Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 2. 2019,
22.00

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

2

Natisni članek

Celje Pivovarna Laško liga prvakov rokomet Pick Szeged Tomaž Ocvirk

Nedelja, 10. 2. 2019, 22.00

5 let, 2 meseca

Po tekmi Celje Pivovarna Laško : Pick Szeged

Nesrečni poraz priprl vrata napredovanja, zdaj gredo "na glavo"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

2

Celje Pivovarna Laško, Pick Szeged, rokomet | Celjani so doživeli še sedmi poraz. | Foto Matic Ritonja/Sportida

Celjani so doživeli še sedmi poraz.

Foto: Matic Ritonja/Sportida

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so bili v 11. krogu lige prvakov v domači dvorani Zlatorog blizu senzaciji proti favorizirani ekipi Pick Szegeda. Pred približno pet tisoč gledalci, ki so pričarali izjemno vzdušje, so Celjani v izjemno napetem zaključku izgubili z 28:29 in si s sedmim porazom, drugim na domačem igrišču, močno otežili položaj na lestvici pred nadaljevanjem najimenitnejšega evropskega tekmovanja.

Liga prvakov Celje PL: Szeged
Sportal "Slovenski" Szeged v Zlatorogu za gol boljši od Pivovarjev

Celjani so danes v dvorani Zlatorog po dvomesečnem premoru ponovno odigrali tekmo lige prvakov. Varovanci Tomaža Ocvirka, ki jih je ob igrišču spodbujal tudi novopečeni svetovni podprvak v deskanju na snegu Tim Mastnak, so se madžarskemu Pick Szegedu dobro upirali. Imenitnih tekmecev na nasprotni strani igrišča, ki so jih na prvi medsebojni tekmi ponižali (33:24), se niso ustrašili.

Celjani so večino tekme lovili priključek, kar je davek proti robustnim Madžarom, ki so vodili največ za štiri, terjalo v zaključku tekme. Slovenski ekipi je načrte v izdihljajih tekme pokvaril Jorge Maqueda. Po njegovih treh golih je madžarska ekipa v Zlatorogu slavila z 29:28.

Gol Maquede za zmago:

"Na koncu so nam navijači dali dodatno energijo. Veliko igrajo na krožnega napadalca. Zdi se mi, da nam je to uspelo nekoliko omejiti, a na koncu ni bilo dovolj. Za nami je težek poraz. Zdaj moramo narediti vse, da točke osvojimo na zadnjih treh tekmah," svojega razočaranja ni mogel skriti Kristjan Horžen, ki je za celjsko ekipo dosegel dva zadetka. "Mislim, da bi si danes zaslužili vsaj točko, če ne celo dveh. Rad bi se zahvalil navijačem, ki so bili izjemni. Borili smo se v obrambi, na koncu je zmanjkalo nekoliko športne sreče," je bil po tekmi razočaran 19-letni slovenski rokometaš.

Ocvirk: Naredili smo preveč tehničnih napak

Tomaž Ocvirk je opozoril na preveliko število tehničnih napak. | Foto: Grega Valančič/Sportida Tomaž Ocvirk je opozoril na preveliko število tehničnih napak. Foto: Grega Valančič/Sportida Kljub porazu je bil trener Celjanov Ocvirk zadovoljen s predstavo svojih igralcev. "Fantom čestitam za izredno borbo in željo. Občinstvo je pričaralo res neverjetno vzdušje. Težko je loviti rezultat proti takšni ekipi, kot je Szeged. Takrat, ko smo prišli blizu, smo naredili preveč tehničnih napak in na koncu nas je mogoče ravno to pokopalo. Kvalitetna ekipa Szegeda je znala tekmo preobrniti in končati v svojo korist," je dogajanje v končnici pokomentiral Ocvirk.

Pri celjski ekipi je predvsem v prvem polčasu šepala igra v obrambi, saj je madžarska ekipa na krilih podpore svojih navijačev v 30 minutah dosegla kar 18 zadetkov. "Tempo igre je bil hiter, ves čas smo zaostajali za gol ali dva. V obrambi niso igrali dovolj trdno. V drugem polčasu smo jih ujeli in povedli, a žal tega nismo zadržali," je bil razočaran Tilen Kodrin, ki je za celjsko ekipo prispeval pet zadetkov.

Celje se je na obračun s favorizirano madžarsko ekipo podalo s slabo popotnico z državnega prvenstva, saj jih je v sredo prav tako v dvorani Zlatorog ugnala ekipa Trebnjega. "Vedno se pošalimo, da po slabši tekmi v državnem prvenstvu bolje odigramo v ligi prvakov. Iz nesrečne srede smo morali potegniti najboljše, a žal tudi tokrat ni šlo," je še dejal Kodrin.

