SiolNET. Sportal Rekreacija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Rok Marguč o športnih poškodbah: Pogosto nastanejo iz čistih neumnosti

3

termometer

Vsak športnik ve, da se poškodbe pač zgodijo. A z nekaj ukrepi lahko pripomoremo k temu, da je teh čim manj in da se čim hitreje vrnemo k aktivnostim. Kaj svetuje Rok?

Zgodi se tudi profesionalnim športnikom

Rok pravi, da so pri deskanju na snegu najpogostejše poškodbe rok in hrbtenice. Sam se je srečal že z veliko poškodbami, kot so izpahnjen komolec (rehabilitacija je trajala dva meseca), zlomljena dlančnica (moral je na operacijo) in bolečine v hrbtu (potreboval je diagnostične storitve in fizioterapijo).

Kaj Rok Marguč svetuje vsem ljubiteljem športa?

Roka smo prosili za nekaj nasvetov, kako se izogniti poškodbam pri športu, pa tudi, kako ravnati, če se nam vseeno zgodijo.

Zakaj po vašem mnenju najpogosteje sploh nastanejo športne poškodbe?

Najpogostejši razlogi so utrujenost, prevelike obremenitve ter nepravilna tehnika.

Kako ravnati, ko začutimo, da smo se poškodovali?

To je odvisno od poškodbe. V vsakem primeru pa je treba prekiniti športno udejstvovanje in poiskati ustrezno pomoč.

Kako poskrbeti, da nastane čim manj športnih poškodb? Kaj vse je pomembno pri preventivi?

Pomembni sta dobra telesna pripravljenost in koncentracija. Pogosto se zgodi namreč, da poškodbe nastanejo iz čistih neumnosti.

Kaj pa je najpomembneje pri okrevanju?

Pri okrevanju je pomembno, da imamo na voljo ustrezne strokovnjake s področja medicine in da čim prej začnemo rehabilitacijo.

Kako vi skrbite, da je poškodb čim manj?

S preventivnimi pregledi, ustrezno telesno pripravo in maksimalno koncentracijo na treningih na snegu. Ukvarjam se tudi z jogo.

Poškodbo odpravite hitro in brez visokih stroškov

Cilj vsakega, ki se je poškodoval pri športu, je, da se čim prej vrne k svoji aktivnosti, pa tudi, da ga zdravljenje ne udari preveč po žepu.

Paket Športnik zavarovalnice Adriatic Slovenica je namenjen vsem športno aktivnim ljudem, saj omogoča hitrejšo in učinkovitejšo oskrbo po bolezni ali nezgodi. Vključuje zdravljenje v primeru nezgode ali bolezni in denarno izplačilo v primeru nezgode na treningu, tekmovanju ali pri aktivnostih v prostem času.

Paket športnik poleg nezgodnih zavarovanj vsebuje tudi naslednja nadstandardna zdravstvena zavarovanja:

- samoplačniške storitve v specialističnih ambulantah zaradi nezgode ali bolezni, - zdravila zaradi nezgode ali bolezni, - nadstandardno nastanitev v bolnišnici ali zdravilišču zaradi nezgode ali bolezni, - ortopedske pripomočke zaradi nezgode ali bolezni.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin