Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 9. 2022,
11.08

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

Barcelona Tadej Mazej Celje Pivovarna Laško

Sreda, 28. 9. 2022, 11.08

1 leto, 7 mesecev

Celjani po senzacionalni zmagi nad Kielom sproščeno k evropskim prvakom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
Celje Kiel | Celjani so prejšnji teden v ligi prvakov presenetili nemški Kiel. | Foto Vid Ponikvar

Celjani so prejšnji teden v ligi prvakov presenetili nemški Kiel.

Foto: Vid Ponikvar

Rokometaši Celja Pivovarne Laško v zadnjem času naravnost navdušujejo. Po sredini zmagi nad nemškim velikanom iz Kiela so v nedeljo na kolena spravili še največje domače tekmece iz Velenja, v četrtek pa jih čaka gostovanje pri 11-kratnih zmagovalcih lige prvakov iz Barcelone. Obračun tradicionalnih mednarodnih tekmecev iz Barcelone in Celja se bo v kultni dvorani Blaugrana pričel ob 20.45.

Celje Kiel
Sportal Celjani do odmevne evropske senzacije, junak Vlah o tem sanjal celo noč #foto

Celjska zasedba je skupinski del lige prvakov odprla s porazom proti danskemu Aalborgu (32:36), nato pa je presenetila Kiel in zmagala z 38:36. Barcelona je na uvodnih dveh tekmah dosegla dve zmagi nad glavnimi pretendenti za končno zmago, najprej je v gosteh ukanila slovensko obarvani madžarski Pick Szeged s 35:28, nato pa doma poljske Kielce z 32:28.

Na četrtkovem dvoboju so izraziti favoriti Katalonci, kjer igrata tudi slovenska reprezentanta Blaž Janc in Domen Makuc. Ti so v zadnjih dveh sezonah pokorili Evropo in slavili na obeh zaključnih turnirjih v Kölnu.

Mazej: Lahko se kosamo z vsakim

Tadej Mazej ima že izkušnje s tekmami proti Barceloni. | Foto: Grega Valančič/Sportida Tadej Mazej ima že izkušnje s tekmami proti Barceloni. Foto: Grega Valančič/Sportida "V preteklih dveh krogih lige prvakov smo dokazali, da se lahko kosamo z vsakim tekmecem, četudi spada v sam evropski vrh. V četrtek nas čaka zelo zahtevno gostovanje, navsezadnje se bomo pomerili z aktualnimi evropskimi prvaki, ki letos lovijo še tretji zaporedni naslov najboljšega v ligi," je pred današnjim odhodom v katalonsko prestolnico dejal Tadej Mazej, ki je na seznamu slovenskega selektorja Uroša Zormana za oktobrski tekmi proti BiH in Kosovu v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024.

"Favorit na tem obračunu je jasen, mi pa smo odločeni, da se želimo prikazati v najboljši možni luči in s čim bolj bojevito predstavo. Če bomo trenutno formo prenesli tudi na to tekmo, se lahko na koncu nadejamo ugodnega rezultata," je še dodal Mazej.

Katalonski velikan tudi z dvema Slovencema

Blaž Janc bo skušal v četrtek premagati nekdanji klub. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Blaž Janc bo skušal v četrtek premagati nekdanji klub. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko V dresu katalonskega ponosa že nekaj časa uspešno nastopata tudi dva nekdanja celjska rokometaša Janc in Makuc. V pretekli sezoni lige prvakov so imeli Katalonci v svojih vrstah kar dva najboljša strelca celotnega tekmovanja – 104 gole je dosegel Aleix Gomez, štiri manj pa Dika Mem.

Katalonsko moštvo so pred sezono okrepili trije novinci – vratar Emil Nielsen (Nantes), krilo Hampus Wanne (Flensburg-Handewitt) in levi zunanji Jonathan Carlsbogard (Lemgo), a tu je še kopica drugih vrhunskih igralcev. Zasedbo že drugo leto zaporedoma vodi Carlos Ortega, ki je z Barcelono še kot igralec kar šestkrat osvojil naslov prvakov v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju.

Celje Kiel
Sportal Celjani po velikem uspehu v ligi prvakov do velike zmage še na domačem derbiju
Ne spreglejte