Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 2. 2019,
20.51

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71

Natisni članek

Celje Pivovarna Laško PSG liga prvakov rokomet Tomaž Ocvirk

Nedelja, 24. 2. 2019, 20.51

5 let, 1 mesec

Po tekmi Celje Pivovarna Laško : PSG

Celjani z dvignjeno glavo Evropi pomahali v slovo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71
CPL : PSG liga prvakov | Celjani so se v Zlatorogu poslovili od lige prvakov. | Foto Peter Podobnik/Sportida

Celjani so se v Zlatorogu poslovili od lige prvakov.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Rokometaši Celja pivovarne Laško so se v 13. krogu lige prvakov dokončno in dostojno poslovili od dvorane Zlatorog v tej sezoni lige prvakov. Najmlajši ekipi v elitnem delu lige prvakov je proti najdražji ekipi na svetu na koncu zmanjkalo nekaj moči, a senzacija ni bila tako daleč kot priča končni rezultat (32:36). Kljub izpadu iz najelitnejšega evropskega tekmovanja pa so v celjskem taboru zadovoljni s predstavami v tej sezoni, na koncu jim je zmanjkalo le nekaj sreče in izkušenj.

CPL : PSG liga prvakov
Sportal Celjani naredili vse, a so bili zvezdniki iz Pariza premočni

Nabito polna dvorana Zlatorog je v predzadnjem krogu skupinskega dela lige prvakov pričakala najdražjo ekipo na svetu, ki v tej sezoni cilja na sam vrh najelitnejšega evropskega tekmovanja. Uwe Gensheimer, Mikkel Hansen, Luka in Nikola Karabatić, Luc Abalo, Sander Sagosen in druga zveneča imena francoske ekipe so se morala spopasti s peklenskim vzdušjem v celjski dvorani. Tekma je imela poseben pomen tudi za zvesto celjsko navijaško skupino Florijani, ki letos praznuje 25-letnico delovanja.

Ferlin iz drugega sveta

V "tekmi leta", kot so jo poimenovali Celjani, so se gostitelji v prvem polčasu odločno uprli zvezdniški francoski zasedbi. Še posebej v začetnih minutah je Celjanom s svojimi potezami večkrat uspelo na noge dvigniti šest tisoč glavo množico, najbolj je završalo po koncu prve tretjine polčasa, ko so Celjani povedli z 10:5, ob polčasu je bil izid poravnan na 17. Z odličnimi obrambami se je skozi celotno tekmo dokazoval slovenski vratar Klemen Ferlin.

Klemen Ferlin je bil v prvem polčasu nezaustavljiv. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Klemen Ferlin je bil v prvem polčasu nezaustavljiv. Foto: Peter Podobnik/Sportida

"V tistih trenutkih smo igrali odlično v obrambi in napadu. Ferlin nas je s svojimi odličnimi obrambami ponesel in potem je bilo vse lažje. Res smo dokazali, da lahko igramo čisto z vsako ekipo v Zlatorogu, sploh pred takim vzdušjem, kot je bilo danes," je po tekmi dejal Tilen Kodrin, ki je dosegel tri zadetke.

Podobno je po tekmi razmišljal kapetan Celja, David Razgor. "Na začetku tekme smo jih morda malce presenetili s hitro igro. Francozi so igrali, za njih, nekoliko netipično obrambo 5:1. Na začetku nam jo je uspelo dobro razbiti, tudi v obrambi smo se dobro držali," je igro v prvem polčasu pokomentiral Razgor.

Dodatna težava odsotnost Vujovića

Celjani so zaradi poškodbe ostali brez Branka Vujovića. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Celjani so zaradi poškodbe ostali brez Branka Vujovića. Foto: Žiga Zupan/Sportida Celjani, ki imajo letos najmlajšo zasedbo v elitnem delu lige prvakov, so bili na tej izjemno pomembni domači tekmi še dodatno oslabljeni. Že po četrtkovi tekmi je moral trener Tomaž Ocvirk s seznama razpoložljivih igralcev zaradi poškodbe prečrtati Branka Vujovića, poškodovan je tudi Matic Grošelj.

