Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
2. 6. 2017,
18.33

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

1

Natisni članek

Blaž Janc Luka Žvižej Branko Tamše RK Gorenje Velenje Celje Pivovarna Laško

Petek, 2. 6. 2017, 18.33

6 let, 6 mesecev

Po celjskem naslovu državnega prvaka

Celjski šampionski ples in čustveno slovo od sedmerice #video

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

1

celje gorenje | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Novi in hkrati stari državni prvaki iz Celja niso imeli posebnih težav na derbiju z Gorenjem. Slavili so z 29:28 za 21. državni naslov.

Celjski rokometaši slavijo 20. zaporedno tekmo neporaženosti proti Gorenju in 21. naslov slovenskega prvaka. Tega si so zagotovili že pred zadnjim derbijem sezone z Gorenjem, ki so ga z malce napetosti na koncu dobili z 29:28. Miha Zarabec je dosegel osem golov, Luka Žvižej šest, Urban Lesjak je imel osem obramb. Njegov kolega na velenjski strani Rok Zaponšek je prav tako ustavil osem strelov. Rok Golčar je dosegel sedem zadetkov, Luka Mitrović pa pet.

Luka Žvižej po zadnji tekmi v celjskem dresu:

"V glavah smo imeli to, da je bilo prvenstvo že odločeno. A gre za ugled, tekmo smo želeli dobiti. Padli smo v črno luknjo, ko so Celjani povedli za pet zadetkov. Na njihovem igrišču se je še toliko težje vrniti. Čestitke Celjanom za naslov, ki je zaslužen. Mi pa upamo, da bo naslednjo sezono ta lovorika pri nas," je povedal Celjan na delu pri Gorenju Gregor Potočnik.

Rok Ovniček je bil med boljšimi igralci Gorenja. | Foto: Vid Ponikvar Rok Ovniček je bil med boljšimi igralci Gorenja. Foto: Vid Ponikvar

Nekaj akcije v zadnji minuti

Napetosti je bilo zaradi dorečenosti položaja ene in druge ekipe manj kot sicer z izjemo zadnje pol minute, ki je Velenjčane, ki so zaslutili možnost izenačenja, vendarle nekoliko prebudila, a jim je za izenačenje zmanjkalo časa. Zlatorog, kamor je priromalo kakšnih 2000 gledalcev, ki se niso ustrašlili neurja, je torej pozdravil 21. celjski naslov in se poslovil od sedmerice igralcev, večinoma reprezentantov. še dolgo po tekmi je sledilo fotografiranje in podpisovanje odhajajočih. Ne igralci ne gledalci niso pretirano skrivali čustev.

Fotogalerija Vida Ponikvarja:

Fotogalerija
1 / 72

Kdo odhaja in prihaja?

Blaž Janc, Miha Zarabec, Luka Žvižej, Vid Poteko, Povilas Babarskas in Arthur Patrianova v prihodnji sezoni ne bodo več igrali za Celje. Odhaja pa tudi vratar Ivan Gajić.

Za zdaj je jasno, da se v celjska vrata vrača Urh Kastelic, Kielce pa bodo posodile Španca Daniela Dušebajeva in črnogorskega Poljaka Branka Vujovića. Na desno krilo prihaja Jan Jurečič. Okrepitev na črti je občasni francoski reprezentant Igor Anić.
Sedmerica, ki se poslavlja od Celja. | Foto: Vid Ponikvar Sedmerica, ki se poslavlja od Celja. Foto: Vid Ponikvar

Gorenje se razhaja z Jožetom Baznikom, Luko Mitrovićem, Janezom Gamsom, Anžetom Ratajcem in Mitjo Nosanom. Prihajajo Jan Grebenc, Žarko Pejović in Robert Markotić.

Za Nenada Stojakoviča

Tekma je imela močno dobrodelno noto. Nekdanji reprezentant Nenad Stojakovič je predal celjske drese kupcem, ki so jih ti pridobili na humanitarni dražbi. Izkupiček 1790 evrov je namenjen zdravljenju Stojakoviča, ki ima težave s hrbtenico.

Četrti zaporedni naslov za Branka Tamšeta s Celjani in šesti zaporedni skupaj. | Foto: Vid Ponikvar Četrti zaporedni naslov za Branka Tamšeta s Celjani in šesti zaporedni skupaj. Foto: Vid Ponikvar

Dokazovanja željni rezervisti

Kaj pa igra? V počitniškem ritmu. Nihče se ni preveč naprezal. Celjani so igrali, kolikor je bilo treba. Velenjčani, pri katerih so se zelo dejavni in motivirani zdeli predvsem siceršnji rezervisti, na primer Rok Ovniček, Rok Zaponšek in Rok Golčar, pa se niso zdeli kaj preveč naostreni, da bi morebiti svoje pivovarske tekmece ujeli preveč sproščene.

To bi lahko vendarle pripomoglo h koncu neslavnega niza tekem brez zmage. Namesto tega so "raje" nanizali še en poraz. Prebujenje je prišlo prepozno. Podpovprečno povprečje letošnje velenjske sezone.

Celje Pivovarna Laško : Gorenje Velenje 29:28 (14:10)

Dvorana Zlatorog, gledalcev 2000, sodnika: Lah in Sok (oba Ormož).

Celje Pivovarna Laško: Lesjak (8 obramb - 1 x 7-m), Gajić; Malus 3, Babarskas, Janc, Razgor 1, Suholežnik, Marguč 1, Grošelj 1, Zarabec 8, Kodrin, Makuc, Mačkovšek 1, Mlakar 5, Žvižej 6 (3), Bečiri 3.

Gorenje Velenje: Baznik, Ferlin (6 obramb), Zaponšek (8 obramb - 1 x 7-m), Cehte, Medved 3, Haseljić, Ovniček 4, Toskić 5, Mitrović 5, Potočnik 1, Golčar 7 (3), Mazej, Kleč 2, Gams, Nosan, Brumen 1.

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 4 (3), Gorenje Velenje 5 (3).

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 6, Gorenje Velenje 10 minut.
Rdeči karton: Toskić (60.).
Ne spreglejte