "Celju bi rad čestital za odlično predstavo. V prvem polčasu so nas zelo presenetili s hitro igro in čvrsto obrambo, res so igrali dobro. Vseeno nam je uspelo zmagati, izjemno smo zadovoljni, da smo osvojili prvo mesto v skupini in da smo se že prebili v četrtfinale," je po tekmi povedal Gonzalez.

Od tekme do tekme

PSG je z osvojitvijo prvega mesta v skupini B naredil dva koraka bližje naslovu v ligi prvakov. Varovancem Gonazelsa se je tako kot Barceloni Jureta Dolenca že uspelo zavihteti med najboljših osem ekip v Evropi. "Motivacija ni pri nas nikoli težava. Več težav imamo z utrujenostjo, a motivirani smo ves čas. Vedno želimo igrati le najboljše. Vsako tekmo moramo odigrati na najvišji ravni, ne smemo gledati naprej, ampak se osredotočiti na vsako tekmo posebej," je pred nadaljevanjem sezone še dejal Abalo.

PSG se bo v zadnjem krogu, ki ne odloča več o ničemer, udaril z Zaporožjem, nato pa bodo francoski superzvezdniki čakali na nasprotnika v četrtfinalu.

CPL : PSG liga prvakov
Sportal Celjani naredili vse, a so bili zvezdniki iz Pariza premočni
Ne spreglejte