"Vedno gremo na glavo"

Najboljši igralec srečanja je bil Rok Ovniček, ki je za celjsko ekipo prispeval šest zadetkov. "To nagrado bi takoj zamenjal za dve točki. Ne vem, kaj naj rečem. Sem razočaran, a vsa čast fantom in občinstvu. Priložnost bomo morali iskati v sredo proti Flensburgu in nato doma proti Parižanom," je napovedal nekdanji igralec Gorenja.

Rok Ovniček je dobil priznanje za igralca tekme. | Foto: Matic Ritonja/Sportida Rok Ovniček je dobil priznanje za igralca tekme. Foto: Matic Ritonja/Sportida

Celjanom so jo dodatno zagodli še rokometaši Motorja in Zagreba, na klopi katerega je z zmago debitiral nekdanji trener Celja Branko Tamše. Z današnjima zmagama so na lestvici ušli Celjanom. Zdaj za petim oziroma šestim mestom zaostajajo že za dve točki, ob izredno nezavidljivem razporedu tekem pa je pred njimi težka naloga. "Nikoli nismo taktično gledali na tekme, vedno gremo na glavo. Računica je zdaj takšna, kot je. Vsako tekmo bi bilo dobro dobiti, a tako je v športu. Upam, da nam v zadnjih tekmah uspe in da se bomo uvrstili v naslednji krog," je še dejal najboljši igralec tekme v dvorani Zlatorog.

Celjani so v tej sezoni dobro razpoloženi na domačem igrišču, kjer so do zdaj zabeležili tri zmage in remi, iz tujine pa so se do zdaj vedno vrnili praznih rok. "Zdaj je zadnji čas, da dobro igro, ki jo kažemo na domačem terenu, prenesemo tudi na tekme v gosteh," je še prepričan Ovniček.

Rokometaši "slovenskega" Szegeda negodovali nad sodniškim kriterijem

Na drugi strani so bili z novo zmago zadovoljni rokometaši Pick Szegeda, ki so po enajstih krogih na drugem mestu skupine B. Madžarska ekipa je imela v Celju izjemno bučno podporo tudi s tribun in ima s slovenskimi legionarji Deanom Bombačem, ki je Celju nasul pet golov, Matejem Gabrom, Mariom Šoštaričem in Nikom Henigmanom še vse možnosti, da prvi del lige prvakov konča na vrhu skupine B.

Dean Bombač je tekmo končal pri petih zadetkih, po tekmi pa je hitro zapustil igrišče. | Foto: Matic Ritonja/Sportida Dean Bombač je tekmo končal pri petih zadetkih, po tekmi pa je hitro zapustil igrišče. Foto: Matic Ritonja/Sportida

Sive lase je z nekaj obrambami celjskim rokometašem povzročal hrvaški vratar Mirko Alilović, ki se je po tekmi razburjal nad sodniškimi odločitvami. Madžarska ekipa je prejela devet izključitev, celjska pa štiri. "Dobili smo izredno težko tekmo. Niti malo mi ni jasen sodniški kriterij, mislim, da smo si nabrali okoli 20 minut izključitev. To sezono smo dokazali, da imamo karakter, dokazali smo, da se ne predamo zlahka. Na koncu smo stisnili v obrambi in tekmo prevesili v svojo korist. S takšnimi zmagami se dobiva prvenstva," je bil po koncu obračuna zadovoljen hrvaški vratar.

Poleg Bombača se je med slovenskimi rokometaši v dresu madžarskih prvakov z dvema goloma med strelce vpisal še Šoštarič, po zmagi pa je bil navdušen predvsem nad igro svoje ekipe v zadnjih minutah. "V Celju je vedno težko igrati, vedeli smo, kaj nas čaka. Vedeli smo, da so bili Celjani na nekaterih tekmah že v izgubljenem položaju, a so se vrnili. Bili smo nekoliko nervozni, vendar smo na koncu pokazali pravi karakter. Zaostajali smo za gol, a na koncu slavili. To je odlika ekip, ki se borijo za vrh, in to moramo pokazati še na naslednjih tekmah," je prepričan 193 centimetrov visoki slovenski rokometaš, ki si od leta 2016 kruh služi na Madžarskem.

V sredo gostovanje v Flensburgu

Slovenski rokometni prvak ima kljub današnjemu porazu še vedno možnosti za preboj v osmino finala, v elitni skupini B pa so pred njim še izjemno zahtevni obračuni s Flensburgom (13. februar), vodilnim francoskim PSG (24. februar) in Skjernom (3. marec).

Trimo Trebnje
Sportal Velenjčani v derbiju tesni premagali Maribor, Trebanjci šokirali Celjane
Ne spreglejte