Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 12. 2009,
16.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

mobilna aplikacija rekreacija športna vadba

Torek, 1. 12. 2009, 16.10

8 let

Vadba z aplikacijo SportyPal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zima se je poslovila in gibanje na prostem postaja prijetnejše. Brezplačno mobilno aplikacijo SportyPal, ki beleži našo aktivnost, smo tokrat testirali med rolanjem.

Po pripravi rolerjev na novo sezono in premaganih prvih metrih, ne da bi padli, je čas, da nastavimo še mobilno aplikacijo. Podobno kot aplikacije, ki smo jih testirali že pred tem, je tudi SportyPal sila preprost za uporabo. Pred prvo uporabo v kategoriji Moj profil (My profile) vnesemo podatke (višina, teža, starost, merski sistem …) in si na strani SportyPal.com ustvarimo svoj račun.

Ko se aplikacija sinhronizira z GPS-signalom, izberemo novo aktivnost (zavihek New workout) in tip vadbe. Na voljo imamo širok nabor vadb: tek, hojo, rolanje, kolesarjenje … Med vadbo na ekranu spremljamo pretečen čas vadbe, razdaljo, ki smo jo že premagali, hitrost gibanja, povprečno hitrost in ''pokurjene'' kalorije. Na zavihku Zemljevid (Map) spremljamo, kje se nahajamo, kar pride prav rekreativcem, ki se radi izgubijo.

Po končani vadbi shranimo podatke. Lahko jih takoj pošljemo na stran SportyPal.com ali jih delimo s prijatelji prek socialnih omrežij. V zavihku Moje vadbe (My activities) so shranjene vse vadbe, ki si jih lahko podrobneje ogledujemo. Pri podrobni analizi vadb je seveda najboljši računalnik. Po osvežujoči prhi že pregledujemo podatke, kot so razdalja, čas vadbe, povprečna hitrost, porabljene kalorije …

Za tiste bolj radovedne so tu še podatki o najhitrejšem odseku trase (1500 m), največji hitrosti, povprečnem tempu, koliko smo se vsega skupaj dvignili in spustili. Analiziramo lahko vsak kilometer posebej. Večina teh podatkov je predstavljena v obliki grafikonov.

Premagano razdaljo si lahko ogledamo na zemljevidu. Pravo podoživetje vadbe je 3D-ogled trase, po kateri smo se gibali. Na internetni strani so naše aktivnosti razdeljene po tipu vadbe. Tako lahko posebej pregledujemo vadbe teka, kolesarjenja … Zavihek Prijatelji (Friends) je namenjen deljenju informacij z drugimi uporabniki aplikacije.

Aplikacija po ničemer posebej ne izstopa od teh, ki smo jih že testirali. Morda je še najbolj drugačna po grafičnem vmesniku, ki je všečen, če ste bolj estetski tip človeka in dajete na to velik poudarek, sama uporabnost pa se pri tem ne izboljša. Tudi pri tej aplikaciji je formula za izračun kalorij osredotočena le na čas vadbe in razdaljo. Tek v hrib bo tako za aplikacijo le počasen tek, pri katerem boste ''pokurili'' malo energije, kar seveda odstopa od realnosti. Tudi dokaj dolga sinhronizacija z GPS-signalom pred začetkom vadbe je moteča. Na zemljevidu, ki se nam izriše na strani, hvalimo označen najhitrejši odsek trase. Možnost 3D-ogleda trase nam daje bolj plastično predstavo, kje vse smo se gibali.

Ne spreglejte