Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 4. 2020,
6.19

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,17

14

Natisni članek

Svetovni prvak s kavča Tek trojk pohod Pot ob žici Koronavirus

Sreda, 1. 4. 2020, 6.19

4 leta

Koronavirus odnesel tudi Pohod ob žici in tek trojk #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,17

14

pohod pot ob žici 2019 | Tudi Pohod ob žici in tek trojk, ki bi morala potekati v začetku maja, sta zaradi pandemije novega koronavirusa odpovedana. | Foto Peter Podobnik/Sportida

Tudi Pohod ob žici in tek trojk, ki bi morala potekati v začetku maja, sta zaradi pandemije novega koronavirusa odpovedana.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

64. Pohod Pot ob žici in tek trojk, ki bi morala biti na sporedu med 7. in 9. majem letos, sta zaradi pandemije novega koronavirusa odpovedana, so sporočili iz organizacijskega odbora. Ljubljanski maraton, ki prav tako poteka pod okriljem Mestne občine Ljubljana in Timinga Ljubljana in je načrtovan za 25. oktobra, čez 207 dni, za zdaj ostaja na koledarju.

Do naslednje tekaške prireditve v Sloveniji, nas kot kaže, loči še kar nekaj časa, zato obujamo spomine na štart lanskega Ljubljanskega maratona:

Priljubljeni Pohod ob žici in tek trojk, ki se ga vsako leto udeleži krepko čez 30 tisoč ljudi, in ima za Ljubljano poseben simboličen pomen, je še eden v vrsti množičnih rekreativnih prireditev, ki je zaradi pandemije novega koronavirusa odpovedan.

pohod pot ob žici 2019 | Foto: Peter Podobnik/Sportida Foto: Peter Podobnik/Sportida

Že pred tem je bilo več rekreativnih prireditev prestavljenih na nov termin ali odpovedanih.

Tako je Mali kraški maraton, ki tradicionalno odpira tekaško sezono v Sloveniji in bi moral potekati 22. marca, prestavljen na 7. junij, Istrski maraton, ki bi moral biti na sporedu ta konec tedna, na 10. in 11. oktober, Maraton Radenci v maju pa je odpovedan in bo na sporedu prihodnje leto. Odpovedan je tudi globalni tek s humanitarno noto Wings For Life World Run.

Mali kraški maraton tekač
Sportal Koronavirus meša štrene tekačem: nov datum za Mali kraški maraton, kaj pa ostale rekreativne prireditve v marcu?
Več o usodi preostalih večjih rekreativnih prireditev pri nas si boste na Sportalu lahko prebrali v nadaljevanju dneva.

tek trojk 2019 | Foto: Peter Podobnik/Sportida Foto: Peter Podobnik/Sportida

Kot so nam povedali na Timingu Ljubljana, ki z Mestno občino Ljubljana organizira Pohod pot ob žici in tek trojk – ta bi letos praznoval že 64 let –,  so dolgo upali, da se bo situacija z virusom toliko izboljšala, da bi prireditev lahko izpeljali, a je v zadnjem tednu eskalirala do te mere, da do 9. maja, ko bi morala biti na sporedu, ni pričakovati izboljšanje stanja.

Priprave na prireditev so potekale že od januarja, a so se v zadnjem tednu ustavile zaradi ukrepov in nepredvidljive situacije.  Že 13. marca so ustavili tudi prijave. Vsem, ki ste se prijavili že pred terminom, bodo vplačilo za čipe vrnili. 

Svetovni prvak s kavča | Foto:
S Timinga Ljubljana sporočajo, da kljub težavam in trenutnemu položaju še vedno poteka program rednega obiskovanja Poti spominov in tovarištva (ob strogem upoštevanju ukrepov) in nabiranje žigov na 35 kilometrov za medaljo ob spremljanju akcije s posebno aplikacijo.

Tek trojk pohod Pot ob žici | Foto: STA , Foto: STA ,

Omenjajo tudi možnost, da bi del programa, če se bo stanje umirilo, izpeljali jeseni. "V preteklosti smo pohodniški del že izpeljali septembra, ne sicer v tako velikem številu kot na pohodu, a vseeno se je prireditve udeležilo več kot deset tisoč udeležencev," pravijo.

Volkswagen 25. Ljubljanski maraton, ki je predviden za 25. oktober letos, za zdaj ostaja na koledarju.  | Foto: Sportida Volkswagen 25. Ljubljanski maraton, ki je predviden za 25. oktober letos, za zdaj ostaja na koledarju. Foto: Sportida

Ljubljanski maraton ostaja na koledarju

Prijave za jubilejni Volkswagen 25. Ljubljanski maraton, ki je predviden za 25. oktober, medtem ostajajo odprte. Organizator verjame, da se bo situacija do takrat spremenila v pozitivno smer.

Mislite, da bomo letos dočakali izvedbo kakšne množične rekreativne prireditve?

  • Seveda!
    60,10 %
    244 glasov
  • Se bojim, da ne.
    30,79 %
    125 glasov
  • Ostajam optimist! Pustimo se presenetiti.
    9,11 %
    37 glasov
Oddanih 406 glasov

Na vprašanje, kakšne posledice bo pandemija pustila na prihodnosti množičnih rekreativnih prireditev, na Timingu Ljubljana odgovarjajo, da bo zagotovo prinesla zmanjšanje števila udeležencev, za kakšen osip bo šlo, pa v tem trenutku ne more napovedati nihče.

Gojka Zalokarja, direktorja Timinga Ljubljana, skrbi tudi to, kako ohraniti enako raven izvedbe tekmovanja, saj bo kriza zagotovo povzročila tudi zmanjšanje sponzorskih sredstev.

"Pričakovati pa je," dodaja, "da bo kriza prinesla tudi nekaj novih programov, ki bodo usmerjeni predvsem v individualnost, na interaktivne teke in vodenje vadb na daljavo. A kaj bo, bomo videli v prihodnje."

Kako lahko v času karantene telovadite pred ekrani?

Sportal Ne smilite se sami sebi, ne poležavajte, čas je za akcijo!
Primož Kirn
Sportal Posebna ponudba: trener, ki vam v času koronakrize brezplačno pripravi trening po vaši meri
Mateja Gala Pravilnlajf vadba doma telovadim doma
Sportal Priklopite se na vadbo z Matejo in Galo. Čas je za akcijo! #video
Sportal Samo sedem minut na dan in pripravljeni boste #video

 

 

Ne spreglejte