Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 5. 2021,
16.38

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

priprave Zreče Dragan Adžić slovenska rokometna reprezentanca

Ponedeljek, 24. 5. 2021, 16.38

2 leti, 11 mesecev

Adžić bo na priprave povabil nekaj novink

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Dragan Adžić | Dragan Adžić si želi razširiti nabor igral za reprezentanco. | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Dragan Adžić si želi razširiti nabor igral za reprezentanco.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Zreče bodo od prihodnjega ponedeljka znova v znamenju reprezentančnega rokometa. Ženska članska reprezentanca bo junijski reprezentančni teden izkoristila za različna testiranja in medsebojno povezovanje. Slovenski selektor Dragan Adžić je na priprave povabil nekaj novink, ki jih bo lahko v živo spremljal z roba igrišča.

"Naši ekipi bo reprezentančni zbor v juniju prišel izredno prav. Teden, ki se bo odvil praktično že po koncu klubskih sezon, bomo z dekleti izkoristili za različna testiranja. V sodelovanju s Fakulteto za šport bomo nadaljevali tradicijo izvrstnega testiranja motoričnih sposobnosti, telesne priprave in stanja rokometašic," se na novo snidenje z igralkami ozira Adžić.

"Po drugi strani bomo skupen čas v Zrečah izkoristili tudi za skupne aktivnosti izven igrišč. S štabom pripravljamo različne 'teambuildinge', ki bodo dekleta še dodatno povezali pred vsem, kar čaka slovensko reprezentanco v bližnji prihodnosti."

slovenska ženska rokometna reprezentanca Islandija, kvalifikacije za SP
Sportal Slovenke še sedmič na svetovno prvenstvo

Razširiti želi nabor igralk, a za zdaj brez mladink

Selektor je na zbor poleg tistih, ki se vračajo po poškodbah, povabil tudi nekatere, ki še niso bile na treningih pod njegovim vodstvom. "Preverili bomo njihove sposobnosti, saj želimo čim bolj razširiti nabor igralk," dodaja Črnogorec na slovenski klopi, ki bo z ekipo v Zrečah ostal do nedelje.

Poleg ne bo vseh treh kandidatk za mladinsko reprezentanco - Erin Novak, Karin Kuralt in Nine Kovšca. "Mladinke morajo biti popolnoma osredotočene na julijsko evropsko prvenstvo v Celju, ki je zanje najpomembnejše tekmovanje v letošnjem letu," svojo razumljivo odločitev pojasni slovenski selektor, ki v isti sapi dodaja, da bo budno spremljal vse nastope mladinske izbrane vrste, ki jo vodi njegov pomočnik Gašper Kovač.

Konec leta na svetovno prvenstvo

Konec letošnjega leta slovensko vrsto čaka nastop na svetovnem prvenstvu, obenem pa bo nastopila v posebnem pokalu evropske rokometne zveze, namenjen reprezentancam, ki so neposredno uvrščene na naslednje evropsko prvenstvo leta 2022. Poleg Slovenije bosta v njem nastopili obe sogostiteljici Črna gora in Severna Makedonija ter aktualne prvakinje Norvežanke.

Na seznamu so Ana Abina (Krka Novo mesto), Aneja Beganović (Podravka Vegeta), Iza Bon Brzin (Z'dežele), Živa Čopi (Krka Novo mesto), Nuša Fegic (Mlinotest Ajdovščina), Teja Ferfolja (Mlinotest Ajdovščina), Tija Gomilar Zickero (Krim Mercator), Ana Gros (Brest Bretagne), Ema Hrvatin (Cannes Mandelieu), Manca Jurič (Krim Mercator), Manca Kogovšek (Litija), Petra Kramar (Krka Novo mesto), Barbara Lazović (Bukarešta), Nataša Ljepoja (Krim Mercator), Dominika Mrmolja (Mlinotest Ajdovščina), Elizabeth Omoregie (Bukarešta), Amra Pandžić (Kastamonu Belediyesi), Tjaša Stanko (Metz), Maja Svetik (Krim Mercator), Alja Varagić (Krim Mercator), Maja Vojnovič (Krim Mercator), Branka Zec (Waiblingen), Nina Zulič (Kastamonu Belediyesi).

Preberite še:

rokometna žoga
Sportal Krimovke trdno na vrhu
Ne spreglejte