"Težko je igrati proti takšni ekipi, posebej, ker nam je manjkal izredno pomemben član ekipe. Dodaten problem je predstavljalo igranje z desničarjem na desnem zunanjem položaju. Takoj so nam postavili obrambno formacijo 5:1 in nam še bolj onemogočili hiter pretok žoge med zunanjimi igralci. Kljub temu smo v prvem polčasu prihajali do lepih situacij, tudi igrali smo hitro," je bil z igro v prvem polčasu zadovoljen trener Ocvirk.

A odlična predstava v prvem polčasu, je terjala svoj davek v drugem polčasu. Na koncu je Celjane dodatno zdelala tudi utrujenost, saj proti takšni ekipi, kot je PSG, ni časa za predah. "Tudi v drugem polčasu smo si ustvarjali dobre priložnosti, a je bil tudi vratar PSG-ja danes fantastičen. Fantje so pokazali karakter, niso se predali in so tekmo odigrali do konca. Je razlika izgubiti za štiri gole, ali povsem popustiti, kot se nam je to letos že večkrat zgodilo na gostovanjih," je bil po koncu tekme jasen Ocvirk, ki je bil kljub izpadu iz lige prvakov zadovoljen s prikazanim.

PSG dva koraka bližje končnemu cilju

Parižani so si že včeraj po porazu Szegeda z Nantesom zagotovili prvo mesto v skupini B, ki jih pelje neposredno v četrtfinalne boje. Pariška ekipa kljub zvezdniškim imenom v svoji vitrini še nima lovorike najboljših v ligi prvakov. "PSG je res izkušena ekipa z izvrstnimi posamezniki. Ne glede na to, da so imeli že pred to tekmo zagotovljeno prvo mesto v skupini, so pokazali, da so pravi profesionalci. V tekmo so šli z mislijo na zmago. V drugem polčasu so s svojo kvaliteto naredili razliko in zasluženo zmagali," je po tekmi priznal celjski kapetan.

Nikola Karabatić je tekmo končal pri petih zadetkih. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Nikola Karabatić je tekmo končal pri petih zadetkih. Foto: Peter Podobnik/Sportida

Stoječe ovacije za odlične predstave

Parižanom je v drugem polčasu uspelo napraviti višjo razliko, tekma pa je bila tako rekoč odločena že na polovici drugega polčasa. Kljub devetemu porazu v tej sezoni so si Celjani ob zaključku tekme prislužili stoječe ovacije razprodanega Zlatoroga. "Mislim, da letos gledalcem v Zlatorogu nismo ostali dolžni. Definitivno bi lahko imeli še kakšno točko več, če bi bili nekoliko bolj izkušeni in zreli ter če bi imeli vsaj na trenutke nekoliko več sreče. Ljudje so opazili, da smo dali na vsaki tekmi vse od sebe," je dejal Kodrin. Letos si je tekme lige prvakov v Celju ogledalo več kot 31 tisoč gledalcev, kar se je v zgodovini do zdaj zgodilo le enkrat.

Celjane je na zadnji tekmi lige prvakov spodbujala razprodana dvorana Zlatorog. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Celjane je na zadnji tekmi lige prvakov spodbujala razprodana dvorana Zlatorog. Foto: Urban Urbanc/Sportida Celjane v nedeljo čaka zadnja tekma v tej sezoni lige prvakov. Gostovali bodo pri danskem Skjernu. "Naredili bomo vse, da se od lige prvakov poslovimo na čim lepši način," je pred zadnjim dejanjem najelitnejšega tekmovanja dejal Kodrin. "Osvojili smo točke na tekmah, kjer na to nismo ravno računali. Za nami je lepa sezona v ligi prvakov, sploh v dvorani Zlatorog. Ljudje so nam vračali za naš trud na igrišču. Manjka nam le pika na i, da bi dodali še malo več in prišli v drugi krog, a žal se ni izšlo," je po koncu evropske sezone v dvorani Zlatorog z grenkim priokusom dejal Kodrin. 

Ne spreglejte