Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 2. 2019,
18.44

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

liga prvakov rokomet Celje Pivovarna Laško Tomaž Ocvirk

Nedelja, 10. 2. 2019, 18.44

5 let, 2 meseca

ROKOMETNA LIGA PRVAKOV, 11. KROG

"Slovenski" Szeged v Zlatorogu za gol boljši od Pivovarjev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Liga prvakov Celje PL: Szeged | Celjani so v Zlatorogu izgubili proti Picku Szegedu. | Foto Matic Ritonja/Sportida

Celjani so v Zlatorogu izgubili proti Picku Szegedu.

Foto: Matic Ritonja/Sportida

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so po več kot dvomesečnem premoru spet nastopili v elitni ligi prvakov in tekmo 11. kroga skupine B v svojem Zlatorogu izgubili. Premoč so morali priznati madžarskemu Szegedu, v katerem sicer nastopa kopica slovenskih legionarjev.

Celje Pivovarna Laško, Pick Szeged, rokomet
Sportal Nesrečni poraz priprl vrata napredovanja, zdaj gredo "na glavo"

Za ekipo madžarskih prvakov igrajo tudi Dean BombačMario Šoštarič, Nik Henigman in Matej Gaber. Najbolj učinkovit je bil Dean Bombač s petimi zadetki. Šoštarič je zadel dvakrat, Henigman in Gaber nista dosegla gola. najboljši strelec pri zmagovalcih je bil Španec Jorge Maqueda Pena s sedmimi zadetki.

Celjani so premoč drugi ekipi skupine premoč priznali šele po hudem boju, a doživeli še sedmi poraz (ob tem imajo še tri zmage in en remi) in ostajajo na predzadnjem, sedmem mestu skupine B. Proti Szegedu je bil strelsko najbolj učinkovit Francoz William Accambray z osmimi goli, Rok Ovniček jih je prispeval šest, Tilen Kodrin pa pet.

Celjska ekipa bo v sredo, 13. februarja, gostovala v nemškem Flensburgu.

Fotogalerija (Matic Ritonja/Sportida):
Fotogalerija
1 / 34

Slovenski legionarji uspešni

Vratar Urh Kastelic in Gregor Potočnik s tremi goli sta prispevala k nedeljski zmagi Zagreba nad Skjernom, pri katerem se Jan Grebenc ni vpisal med strelce.

V soboto je Montpellier z 29:23 premagal Meškov Brest. Vid Kavtičnik je k zmagi prispeval en gol, Simon Razgor je dosegel dva, Vid Poteko pa enega za poražence. Veszprem - Borut Mačkovšek je dosegel 3 gole, Gašper Marguč enega, Blaž Blagotinšek in Dragan Gajić nista zadevala - je z 29:26 premagal Barcelono, za to pa je Jure Dolenec dosegel tri gole. 

Blaž Janc je prispeval tri gole k tesni zmagi Kielc (34:33) nad Kristianstadom.

V sredo se je z obračunom med Rhein-Neckar Löwenom in makedonskim Vardarjem, katerega barve brani tudi Staš Skube, po dvomesečnem premoru nadaljeval prvi del najelitnejšega evropskega tekmovanja. Skube je ob zmagi makedonske ekipe (30:27) dosegel tri zadetke. 

Sistem tekmovanja

Prvouvrščeni ekipi iz skupin A in B se neposredno uvrstita v četrtfinale. Ekipe, ki bodo v skupinah A in B zasedale mesta od 2. do 6., se bodo v izločilnih bojih (med najboljšimi 16 ekipami) pomerile za preostale četrtfinalne vstopnice.

Tekmovanje v skupinah C in D je že skoraj končano. V izločilne boje (med najboljših 16) potujeta le zmagovalca skupin. Po koncu prvega dela bosta prvo- in drugouvrščena ekipa v obeh skupinah odigrali dvoboj za zadnji dve vstopnici za uvrstitev v izločilne boje. Prvi obračun bo med Sportingom in Dinamo Bukarešto, drugi pa med Wislo Plock in Bjerringbro-Silkeborgom.

Skupina A

Skupina B

Ne spreglejte