Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 12. 2018,
21.10

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Celje Pivovarna Laško liga prvakov liga prvakov rokomet

Nedelja, 2. 12. 2018, 21.10

5 let, 4 mesece

Rokometna liga prvakov, 10. krog

Celje zaostajalo za 7, nato prekrižalo načrte favoritu Nantesu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
RK Celje Pivovarna Laško vs Nantes EHF liga prvakov | Celjani so v Zlatorogu odigrali zadnjo tekmo v ligi prvakov v tem koledarskem letu. Z Nantesom so remizirali. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Celjani so v Zlatorogu odigrali zadnjo tekmo v ligi prvakov v tem koledarskem letu. Z Nantesom so remizirali.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 10. krogu lige prvakov v domači dvorani Zlatorog nadoknadil zaostanek sedmih zadetkov in remiziral proti favoriziranemu Nantesu (29:29), lanskemu finalistu tega tekmovanja.

Celjani so se v tej sezoni drugič pomerili z Nantesom. Na gostovanju v Franciji so utrpeli visok poraz (27:38). 

RK Celje Pivovarna Laško vs Nantes EHF liga prvakov
Sportal Po izjemnem preobratu do zlata vredne točke

Celjska ekipa je po šestem porazu v prejšnjem tednu - pred tem je izgubila s francoskima PSG in Nantesom, danskim Skjernom, madžarskim Pickom iz Szegeda in Zagrebom - zdrsnila na sedmo mesto. Po desetih tekmah je PSG zbral 18, Pick Szeged 15, nemški Flensburg-Handewitt deset, Nantes jih ima po novem devet, Zagreb pa je po sobotni zmagi nad Zaporožjem (Gregor Potočnik k zmagi ni prispeval gola, Urh Kastelic pa je enega) pri osmih. Sledita Motor Zaporožje in Celje s sedmimi, Skjern, pri katerem je Jan Grebenc dosegel tri zadetke, ki je izgubil pri vodilnem PSG-ju, pa jih je zbral šest.

Izjave po tekmi:

RK Celje Pivovarna Laško vs Nantes EHF liga prvakov | Foto: Urban Urbanc/Sportida Foto: Urban Urbanc/Sportida Tomaž Ocvirk, trener CPL: "Hvala Nantesu za 'fair' in korektno tekmo. Izjemna tekma je za nami, v prvem polčasu smo do 15. minute dobro igrali in držali korak s Francozi. Nato smo padli in imeli težave, saj je zelo težko igrati proti tako kvalitetni ekipi, kot je Nantes. Ob polčasu smo se dogovorili, da bomo vse do konca dali vse od sebe, ne glede na rezultat in zaostanek. To smo več kot uresničili, fantje so se trudili, želeli, žal se je zgodilo nekaj napak, a potem nam je uspelo. Na krilih izjemnih navijačev, ki se jim zahvaljujem za navijanje in podporo, smo ujeli Francoze in glede na potek se lahko veselimo velike točke."

Tilen Kodrin, levo krilo CPL: "Vedeli smo, da nas čaka težka tekma. Nantes ima izjemno ekipo in posameznike, na vsakem položaju vsaj dva top igralca. Igrali smo preveč raztreseno, nemirno, zgrešili smo preveč čistih strelov. V drugem delu smo to popravili, se borili in se vrnili po zaostanku za sedem zadetkov, zato je ta točka vredna zlata. Hvala za podporo in čestitke soigralcem."

Thierry Anti, trener Nantesa: "Čuden občutek je po tej tekmi. 45. minut smo igrali zelo dobro, razočaran pa sem nad  predstavo v zadnjih 15. minutah, ko je bil odličen tudi Ferlin. Celje nas je onemogočalo in nismo prihajali do dobrih priložnosti za zaključne strele. Tako nas je zagrabila panika in v zaključku nam ni bilo lahko. Morali bi zmagati, a to ne moreš, če ne igraš vseh 60. minut na 100 odstotkih, Celjani, ki imajo ekipo, kjer so vsaj trije ali štirje mladi igralci, ki bodo zvezdniki rokometa."

CPL : Nantes v fotogaleriji Urbana Urbanca (Sportida):

Fotogalerija
1 / 42

Celjane do konca prvega dela lige prvakov čaka neugoden razpored, 10. februarja prihodnje leto v Zlatorog prihaja Pick Szeged, 13. februarja gostujejo v Flensburgu, 23. doma pričakujejo PSG, 3. marca pa potujejo na Dansko.

Kako so se odrezali številni slovenski legionarji?

V sredo sta bila na sporedu dva obračuna. V skupini D je ekipa Riihimaen Cocks tesno ugnala Wislo, za katero je Igor Žabić prispeval dva zadetka, Žiga Mlakar je dosegel en zadetek. Na drugem sredinem obračunu je Flensburg v skupini B madžarskemu Szegedu prizadejal drugi poraz v tej sezoni (27:25). Dean Bombač, Mario Šoštarič in Matej Gaber sta za madžarske prvake dosegla po en zadetek, Nik Henigman se ni vpisal med strelce.

Vardar je premagal Kielce. Za zmagovalce je Staš Skube dosegel štiri gole, Gregor Ocvirk pa nobenega, pri poražencih je bil trikrat natančen Blaž Janc. V nedeljo je Barcelona zlahka ugnala Meškov, Jure Dolenec je prispeval en zadetek za zmagovalce, Vid Poteko in Simon Razgor sta za poražence zadela vsak po dvakrat.

Izrazito slovensko obarvan je bil spopad Veszprema in Montpellierja (25:19), kjer se je med strelce vpisalo pet Slovencev. Borut Mačkovšek je zabil tri gole za Veszprem, po en gol so k zmagi dodali še Dragan Gajić, Gašper Marguč in Blaž Blagotinšek, medtem ko je pri poražencih enkrat zadel Vid Kavtičnik.

Silkeborg je bil s pomočjo Sebastiana Skubeta (4 goli) in obrambami Aljoše Rezarja za gol boljši od Sportinga, pri katerem sta branila Matevž Skok in Aljoša Čudič.

Skupina A

Skupina B

Skupina C

Skupina D

 

Preberite še:

RK Celje, RK Zagreb
Sportal Celjani praznih rok iz Ukrajine
Gorenje Velenje
Sportal Velenjski rokometaši pokleknili na zadnji stopnici
RK Celje Pivovarna Laško
Sportal Ribničani tesno premagali Krko in držijo Celjane za rep
Ne spreglejte