Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 1. 2021,
9.30

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

Natisni članek

SP v rokometu 2021 Severna Makedonija Blaž Blagotinšek Ljubomir Vranješ Slovenska rokometna reprezentanca

Sreda, 20. 1. 2021, 9.30

3 leta, 3 mesece

Pred tekmo Severna Makedonija : Slovenija

Čas za odločen korak proti prvotnemu cilju #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

Slovenska rokometna reprezentanca bo danes v Kairu odigrala prvo tekmo drugega dela svetovnega prvenstva. Prvi nasprotniki Slovenije bodo ob 15.30 rokometaši Severne Makedonije. "V današnjem rokometu ni lahkih nasprotnikov, to velja tudi za naše naslednje iz Severne Makedonije," je pred tekmo opozoril selektor Ljubomir Vranješ, ki kljub temu verjame, da bo Slovenija na parketu upravičila vlogo favorita.

Pred slovenskimi rokometaši sta začetek drugega dela svetovnega prvenstva in boj za četrtfinale. Slovenci so v prvem delu prvenstva dosegli zmagi nad Južno Korejo in Belorusijo, pokleknili pa so pred reprezentanco Ruske rokometne zveze. Zdaj jih čaka obračun s Severno Makedonijo, ki je v Egipt pripotovala skoraj tik pred zdajci, saj so jih organizatorji na tekmovanje povabili namesto Češke. Ta je bila primorana udeležbo odpovedati zaradi številnih okužb članov svoje reprezentance z novim koronavirusom. 

Vranješ o prvem delu prvenstva:

Kljub temu se v slovenskem taboru zavedajo, da jih čaka vse prej kot lahka naloga, a verjamejo, da bodo osvojili dve točki v boju za četrtfinale, kar je tudi prvi cilj slovenske izbrane vrste. "V današnjem rokometu ni lahkih nasprotnikov, to velja tudi za naše naslednje iz Severne Makedonije, ki imajo v svojih vrstah vsaj tri izjemno kakovostne rokometaše. Na tem dvoboju smo favoriti, a to moramo pokazati na igrišču. Verjamem, da bomo," je pred tekmo dejal slovenski selektor Ljubomir Vranješ, ki je proti Severni Makedoniji lani z zmago debitiral na klopi slovenske izbrane vrste.

Ljubomir Vranješ in Blaž Blagotinšek | Foto: Grega Valančič/Sportida Ljubomir Vranješ in Blaž Blagotinšek Foto: Grega Valančič/Sportida Osredotočeni od prve do zadnje minute

Današnji slovenski nasprotniki, ki še vedno največ stavijo na 40-letnega zvezdnika Kirila Lazarova, so se v drugi del turnirja prebili v zadnjem krogu, potem ko so na odločilni tekmi premagali Čile z 32:29. Pred tem so v uvodnem krogu klonili proti Švedom (32:20), pravo polomijo pa doživeli proti gostiteljem, ki so bili boljši za 19 zadetkov (38:19).

"S Severnimi Makedonci smo v preteklosti odigrali že številne tekme, na nekaterih imeli tudi velike težave in izgubili. Na sredini tekmi moramo biti osredotočeni od prve do zadnje minute in igrati na vso moč, le v tem primeru se lahko nadejamo nove zmage v Egiptu," je prepričan krožni napadalec Blaž Blagotinšek, ki bo znova pomemben slovenski dejavnik tako v obrambi kot v napadu.

Blagotinšek pred obračunom s Severno Makedonijo:

Vranješ upa na ponovitev debija

Kot že omenjeno, s Severno Makedonijo se je slovenska vrsta nazadnje pomerila v pripravah na lansko evropsko prvenstvo. Na prvi tekmi pod vodstvom selektorja Vranješa je Slovenija v Slovenj Gradcu slavila zmago s 33:28. Pred tem je Slovenija zmagala tudi na obeh dosedanjih tekmah na svetovnem prvenstvu; v Katarju leta 2015 s 30:28, v Franciji 2017 pa s 30:22. Obe tekmi na evropskih prvenstvih pa sta se končali z zmagoslavjem makedonske izbrane vrste: na tekmi za 5. mesto v Srbiji 2012 je Slovenija klonila s 27:28, na Hrvaškem 2018 pa s 24:25.

Slovenci se bodo v drugem delu prvenstva v petek pomerili še s Švedsko, v nedeljo pa še z Egiptom. Najboljši dve izbrani vrsti iz skupine 4 se bosta prebili v četrtfinale. Po prvem delu tekmovanja si je najboljši izhodiščni položaj izborila Švedska, ki je v drugi del prenesla štiri točke. Rusija ima tri, Slovenija in Egipt po dve, Belorusija eno, Severna Makedonija pa je brez točk.

slovenska rokometna reprezentanca, Slovenija : Nizozemska
Sportal Eden najuspešnejših slovenskih trenerjev prepričan: Sloveniji manjka vodja

Tekme Slovenije v drugem delu:

Sreda, 20. januar:
15.30 Severna Makedonija - Slovenija

Petek, 22. januar:
20.30 Slovenija - Švedska

Nedelja, 24. januar:
18.00 Slovenija - Egipt

Preberite še:

Slovenija : Belorusija, slovenska rokometna reprezentanca
Sportal Slovenci po drami do izjemno pomembne zmage
Sportal Dva obraza in zlata vredni točki, a treba bo pokazati več #video
Hrvaška Katar SP
Sportal Hrvati do pomembne zmage nad Katarjem, Madžari in Danci stoodstotni
 
Ne spreglejte