SiolNET. Sportal Rekreacija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Udobje in toplota za brezskrbno igro na snegu

2

termometer

Tomaž Šegula, Vodja komisije za alpsko smučanje, svetuje.

Kakšno zimsko opremo naj izberemo za svoje otroke?

Začele so se zimske radosti ter s snegom povezane športne aktivnosti, ki jih otroci nestrpno pričakujejo. Učenje smučanja, deskanje, sankanje, drsanje, ustvarjanje snežaka, valjanje po snegu so za naše najmlajše nepozabna snežna doživetja.

Vsi se zavedamo, da otroci hitro prerastejo svoja oblačila in da je težko slediti vsakoletni menjavi garderobe. Vendar pa so naše misli včasih naravnane zmotno. Otroci za igro na snegu potrebujejo prav tako kakovostna oblačila kot odrasli, saj je njihovo gibanje še bolj aktivno kot pri starejših. Njihova igra na snegu v veliki meri poteka na tleh, v snegu, zato potrebujejo kakovostna oblačila, ki ne premočijo in omogočajo ustrezno zaščito, toploto, lahkotnost ter prileganje za preprosto gibanje. S svojo bujno domišljijo v igri velikokrat pozabijo na čas ter neugodne vremenske razmere, zato so velikokrat dalj časa izpostavljeni mrazu. Njihova vztrajnost nas marsikdaj preseneča, zato bodimo pozorni, da jih oblačimo večslojno, pri čemer je pomembno, da so materiali toplotno izolacijski ter da jih zaščitijo pred vetrom, dežjem in snegom.

Smučarski čevlji so najpomembnejši del smučarske opreme, tudi za najmlajše. Bodite pozorni na velikost smučarskih čevljev za svoje otroke ter se pri tem osredotočajte na letošnjo sezono in ne kupujte čevljev za dve sezoni vnaprej, saj je varnost vašega malčka na prvem mestu. Preveliki smučarski čevlji stopala ne oprimejo popolnoma, zato je nevarnost poškodbe gležnja večja, hkrati pa je oteženo vodenje smučke, kar pri prvih korakih na snegu ovira napredek. Med različnimi modeli praviloma izberemo prav tistega, ki ni previsok in otroku omogoča lažje premagovanje prvih presmučanih metrov.

Otroške smuči naj omogočajo odpuščanje napak za lažje nizanje prvih zavojev. Nastavitev vezi prepustimo strokovnjakom, ki jim pride prav vsaka informacija o smučarskem predznanju vašega otroka. Začetnikom naj smuči segajo do brade, raje naj bodo krajše kot daljše, saj krajše smuči otrokom omogočajo lažje vodenje ter brezskrbno in sproščeno napredovanje. Za prve korake palice niso nujno potrebne, saj se začetniki osredotočajo na gibanje, manevriranje in drsenje s smučmi. Prilagajanje na smučarsko opremo naj poteka skozi igro, saj bodo vaši otroci le tako z veseljem izpopolnili smučarsko znanje.

Pustite otrokom, naj skozi igro spoznavajo nove zimske aktivnosti!

Več na www.salomon.com/si

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin