Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 3. 2019,
16.36

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Uroš Bregar Krim Mercator Krim Mercator liga prvakinj

Sobota, 2. 3. 2019, 16.36

5 let, 1 mesec

LIGA PRVAKINJ, 5. KROG DRUGEGA DELA

Krimovke razveselile domače navijače

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Krim Mercator | Krimovke so razveselile domače navijače in na Kodeljevem premagale zvezdniško zasedbo iz Bukarešte. | Foto Matic Ritonja / Sportida

Krimovke so razveselile domače navijače in na Kodeljevem premagale zvezdniško zasedbo iz Bukarešte.

Foto: Matic Ritonja / Sportida

Rokometašice Krima Mercatorja so odigrale še zadnjo domačo tekmo v letošnji sezoni lige prvakinj. Na Kodeljevem so z golom razlike ugnale zvezdniško zasedbo CSM iz Bukarešte, za katero igrata tudi dve Slovenki, Barbara Lazović in Elizabeth Omoregie. Zadnja je pred dnevi podaljšala pogodbo z romunskim velikanom.

Z visokim porazom na Norveškem so se ljubljanske rokometašice prejšnji konec tedna tudi uradno poslovile od možnosti za napredovanje v četrtfinale lige prvakinj, zato bo v prihodnje potrebnega še več trdega dela za vrnitev na pota stare slave.

Varovanke trenerja Uroša Bregarja so z uvrstitvijo med najboljših 12 ekip v Evropi izpolnile osnovni cilj in bile z napredovanjem več kot zadovoljne. V nadaljevanju se je ponudila priložnost za boj med najboljših osem ekip, a so tigrice pri tem ovirale poškodbe. Tako so Krimovke v letošnji sezoni Evrope obstale v drugem delu najelitnejšega evropskega tekmovanja.

Končno zmaga v drugem delu na Kodeljevem

Ljubljančanke so na Kodeljevem odigrale še zadnjo domačo tekmo v drugem delu in razveselile svoje navijače. Od zvezdniške zasedbe CSM iz Bukarešte so bile boljše celo tekmo, zmagale pa za en gol s 23:22. Najboljša strelka domače ekipe je bila Tjaša Stanko z osmimi goli, po štiri so prispevale še Lamprini Tsakalou, Tamara Mavsar in Polona Barič.

 "Zelo sem vesela, da smo tako končale sezono doma. Vedno smo bile blizu, vedno je zmanjkalo kanček sreče, danes pa nam to ni. Da, zelo sem vesela, moram pohvaliti punce in strokovni štab," je povedala najboljša strelka Krima Mercatorja.

"Tudi pri 19:12 smo vedeli, da ni še konec. Ampak mislim, da smo zasluženo zmagali, glede na to, da smo celo tekmo vodili. Gre vendarle za kakovostno ekipo, čeprav so nekatere igralke manjkale, ampak Real Madrid v rokometu je pač trenutno Bukarešta. Na koncu koncev pa je danes boljša ekipa zmagala," pa je dodal trener Uroš Bregar.

"Nočem iskati izgovorov, ampak imamo veliko težav s poškodbami"

Najboljša strelka pri gostjah je bila Iulia Vasilica Curea z devetimi zadetki, so se pa na Kodeljevo kot gostje vrnile nekatere nekdanje Krimovke. Čuvajka mreže Jelena Grubišić, srbska krožna napadalka Dragana Cvijić (3 goli), slovenska zunanja igralka Barbara Lazović (5 golov) ter novopečena Slovenka Elizabeth Omoregie (3 goli). "Zavedale smo se, da bo težka tekma, ker Krim igra doma zelo dobro. Nočem iskati izgovorov, ampak imamo veliko težav s poškodbami, nimamo dovolj zunanjih igralk ... Nato pride še malce slabši dan in se zgodi poraz," je potarnala Lazovićeva.

Srbske organizatorke igre Andree Lekić, ki je bila v preteklosti tudi del Krimove zasedbe, tokrat ni bilo v ekipi CSM-ja.

Zadnjo tekmo v tem tekmovanju bodo Ljubljančanke igrale prihodnjo nedeljo, ko bodo gostovale pri Ferencvarosu.

Omoregiejeva v Romuniji do 2021

Romunski ženski rokometni velikan iz Bukarešte je pred dnevi potrdil dve pomembni novici za privržence ženskega romunskega rokometa. Novopečena slovenska reprezentantka Elizabeth Omoregie si je z odličnimi predstavami v dresu CSM priigrala novo pogodbo do konca sezone 2020/2021.

Novopečena slovenska reprezentantka Elizabeth Omoregie, sicer nekdanja igralka Krima, si je z odličnimi predstavami v dresu CSM-ja priigrala novo pogodbo. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Novopečena slovenska reprezentantka Elizabeth Omoregie, sicer nekdanja igralka Krima, si je z odličnimi predstavami v dresu CSM-ja priigrala novo pogodbo. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Omoregiejeva se prvič po slovesu od Krima Mercatorja predstavlja slovenski javnosti v dresu romunskega giganta.

Liga prvakinj, drugi del, skupina 2, 5. krog:

Lestvica:

*V četrtfinale se uvrstijo najboljše štiri ekipe.

Liga prvakinj, drugi del, skupina 1, 4. krog:

Lestvica:

Preberite še:

Franjo Bobinac
Sportal Pobuda RZS za spremembo rokometnih pravil padla na plodna tla
francija svetovno prvenstvo rokomet žoga
Sportal Slovenske kadetinje dobile nasprotnice za EP v Celju

 

Ne spreglejte