Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 9. 2022,
19.53

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

RK Ribnica Liga NLB RK Trimo Trebnje RK Gorenje Velenje Celje Pivovarna Laško

Nedelja, 25. 9. 2022, 19.53

1 leto, 6 mesecev

LIGA NLB, 3. KROG

Celjani po velikem uspehu v ligi prvakov do velike zmage še na domačem derbiju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Celje Kiel | Celjani so premagali Velenje. | Foto Vid Ponikvar

Celjani so premagali Velenje.

Foto: Vid Ponikvar

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v tretjem krogu lige NLB prišli do velike zmage na derbiju z Gorenjem Velenjem. Varovanci Alema Toskića, ki so v tem tednu v ligi prvakov na kolena spravili Kiel, so zmagali s 33:28 (16:13) in so poleg trebanjskega Trima še edina stoodstotna ekipa v ligi.

Celje Kiel
Sportal Celjani do odmevne evropske senzacije, junak Vlah o tem sanjal celo noč #foto

V Velenju se je v prvem polčasu iskrilo na vse strani, druga polovica tekme pa je minila v absolutni prevladi celjske zasedbe, ki je na 127. medsebojnem obračunu dveh najuspešnejših ekip na slovenskih tleh dosegla 91. zmago.

Po izenačenem uvodu se je v dvorani prvič zaiskrilo v končnici šeste minute, ko je celjski zunanji igralec Žiga Mlakar po grobem prekršku nad Domnom Tajnikom najprej prejel rdeči karton, nato pa sta mu sodnika Miran Teršek in Aljoša Žibret zaradi neprimernega odziva pokazala še modri karton, kar pomeni, da Mlakarja ne bo v celjskem kadru na naslednji tekmi proti Kopru, ob tem pa sledi še dodatni disciplinski postopek Rokometne zveze Slovenije zoper njega.

To je izbrance gostujočega trenerja Alema Toskića še bolj podžgalo, z odlično obrambo in učinkovitim napadom so si v 16. minuti prek Tadeja Mazeja prvič na dvoboju priigrali tri gole prednosti (9:6), a so gostitelji potrebovali le dve minuti, da so jim povsem zadihali za ovratnik (9:8).

Toskić je bil lahko zadovoljen s predstavo svojih varovancev. | Foto: Vid Ponikvar Toskić je bil lahko zadovoljen s predstavo svojih varovancev. Foto: Vid Ponikvar

V 20. minuti je bila dvorana znova na nogah. Za novo razburjenje je poskrbel gostujoči krožni napadalec Matic Suholežnik, ki je storil še en grob prekršek nad Tajnikom, po njem je sodniška naveza iz Zasavja pokazala še drugi rdeči karton na tekmi.

Celjani so do konca polčasa narekovali ritem, tako kot na nedavnem obračunu proti nemškemu rokometnemu velikanu iz Kiela sta vnovič blestela vratar Gal Gaberšek in Aleks Vlah, ki sta med najbolj zaslužnimi za vodstvo s 16:13. Rokometaši iz mesta grofov so "šolsko" odigrali drugi polčas. V vseh segmentih igre so bili korak pred Velenjčani, sredi drugega polčasa so si priigrali kar devet golov prednosti (28:19) in z nasmehom na obrazih odigrali končnico dvoboja.

V celjski ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Tadej Mazej in Aleks Vlah, ki sta dosegla po šest golov. V velenjski je bil strelsko najbolj razpoložen Matic Verdinek z osmimi zadetki, pet jih je dosegel Tilen Sokolič.

"V obrambi smo bili na vrhunski ravni, odigrali smo tako, kot smo se dogovorili. Na začetku tekme nas je zaskrbelo, ko smo ostali brez dveh za nas izjemno pomembnih rokometašev, rotacija se je posledično zmanjšala. Preostali rokometaši so dali od sebe zadnje atome moči, zato jim iskreno čestitam," je po zmagi dejal Toskić.

"Težko je karkoli reči po takšni tekmi. Že v prvem polčasu smo igrali slabo, pa smo zaostajali samo za tri. V drugem polčasu se nam je zgodil totalni mrk v obrambi, v napadu smo se mučili, da bi prišli do zadetka. Zaslužena zmaga Celjanov, odigrali so tako, kot znajo," je pri osmoljencih dodal vratar Emir Taletović.

Liga NLB, 3. krog

Petek, 23. september:
Krka : Krško 29:23 (16:11)
Trimo Trebnje : Urbanscape Loka 30:25 (16:11)
LL Grosist Slovan : Riko Ribnica 31:35 (19:18)

Sobota, 24. september:
Koper : Maribor Branik 25:28 (14:15)
Jeruzalem Ormož : Slovenj Gradec 35:34 (18:15)
Dobova : Sviš Ivančna Gorica 29:26 (15:14)

Nedelja, 25. september:
Gorenje Velenje : Celje Pivovarna Laško 28:33 (13:16)

Lestvica:
1. Trimo Trebnje         3 tekme - 6 točk
2. Celje Pivovarna Laško   3 - 6
3. Gorenje Velenje       3  - 4
4. Urbanscape Loka       3 - 4
5. Jeruzalem Ormož       3  - 4
6. Riko Ribnica          3 - 4
7. Slovenj Gradec        2 - 2
8. Krka                  2 - 2
9. Sviš Ivančna Gorica   3 - 2
10. Dobova                3 - 2
11. Maribor               3 - 2
12. Koper                 3 - 1
13. Grosist Slovan     3 - 1
14. Krško                 3 - 0

Ne spreglejte