Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 2. 2019,
13.35

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

liga prvakov Celje Pivovarna Laško

Torek, 12. 2. 2019, 13.35

5 let, 2 meseca

Rokomet, liga prvakov

Celjani po hudi bitki s Szegedom na vroče gostovanje v Flensburg

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
RK Celje Pivovarna Laško vs Nantes EHF liga prvakov | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Igralci Celja Pivovarne Laško so se na nedeljskem domačem obračunu lige prvakov z madžarskim Pickom iz Szegeda prikazali v lepi luči in po hudi bitki ostali brez točk proti velikanu evropskega rokometa, že v sredo pa jih čaka nova zahtevna preizkušnja, saj bodo gostovali pri tradicionalnih mednarodnih tekmecih iz nemškega Flensburga.

Nemško-slovenski klubski obračun v elitni skupini B se bo v dvorani Flens Arena začel ob 19. uri.

Slovenski prvaki imajo na tekmece iz Flensburga lepe spomine. V njihovi sanjski sezoni 2003/04 so jim vzeli rokometno mero v velikem finalu in osvojili ligo prvakov s skupnim izidom 62:58, na njihovem prvem medsebojnem obračunu v tej sezoni pa so jih v Zlatorogu premagali s 23:20.

Liga prvakov Celje PL: Szeged
Sportal "Slovenski" Szeged v Zlatorogu za gol boljši od Pivovarjev

Tomaž Ocvirk | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida "Pustili so srce na igrišču in to je tisto, kar si želim tudi na sredini tekmi"

"Glede na napovedi iz nemškega tabora, ko pravijo, da tekma z nami zanje šteje štiri točke, smo lahko prepričani, da ne bodo ničesar prepustili naključju. A mi moramo pozabiti na to, kot tudi tekmo s Szegedom, ko vsi čutimo zamujeno priložnost. Zame so moji varovanci zmagovalci nedeljske tekme, saj so naredili točno to, kar smo se dogovorili, pustili so srce na igrišču in to je tisto, kar si želim tudi na sredini tekmi v Nemčiji," je pred dvobojem v Flensburgu dejal celjski trener Tomaž Ocvirk.

"V Flensburgu moramo pokazati svoj maksimum in narediti vse, kar je v naši moči. Moramo biti čvrsti v obrambi in agresivni na njihove strelce z razdalje, onemogočati moramo njihovo hitro igro. Če bomo igrali tako, kot smo s Szegedom, imamo možnosti, da se v Celje vrnemo z dvema točkama," je še dodal Ocvirk.

RK Celje Pivovarna Laško vs Nantes EHF liga prvakov | Foto: Urban Urbanc/Sportida Foto: Urban Urbanc/Sportida

Celje Pivovarna Laško, Pick Szeged, rokomet
Sportal Nesrečni poraz priprl vrata napredovanja, zdaj gredo "na glavo"

Rok Ovniček: Vsekakor nas čaka težka naloga

"Nemška ekipa je med najmočnejšimi v Evropi. Krasi jo hiter pretok žoge, sodelovanje s krožnim napadalcem in ključ do uspeha vidim v naši obrambi. Čvrsta obramba nam namreč lahko omogoči hitre protinapade, s katerimi lahko nekoliko razbijemo njihovo igro in ritem, to se je že v Celju izkazalo za uspešno. Vsekakor nas čaka težka naloga, a v Nemčijo gremo z željo po uspehu," je pred tekmo dejal srednji zunanji igralec Rok Ovniček.

Po 11 odigranih tekmah v skupini B je v vodstvu francoski PSG z 20 točkami. Pick iz Szegeda jih je zbral 17, Flensburg-Handewitt in hrvaški Zagreb po deset, francoski Nantes in ukrajinski Motor iz Zaporožja po devet, Celje Pivovarna Laško sedem, danski Skjern pa šest točk.

Celjane po dvoboju s Flensburgom čakata še dve tekmi. Najprej bodo 24. februarja gostili bogati PSG, 3. marca pa jih čaka še gostovanje v Skjernu.

Ne spreglejte