Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 3. 2020,
13.42

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,38

2

Natisni članek

Koronavirus Bergamo Italija

Petek, 20. 3. 2020, 13.42

4 leta, 1 mesec

Znana odbojkarica o grozljivih razmerah v Italiji: Ljudje umirajo sami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,38

2

Bergamo | V Italiji zaradi hitre širitve koronavirusa in številnih smrtnih žrtev vladajo izredne razmere. Eno od žarišč virusa je v Bergamu, kjer pri prevozu trupel v krematorije pomaga celo vojska. "Ljudje umirajo sami," opozarja srbska odbojkarica Jovana Brakočević. | Foto Reuters

V Italiji zaradi hitre širitve koronavirusa in številnih smrtnih žrtev vladajo izredne razmere. Eno od žarišč virusa je v Bergamu, kjer pri prevozu trupel v krematorije pomaga celo vojska. "Ljudje umirajo sami," opozarja srbska odbojkarica Jovana Brakočević.

Foto: Reuters

Iz Italije prihajajo številne pretresljive zgodbe in pozivi po zavedanju resnosti razmer zaradi novega koronavirusa. Na družbenih omrežjih se je oglasila tudi srbska odbojkarica Jovana Brakočević, sicer članica italijanske odbojkarske ekipe AGIL Volley iz Novare, ki je izredno zaskrbljena zaradi velikega števila smrtnih žrtev v Italiji, kjer je zaradi koronavirusa umrlo že skoraj 3.500 ljudi. To je več kot na Kitajskem, od koder virus izvira, kar je skrb vzbujajoče.

Italija je podaljšala izredne razmere (Vir: Planet TV)

Kot je zapisala na Twitterju, se zelo redko oglaša prek družbenih omrežij, a zdaj čuti potrebo, da javnost nagovori po tej poti. S svojim zapisom želi prepričati tiste, ki še vedno niso dojeli resnosti položaja, da bo za obiskovanje lokalov in druženje še veliko časa.

"Najpomembneje je, da smo zdravi," je zapisala.

"Covid-19 nas je zaprl v hiše, ampak ali je to vse? Zaradi koronavirusa se umira. To je dejstvo. In ne samo, da se umira, človek umre sam. To je dejstvo. Ob vas ne bo nikogar, razen medicinskega osebja, ki je opremljeno tako, da se mu komaj vidijo oči. Nikogar, ki bi umirajočega prijel za roko. Nikogar.

"V bolnišnico so prišli okuženi, borili so se sami, brez svojih najbližjih. In bitko izgubili sami," je zapisala odbojkarica. | Foto: Reuters "V bolnišnico so prišli okuženi, borili so se sami, brez svojih najbližjih. In bitko izgubili sami," je zapisala odbojkarica. Foto: Reuters Danes se je v Bergamu zgodilo nekaj najbolj groznega. Vojska je prevzela trupla in jih odpeljala neposredno v krematorij. To je to. Nihče jih ni mogel videti. Nihče se ni od njih poslovil. V bolnišnico so prišli okuženi, borili so se sami, brez svojih najbližjih. In bitko izgubili sami.

Brez svojih bližnjih. Ne bodo jim priredili niti pogreba. Kremirani bodo in to je to," je zapisala 32-letna odbojkarica in pozvala javnost, naj dosledno spoštuje vse ukrepe.

Italija
Novice V Evropi skoraj polovica vseh mrtvih zaradi covida-19

"Dragi moji," je nadaljevala, "vi še kar zahajajte po lokalih. Sprehajajte se po parkih in središčih mest. Obiskujte tržnice in tiste trgovine, ki so še vedno odprte. S tem se izpostavljate nevarnosti, sebe in svoje najbližje, pa ne samo okužbi, ampak tudi umiranju v samoti. Bodimo pametni. Ljubimo življenje, svoje in življenja vseh ljudi, ki jih lahko spravimo v nevarnost. Dosledno spoštujmo zakon, da bodo ti črni časi čim prej minili," si je zaželela.

Slovenka v Italiji: Italijani bijejo bitko s časom (Planet TV)


V Bergamu živi tudi slovenski nogometni zvezdnik Josip Iličić, ki Slovence poziva, naj ostanejo doma in prispevajo svoj delež k zajezitvi širjenja okužb z novim koronavirusom.

Pred dnevi je žogo, s katero je na tekmi v ligi prvakov proti Valencii za Atalanto zabil štiri gole, podaril bolnišnici papeža Janeza XXIII.

josip Iličić
Sportal Kaj je Iličić storil z zgodovinsko žogo, s katero je zabil štiri gole?
Novice V Sloveniji okuženih 21 otrok: vsi imajo blage simptome #video
Aleksandra Pivec
Novice Ministrica zagotavlja, da je osnovnih živil dovolj #video
Novice Skupina Slovencev zavrnila evakuacijo s Kanarskih otokov #video
Ne spreglejte